Close

Strona 52 z 239 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Ludzie ... dzieli mnie może 72 godziny do odbioru D 800 więc solidnie wziąłem się za czytanie opinii na jego temat. Czy modele sprzedawane w okresie od grudnia 2012r nadal mają problemy z ostrzeniem w punkt ? Nie ma tu żadnego rankingu ilu jest właścicieli D 800 na forum, ilu ma problem z AF ... aż mnie w żołądku ściska, że wywalę prawie 10.000 zł i nie będzie ostrzył w punkt ... Wiem, że nie napisałem nic nowego, a nawet gdzieś wcześniej bagatelizowałem sprawę w stylu "nie rupmy scen" ale jak już mam go prawie w łapach zaczyna ogarniać mnie panika Jak nie chcecie (użytkownicy D 800) marudzić na forum to przynajmniej dajcie uczciwy cynk na PW jak wygląda sprawa AF w tej puszce ... Czuje się jakbym dobrowolnie szedł na szafot ... z grubą kasą dla kata ... /tak wiem, nie jestem gentelmenem .../
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 07-01-2013 o 02:31

Domyślnie

Zrób sobie drinka i przestań panikowac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Zrób sobie drinka i przestań panikowac
    Kichu ... ja poważnie jestem w panice ... no chyba, że mnie zasponsorujesz .... to nawet do kalibracji mogę słać D 800 bez żalu.

PS. za te Twoje zdjęcia samolotów powinieneś dostać Oskara .... szał
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 07-01-2013 o 02:46

Domyślnie

Wiem, co czujesz.
    Zmieniałem super działające d3 na d800 i też miałem lęki
    Mało tego, oglądałem 4 puszki i nie znalazłem żadnej bez wady lewego punktu, ale po wysłaniu do serwisu wróciła ok i nie żałuję zakupu.
    Powiem więcej, jestem bardzo zadowolony.

Domyślnie

Nie przejmuj się, każdy z nas to czuł. Jak ja kupowałem D800 to jeszcze nie mówiło się tak głośno o problemie z lewym AF, nie dość, że z dostępnością było krucho to jeszcze, w porównaniu z dniem dzisiejszym było drożej o jakieś 2500 pln - masakra! Pamiętam, jak go dostałem cieszyłem się jak dzieciak, zrobiłem nim pierwsze zlecene - na wyświetlaczu wydawało się ok - a w domu na monitorze - wszystkie ważne foty wyszły nieostre tam gdzie miały być. Myślałem, że D800 roztrzaskam o podłogę. Na szczęście wysłałem go do serwisu w Warszawie i po kilku dniach odesłali mi go już dobrze działającego. Aparat jest bardzo fajny, niemniej niesmak pozostał i jednocześnie za każdym razem brak zaufania czy wszystko będzie ok. Taki dodatkowy dreszczyk emocji
    NikonyD850, Z6, D810, i cała szklarnia...

Domyślnie

Uffff...dzięki za te dwa wpisy + PW. Mój D 90 poszedł już do nowych właścicieli i tak patrzę na te puste miejsce na półce ... a pogoda dzisiaj słoneczna, niebo niebieskie ...aż by się chciało strzelić kilka fotek ... ino nie ma czym
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 07-01-2013 o 12:42

Domyślnie

Ja kupiłem pod koniec grudnia i jak na razie wszystko działa dobrze, tylko kilka plamek oleju się pojawiło na matrycy.

Domyślnie

Nikolay... Naprawdę nie jest tak strasznie, myślę, że nie ma co panikować. Ja wprawdzie byłem w serwisie ze swoim, ale od tamtego czasu d800 nieustannie mnie zachwyca... To naprawdę świetne body i nie żałuję wydanych 13 tys.
    Chyba ze wszystkimi zakupami tak jest... naczytasz się na forum i łapiesz lęki. Jak kupowałem samochód czytałem, że strasznie awaryjny i drogi w eksploatacji a jak się okazało, przez trzy lata wymieniłem klocki, płyny i jedną żarówkę... Niestety tak jest, że Ci, którym zakup się nie udał wylewają żale publicznie
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Ja kupiłem w styczniu i problem z rozjechanym AF jest. Paczka dziś poszła do serwisu, mam nadzieję, że szybko się z tym obrobią i będę się cieszył nową puchą, zwłaszcza że chwilę się nią pobawiłem i jest naprawdę świetna!
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Z tego co pamiętam to Twój 28/1,8 szwankował, a nie D800.

Strona 52 z 239 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów