Szukaj
F5, D800, F70, C550D + 18-200/3.5-5.6, N17-35/2.8, N28-70/2.8, N70-200/2.8 VR, N20-35/2.8, N35-70/2.8, N24-120/4, N70-300/3.5-5.6, S180/3.5, N60/2.8, SB-28, SB-800 itd.
u mnie 606....
jeszcze jedna cyfra, bo jak pisalem kiedys miedzy 61 tys a 69 to jest spora roznica
a pierwsza 6 przed zerami to jest kod regionu, wiec wiele nie wnosi![]()
60695..
To musisz sprawdzić w instrukcji Samsunga, skąd mamy wiedzieć co umożliwia twój telewizor? To nie ma nic wspólnego z Nikonem jako takim.
Stawiam, że zdjęcie ma za dużą rozdzielczość, ale pewności nie mam.
Przelicz zdjęcia na mniejsza rozdziałkę i po sprawie. Albo w aparacie ustaw mniejszy rozmiar - S. No ale chyba nie robisz zdjęć celowo tylko na TV?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Intryguje mnie jedna sprawa związana z testowaniem Af w d800.
Chodzi o to, że w momencie gdy testuję Af na różnych tarczach, które skonstruowałem na podstawie informacji z forum np. taka :
http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=191673&page=3 lub
Zbudowałem też inny rodzaj zaprojektowany przez forumowego kolegę :
http://www.skibek.pl/zts/2010/11/len...cja-obiektywu/
Teoretycznie ta wersja powinna być idealnym celem dla AF aparatu.
Natomiast środkowy punkt z reguły trafia celnie natomiast boczne często ustawiają ostrość za tarczą.
W takim wypadku można by stwierdzić, że boczne punkty są walnięte i mają BF, ale w realnym fotografowaniu trafiają praktycznie bezbłędnie.
Dlatego nie potrafię tego zrozumieć.
Generalnie bardzo się tym nie przejmuję, ale gryzie mnie mocno ciekawość.
Ma ktoś pomysł, o co tutaj chodzi?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Bambello ; 12-01-2013 o 01:12
nie przejmuj się tym. Gdzieś widziałem na YT że tak na prawdę to każdy AF może ostrzyć inaczej, a masz ich 51Nie ma co się tym przejmować. Gdyby co to w razie czego niech się serwis martwi
![]()
Jedna uwaga odnośnie AF. Powiem (pewnie niepolitycznie), że po okresie fascynacji, robiąc zdjęcia np. na meczu piłki nożnej (takim jak ja robię, czyli dzieciom z rocznika 2005/2006), przeszedłem z 51 punktów na 9. Tak jest po prostu szybciej.
Może gdyby pokrycie w FX było większe, korzystałbym z większej ilości punktów. Ale nie jest.
jak potrzebujesz numer seryjny to idziesz do sklepu ogladasz co Cie interesuje i masz numer. nie trzeba 'polowac' na czyjs serial. to tak w kwestii utajnienia numerow![]()
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
A możesz podać chociaż jeden poważny powód dlaczego ktoś miałby podawać numery sprzętu.
Odbiję piłeczkę: to chyba paranoja tylko.
Skontaktuj się z nami