Taa, ale zwykle w BIOSie to kieszen CD/DVD - coby awaryjnie moc wrzucic nowy system z plyty. Sprawdz BIOS i ustaw coby system startowal najpierw z dysku systemowego.
Szukaj
Taa, ale zwykle w BIOSie to kieszen CD/DVD - coby awaryjnie moc wrzucic nowy system z plyty. Sprawdz BIOS i ustaw coby system startowal najpierw z dysku systemowego.
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
pierwsza rzecz jaka robie po kupnie komputera to.zmiana w biosie kolejnosci startowania.systemu. To.akurat nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, moge ustawic dysk jako ostatni i winda uruchomi sie z niego jak nie bedzie nic na nosnikach wyzej priorytetowanych. Nie mam problemu z uruchomieniem windowsa problem mam bo dyski sie gryza i nawet nie dochodzi do momentu odczytu mbr
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
eskimos, co to jest konkretnie za lapek?
Podaj producenta, model i konfigurację sprzętową, to może coś wymodzimy, bo takie gdybanie w ciemno jest kompletnie bez sensu.
A, i podaj jeszcze, co to są za dyski.
Medice, cura te ipsum.
Dziala, kieszen na hdd ma taki maly przelacznik![]()
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Witam
ja zapytam tak...
mam dysk SSD OCZ-Agility3 60G, najnowszy firmware v.2.25
dysk śmigał bardzo szybko, aż dzisiaj zobaczyłem niebieski ekran na WIN7 x64 o kodzie: 0x0000007e
Po kilku restartach winda wstała jednak dysk muli niemiłosiernie. W HDTune prędkości ma mniejsze niż dyski talerzowe.
Moje pytanko - czy to już koniec mojego SSD? Miał ktoś takie objawy? dzięki za odp i pozdr.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
od instalacji ok 9 m-cy. Jednak najlepsze jest to że nie był za wiele używany, bo to nie jest mój główny komputer.
Czasem po 3 tyg nie włączany...
Przepnę go za chwile do innego kompa i tam sprawdzę transfery... jednak czuję ze koniec jego nadszedł.
- Naprawdę nikt nie miał objawów "zamulonego" SSD ?
Sprawdź, czy masz włączony Trim, ewentualnie zaciągnij triala Solid State Doctor i po uporządkowaniu dysku ponownie go przetestuj.
edit:
Ten błąd jest charakterystyczny dla okienek XP, ale jednak przeczytaj to: http://support.microsoft.com/kb/330182/pl
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-01-2013 o 22:06
Medice, cura te ipsum.
A, i jeszcze jedno, SSD działa dobrze TYLKO wtedy, kiedy ma przynajmniej 50% przestrzeni wolnej.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami