Close

Strona 154 z 338 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 3379

Domyślnie

Taa, ale zwykle w BIOSie to kieszen CD/DVD - coby awaryjnie moc wrzucic nowy system z plyty. Sprawdz BIOS i ustaw coby system startowal najpierw z dysku systemowego.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Taa, ale zwykle w BIOSie to kieszen CD/DVD - coby awaryjnie moc wrzucic nowy system z plyty. Sprawdz BIOS i ustaw coby system startowal najpierw z dysku systemowego.
    pierwsza rzecz jaka robie po kupnie komputera to.zmiana w biosie kolejnosci startowania.systemu. To.akurat nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, moge ustawic dysk jako ostatni i winda uruchomi sie z niego jak nie bedzie nic na nosnikach wyzej priorytetowanych. Nie mam problemu z uruchomieniem windowsa problem mam bo dyski sie gryza i nawet nie dochodzi do momentu odczytu mbr
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

eskimos, co to jest konkretnie za lapek?

Podaj producenta, model i konfigurację sprzętową, to może coś wymodzimy, bo takie gdybanie w ciemno jest kompletnie bez sensu.

A, i podaj jeszcze, co to są za dyski.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Wstawilem do lapka zamiast cd ssd, klopot mam taki ze po podlaczeniu obu dyskow komputer sie nie uruchamia, kieszen na dysk dziala pod warunkiem ze drugi dysk nie jest podlaczony, jak sie domyslam oba pracuja w tym samym trybie master. Potrzebuje zworke/jumper na ktoryms, dobrze kombinuje ? Tylko jak to ustawic bo nie znalazlem nic na necie.
    Dyski SATA nie mają żadnych zworek bo do jednego portu SATA można podłączyć tylko jeden dysk.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Dziala, kieszen na hdd ma taki maly przelacznik
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Witam
    ja zapytam tak...
    mam dysk SSD OCZ-Agility3 60G, najnowszy firmware v.2.25
    dysk śmigał bardzo szybko, aż dzisiaj zobaczyłem niebieski ekran na WIN7 x64 o kodzie: 0x0000007e

Po kilku restartach winda wstała jednak dysk muli niemiłosiernie. W HDTune prędkości ma mniejsze niż dyski talerzowe.
    Moje pytanko - czy to już koniec mojego SSD? Miał ktoś takie objawy? dzięki za odp i pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow767 Zobacz posta
    Po kilku restartach winda wstała jednak dysk muli niemiłosiernie. W HDTune prędkości ma mniejsze niż dyski talerzowe.
    Moje pytanko - czy to już koniec mojego SSD? Miał ktoś takie objawy? dzięki za odp i pozdr.
    Tak z ciekawości zapytam – ile czasu pracował, zanim nastąpił ten problem? Nie mam na myśli czasu od ostatniego włączenia komputera, tylko ile minęło od jego instalacji w kompie i zainstalowania systemu?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    ile minęło od jego instalacji w kompie i zainstalowania systemu?
    od instalacji ok 9 m-cy. Jednak najlepsze jest to że nie był za wiele używany, bo to nie jest mój główny komputer.
    Czasem po 3 tyg nie włączany...
    Przepnę go za chwile do innego kompa i tam sprawdzę transfery... jednak czuję ze koniec jego nadszedł.

- Naprawdę nikt nie miał objawów "zamulonego" SSD ?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow767 Zobacz posta
    ...
    - Naprawdę nikt nie miał objawów "zamulonego" SSD ?
    Sprawdź, czy masz włączony Trim, ewentualnie zaciągnij triala Solid State Doctor i po uporządkowaniu dysku ponownie go przetestuj.

edit:
    Ten błąd jest charakterystyczny dla okienek XP, ale jednak przeczytaj to: http://support.microsoft.com/kb/330182/pl
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-01-2013 o 22:06
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A, i jeszcze jedno, SSD działa dobrze TYLKO wtedy, kiedy ma przynajmniej 50% przestrzeni wolnej.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 154 z 338 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów