Close

Strona 153 z 338 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 3379
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Przeciez zeby zakonczyc dyskusje wystarczy wrzucic dwie fotografie wykonane w 8 i 16 bitach i porownac... Chyba ze to golym okiem nie jest widoczne.
    Chyba nie zrozumiałeś, że efekt końcowy to zawsze wydruk, a nie obraz na monitorze, który służy tylko do roboty.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

nie u wszystkich wydruk jest efektem końcowym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Liczy się bowiem efekt końcowy i jeśli nie widać różnicy, to używanie do pracy wielogigabajtowych plików i superkomputerów, to przerost formy nad treścią i powód raczej do pobłażliwego uśmiechu.

... ale Zdrowych, Wesołych Świąt wszystkim tu jak leci życzę.
    Zgadzam się, liczy się efekt końcowy. Wesołych wszystkim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Zastosowaniepodwójnej macierzy jest poprostu wygodniejsze bo wszystko jest zautomatyzowane. Na dwoch dyskach pracujac w raid 0 a kopie robiac na hdd w razie padu tracisz dostep do systemu, dopoki nie kupisz nowego ssd albo dopoki nie przywrocisz systemu na pojedynczy dysk rozpinajac macierz, ktora musisz utworzyc spowrotem jak ci wroci dysk z naprawy.. Duzo babrania sie, nie sadzisz? Wkoncu po to wymyslili raid 10 zeby tego babrania sie nie bylo. Jak go stac to czemu sobie utrudniac zycie?

Dla mnie sprawa jest jasna - zamiast kupowac 1 dysk 256 to kupi sobie dwa 128 i polaczy, bedzie mial wtedy tez 256 ale 2x szybszy, skoro nie duzo doplaci to sie oplaci. A skoro go stac zabezpieczy sobie spokojnie dane kupujac macierz blizniacza.

Kurtz ja bym wolal miec raid 1 w przypadku 2 dyskow niz raid 0 i sie martwic kiedy ktorys padnie blokujac oba dyski.
    Ja bym chyba jednak w takiej sytuacji szedł w RAID 5, ew. 6 - dwupoziomowy jest strasznie nieefektywny.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Wstawilem do lapka zamiast cd ssd, klopot mam taki ze po podlaczeniu obu dyskow komputer sie nie uruchamia, kieszen na dysk dziala pod warunkiem ze drugi dysk nie jest podlaczony, jak sie domyslam oba pracuja w tym samym trybie master. Potrzebuje zworke/jumper na ktoryms, dobrze kombinuje ? Tylko jak to ustawic bo nie znalazlem nic na necie.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Potrzebuje zworke/jumper na ktoryms, dobrze kombinuje ?
    Dla mnie troche nie te czasy juz xD jaki laptop, jaka kieszen, jaki dysk? Moze kieszen cos miesza? Na pewno mozesz w swoim laptopie tak zrobic?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

eski a moze ustawienia w biosie? kolejnosc dyskow cos?

albo ustawienia partycji/mbr moze oba dyski sa jako systemowe aktywne zaznaczone?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dyskiem startowym, powinien być na mój rozum dysk domyślny, podłączony do pierwszego kanału kontrolera.

Nie ma znaczenia, czy na tym dodatkowym (w kieszeni), jest zainstalowany system, bo po ustawieniu odpowiedniej sekwencji startowej w BIOS-ie, powinien startować domyślnie i dysk z kieszeni, ale ... jak widać to nie jest wcale takie oczywiste.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ale nowy dysk podpiety jest w miejsce starej stacji CD/DVD, tak? Ktora mogla byc jako pierwsza podlaczona, co wiecej bardzo mozliwe, ze byla.
    Trzeba sprawdzic ustawienia boot order w biosie.
    Tylko, ze, w tym przypadku komputer sie nie uruchamia, czyli dla mnie wyglada to na troche inny problem niz logiczna kolejnosc dyskow
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Podlaczam nowy.dysk w.miejsce starego i widac go w biosie, podlaczam w kieszeni zamiast cd i tez widac go w.biosie, to.samo jest ze starym dyskiem. podlaczam oba i pokazuje sie tylko ekran startowy bios i koniec nawet nie da sie wejsc do biosu. w samym biosie nie ma ustawien kolejkowania itp jest.tylko kolejnosc sprawdzania napedow przy starcie systemu, to akurat jest nie.wazne bo nawet nie dochodze do uruchomienia biosu. pytam o zworki bo nic innego nie pozostalo å dyski maja cztery piny ktore nie podlaczam sie do gniazda. Bios zaktualizowalem do najnowszego.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 153 z 338 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów