Close

Strona 248 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1481982382462472482492502582983487481248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 471 do 2 480 z 23962

Wątek: Sony NEX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Nie wierzcie w te ordżinały za 90zł, litości Chyba że nie szkoda Wam kasy na podróbki.
    no rzeczywiście trochę podejrzany ten koleś.. następna oferta na allegro 128zł (ale bez faktury), później 159 (też nic o fakturze nie pisze) później dopiero 230zł. Ci od 128zł zarzekają się że oryginał, w sumie można zaryzykować a później się ewentualnie kłócić. Tylko, że chyba nie mam na to czasu/ochoty.

Może kupię tego Newella i do niego nieoryginalną ładowarkę... oryginał będę ładował w apracie a zamiennik w łądowarce.. trochę mało poręczne ale najtańsze rozwiązanie.

Domyślnie

Jest to Fujilux

Domyślnie

Panowie z innej beczki. Odebrałem przesyłkę z dwoma szkiełkami Canon FD 50/1.8 i 100/2.8. Obiektywy wyglądają jak nowe ze sklepu. Jestem w szoku, po tylu latach. Nie dojechała jeszcze przejściówka NEX-Canon FD. Czy jest możliwość sprawdzenia pracy listków przysłony w takim obiektywie nie podpiętym do niczego? Próbuje ruszać dźwigienkami na tyle korpusu obiektywu, ale przysłona się nie rusza.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

my preciousssssssssss

Domyślnie

Cholera, zawzięcie szukam czegoś w tym szkle, co by mnie uchroniło przed zamoczeniem kupy kasy.

Najprędzej chyba będzie to to, że nie lubię takich kątów widzenia w ogóle

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Panowie z innej beczki. Odebrałem przesyłkę z dwoma szkiełkami Canon FD 50/1.8 i 100/2.8. Obiektywy wyglądają jak nowe ze sklepu. Jestem w szoku, po tylu latach. Nie dojechała jeszcze przejściówka NEX-Canon FD. Czy jest możliwość sprawdzenia pracy listków przysłony w takim obiektywie nie podpiętym do niczego? Próbuje ruszać dźwigienkami na tyle korpusu obiektywu, ale przysłona się nie rusza.
    Nie znam serii FD, ale skoro występują tam blokady bolca przysłony, to zakładam, że jest podobnie jak w Nikonowskich obiektywach G. Powinna być od strony bagnety taka dźwigienka, przesuwając ją powinieneś otwierać przysłonę do ustalonej na pierścieniu wartości.

Na przyszłość zrób jakiś spoiler alert, żeby nie wchodzić w takie rzeczy... Też choruję na to szkiełko, ale chyba skończy się na konwerterze UWA.

Ktoś się orientuje czy Sonowski konwerter VCL-ECU1 będzie się dało podpiąć pod E16-50?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Ktoś się orientuje czy Sonowski konwerter VCL-ECU1 będzie się dało podpiąć pod E16-50?
    Obawiam się, nie da rady... inny "bagnet".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Nie znam serii FD, ale skoro występują tam blokady bolca przysłony, to zakładam, że jest podobnie jak w Nikonowskich obiektywach G. Powinna być od strony bagnety taka dźwigienka, przesuwając ją powinieneś otwierać przysłonę do ustalonej na pierścieniu wartości...
    No wlasnie zarowno na jednym i drugim nic takiego sie nie dzieje. Pomoglby Mikie, ale pewno juz spi On ma 24 FD.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Cholera, zawzięcie szukam czegoś w tym szkle, co by mnie uchroniło przed zamoczeniem kupy kasy.
    Zadużość, zaszerokość, zadrogość - acz też bym kupił, gdyby rynek nieruchomości miał się lepiej lub jeszcze gorzej.

Strona 248 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1481982382462472482492502582983487481248 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów