Sony 35/1.8 OSS bedzie Ok, zeiss 24/1.4 za drogi dla mnie.
Szukaj
Sony 35/1.8 OSS bedzie Ok, zeiss 24/1.4 za drogi dla mnie.
w kwestii jednego obiektywu to faktycznie najfajniejszą opcją wydaje się być nowe sony 35, dość jasne, uniwersalna ogniskowa i do tego stabilizacja... ciekawe jaka będzie u Nas cena
Mamiya + Sony
A nie sądzicie, że 35 mm na APSC będzie lekko za wąsko? Moim zdaniem standard dla APSC to 28-30 mm. Tylko że Sony niestety nie ma nic takiego dla NEX.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
35 x 1.5 = 52.5, czyli jak najbardziej standard.
Przez długi czas w Polsce podstawowym sprzętem zaawansowanego fotoamatora (i niejednego profesjonalisty) był Zenit z Heliosem (czyli klonem Biotara) o ogniskowej 58 mm - nie dość, że uniwersalny to o plastyce trudnej do pobicia.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ja mając Nexa staram się nie gonić znowu za króliczkiem, nie siedzieć w sprzęcie, a robić zdjęcia. Tak naprawdę co to za różnica, czy ma się 30, czy 35mm?
Prawdopodobnie jak zrobię wszystkie zlecenia na przyszły rok, to sprzedam wszystkie klamoty Nikona. Kupię sobie wtedy 5R albo 6, jako jedyny aparat. Do tego kit 16-50 jako szkiełko wakacyjno-podróżniczo-okolicznościowe + ze dwa jasne manuale do zaspokojenia bokehowych potrzeb - i czuję, że to będzie to.
to be a rock and not to roll
Nie sądzimy, dla mnie 28-30mm na APS-C to dokładnie ni w p... ni w oko. 35mm to idealny standard (52,5mm), a szczerze mówiąc wolę nawet swoją 40-tkę, bo od bidy robi za portretówkę.
Twoją, czyli moją czterdziestkę.
(Tak, wiem, post zostanie skasowany jako... jako post.)
Snoblesse oblige:
I przyciężkawa...![]()
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami