Close

Strona 244 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1441942342422432442452462542943447441244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 431 do 2 440 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie spodziewałbym się ekstremalnie jasnych wypaśnych optycznie szkieł >50mm. Przyczyna jest banalna - to ekonomicznie nieracjonalne. Zakręcasz sonowską przejściówkę i masz włącznie z AF dostęp do jednych z najlepszych o ile nie najlepszych w ogóle nowożytnych 85mm i 135mm szkieł Zeissa na bagnet A. Niestety, nie ma przeproś, jak coś ma być jasne, zaj...ste optycznie i długie, musi być duże i to że pokryć ma apsc tylko a nie mały obrazek niewiele zmienia.
    W sumie racja - Samsung pozwolił sobie na 85-kę do NX ale to wielki ogór a budowanie ciemniejszego obiektywu 85mm nie ma sensu.

Ja mam Limiteda 70mm ale to bez stabilizacji i f/2.4 - Pentax lubi być oryginalny

Domyślnie

Cześć, czy jest tutaj ktoś z Wawy, kto dysponuje jakimś jasnym szkłem Voigt/Leica z przedziału 35-50, kto mógłby się ze mną na chwilkę spotkać. Chciałbym sprawdzić łatwość/trudność ostrzenia takim manualem. Chodzi mi po głowie ten Voigt 35 1.4, ale boje się, że manualne ostrzenie nie będzie szybkie w moim wykonaniu. Rozważam też SEL 35 1.8 od Sonego - jest ciemniejszy, ale ma OSS i przede wszystkim AF.

16'ka którą posiadam, z racji dużej GO, nie jest do końca miarodajna.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

ja na 1.2 używałem statywu bo głębia jest tak mała, że jakiekolwiek poruszenie powodowało nieostrość danego punktu.
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

ze statywem to żadne fotografowanie, bo się go wszędzie nie zabierze
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    ja na 1.2 używałem statywu bo głębia jest tak mała, że jakiekolwiek poruszenie powodowało nieostrość danego punktu.
    Bardzo pomaga ostrzenie "na kominek", z przedramionami przy brzucholu. Ostatnio to moja podstawowa pozycja pracy z nexem (z racji zauroczenia fujianem ). Niestety, jak ktoś ma cycki będzie kłopot.

Nawet zacząłem myśleć czy nie nabyć http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html . Ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 18-12-2012 o 17:18

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

oj tak, ale przy 1.2, 1.4 ciężko się nexem operuje. trzeba powiększać obraz, żeby utrafić z ostrością a to się już wiąże z drganiami na ekranie. z nikonem mam łatwiej, bo jest bardziej stabilny przy oku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    oj tak, ale przy 1.2, 1.4 ciężko się nexem operuje. trzeba powiększać obraz, żeby utrafić z ostrością a to się już wiąże z drganiami na ekranie. z nikonem mam łatwiej, bo jest bardziej stabilny przy oku.
    No bez jaj. Na matówce D90? Z jego pseudowizjerem? Ja g...o widzę w D700 z lupą, jeżeli chodzi o ostrość.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

ja tez bawiłem się d700 z 50 1.2 i z ostrzeniem było słabo...
    Mamiya + Sony

Domyślnie

hehe, chodziło mi przede wszystkim o stabilność. muszę przetestować tą metodę "na kominek".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Niestety, jak ktoś ma cycki będzie kłopot.
    To do Pań czy Panów?

Strona 244 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1441942342422432442452462542943447441244 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów