Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 145

Domyślnie

1. Kapitalistyczny outsourcing się kłania. Nikon Polska to coś innego niż agencja ich obsługująca i coś innego niż agencja pilnująca ich facebooka lub agencja pilnująca ich billboardów i ulotek. Niestety w życiu tak jest, że albo idzie się na wygodę albo na jakość. Najczęściej w agencji taki Nikon jest jedną z kilkunastu aktualnie obsługiwanych firm i często przy 'obsłudze' pomaga jakiś stażysta, student albo inny outsourcing firmy, która sama jest outsourcingiem. Najpierw się wynajmuje ludzi z zewnątrz a potem jest zdziwienie, że ktoś napluł do zupy lub nasikał na fotel

2. Faktycznie skoro agencja powiedziała A to powinna powiedzieć i B. Nie sądzę, że podarowanie jednego aparatu wpuści Nikona lub ich agencję reklamową w spiralę bankructwa. Mają chyba nieco większą płyność finansową niż 2000zł . Tutaj można, dla kontrastu, przytoczyć prezenty od Fuji w postaci modelu S5 Pro.

Domyślnie

...co nie znaczy, że jakiejkolwiek firmie powinno pasować stworzenie takiego 'precedensu'...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Najczęściej w agencji taki Nikon jest jedną z kilkunastu aktualnie obsługiwanych firm i często przy 'obsłudze' pomaga jakiś stażysta, student albo inny outsourcing firmy, która sama jest outsourcingiem. Najpierw się wynajmuje ludzi z zewnątrz a potem jest zdziwienie, że ktoś napluł do zupy lub nasikał na fotel
    Ale w tym przypadku być może stażysta miał dobry pomysł tylko firma nie potrafiła tego wykorzystać.

W 2004 roku w Oprah Talk show firma rozdała za darmo wszystkim uczestnikom 276 nowych samochodów Pontiac o wartości $28400 co w sumie wyniosło prawie 8 milionów dolarów plus dodatkowo zapłaciła podatek.
    Czy w firmie pracują idioci rozdając tyle samochodów za darmo?
    W czsie Super Bowl 30 sekundowa reklama kosztuje około 4 miliony dolarów, czyli firma rozdała za darmo równowartość 2 reklam o największej oglądalności.
    Efekt był taki, że przez tydzień agencje na całym świecie podawały informację we wszystkich wiadomościach za darmo
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Kogo to interesuje czy się z tą blogerką kontaktował ktoś władny? Propozycja wyszła od przedstawicieli firmy i firma w trosce o dobre imię powinna dociągnąć sprawę jak obiecała. Niestety wyszedł nasz zaściankowy kapitalizm i firma sama się wypięła po to co jej się należy.
    Zgadzam się z Władcą, że firma nie uniosła ciężaru, być może złożonej zbyt pochopnie obietnicy i nie wykorzystała okazji do darmowej promocji.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytacik ze strony:

Nikon D70, którego dostałam kiedyś od Matki Rodzicielki po prostu wyzionął ducha, zaczął nagle informować o jakimś błędzie i niestety odmówił jakiejkolwiek współpracy. Jakem blogerka, podzieliłam się tą smutną wiadomością na fejsie.
    Cytacik z Fejsa:

Czy jeśli popsuł mi się aparat fotograficzny ^jestem blogerką^ napiszę o tym status na fejsie = przyjedzie do mnie kurier z jakimś fajnym nowym aparatem ?
    Sprytna forma informowania, że popsuł mi się aparat i jest mi przykro.....

Jakiś w gorącej wodzie kąpany z firmy PR Nikona chlapnął coś bezmyślnie i powstał problem.
    Jak by Nikon się postarał i naprawił/wymienił, to ^blogerka^ wychwalała by firmę pod niebiosa. Stada niezorientowanych szaraków przeczytały by te pochwały i wyciągnęły bardzo mylące wnioski.... Tymczasem dla szaraka ^nie blogera^ nic by się nie zmieniło.

Sytuacja wyjątkowo syficzna -z każdej strony. Bo czy firma naprawi czy nie naprawi, my ^nie blogerzy^ możemy się czuć wydymani.

Domyślnie

Z wpisu zamieszczonego w NaTemat wynika, że do bloggerki odezwał się pracownik agencji reklamowej. Ciekawe tylko czy pracującej dla Nikona, czy dla konkurencji Patrząc na "przejrzystość" i "otwartość" działań PR'owych NP pewnie już się nie dowiemy jak to było. Schowają głowę w piasek i pozostanie niesmak.
    Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
    fejsbuk

Domyślnie

Jakże się cieszę, że królowa brytyjska i książę Karol nie dzwonili to tej grafomanki.
    Wychodzi na to, że sama już nie wie, kto tak naprawdędo niej dzwonił i skąd miał do niej nr telefonu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Jakże się cieszę, że królowa brytyjska i książę Karol nie dzwonili to tej grafomanki.
    Wychodzi na to, że sama już nie wie, kto tak naprawdędo niej dzwonił i skąd miał do niej nr telefonu.
    I like it!

Chyba też zostanę "blagerem". Może jak pozrzędzę na blogasku czy innym fb, to i mnie jakaś agencja dostrzeże...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    1. Kapitalistyczny outsourcing się kłania...
    Co to jest ?

Czy jest też Socjalistyczny Outsourcing, a może Komunistyczny

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów