Close

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 145

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jestem dziwny, ale nie widze tu niczego co by mnie oburzało. Jak juz to to, że blogerka ma mieć naprawę za darmo.
    To, że firma/reprezentant firmy publicznie coś deklaruje a potem nie wywiązuje się z tej obietnicy to powinno mocno dziwić.....

Jak mozna po 5 minutach dostać info, że naprawią i to za darmo ? Serwis nie robi nic innego tylko przeczesuje FB ? Szkoda, że nie nasze forum.
    Taka jest właśnie siła FB i Internetu. Tagowanie, udostępnianie, powiadomienia - informacje rozprzestrzeniają się błyskawicznie. I właśnie dlatego blogerzy, którzy potrafią wykorzystać tą siłę są traktowani wyjątkowo (czasami bardzo wyjątkowo). Zresztą Nikon już kiedyś wysyłał aparaty blogerkom do "testów".
    Nie wiem kto sie kontaktował z blogerką. Firma PR obsługująca Nikona ? Ludzie z tej firmy mogą obiecywać takie rzeczy bez konsultacji z NP? Ktoś z tej firmy był chyba za bardzo wyrywny.
    Ale to już wewnętrzna sprawa pomiędzy NP a agencją PR. Mogą wzywać się na dywaniki, obcinać premie czy kopać po kostkach, użytkowników nie powinno to obchodzić. Jak już się wyrwali z tą naprawą i chcieli się pokazać jacy są fajni to powinni to załatwić do końca.

Trafiłem na całkiem rozsądny tekst w tej sprawie:
    http://michal-gorecki.pl/2012/12/nikongate/

Nikon to jednak ma świetną agencję od PR. Czy to cały czas ta sama od czasów starcia z nikoniarzami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    To, że firma/reprezentant firmy publicznie coś deklaruje a potem nie wywiązuje się z tej obietnicy to powinno mocno dziwić.....
    Jesteś pewien, że tą pomoc deklarował ktoś z firmy i to mający upoważnienia do składnia takich deklaracji? Sam na końcu kwestionujesz fachowość firmy od PR, więc może to nie wina NP ale ich PR ?
    Zreszta - zupełnie mnie to nie obchodzi czyja to wina, uważam, że nikt takich deklaracji darmowej naprawy nie powinien składać.

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    Taka jest właśnie siła FB i Internetu.
    Czas gdy FB będzie rządził wszystkim bardzo mi sie nie podoba. Populizm w gospodarce to fatalna sprawa. Najlepszym dowodem - ACTA. Nie jest ważne, jak powinno być, ważna jest siła tłumu (głosy wyborców).

Nie chcę wkraczać w tematy gospodarczo-polityczne.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-12-2012 o 17:20
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jesteś pewien, że tą pomoc deklarował ktoś z firmy i to mający upoważnienia do składnia takich deklaracji? Sam na końcu kwestionujesz fachowość firmy od PR, więc może to nie wina NP ale ich PR ?
    Zreszta - zupełnie mnie to nie obchodzi czyja to wina, uważam, że nikt takich deklaracji darmowej naprawy nie powinien składać.
    Ale NP i PR w oczach każdego z zewnątrz to jedno i to samo, PR ma upoważnienie i jest od tego, żeby reprezentować markę i tak ma być. Nie jest ważne czy jest to dział w NP czy jakaś zewnętrzna firma. Nikt nie będzie rozkładał na czynniki pierwsze i zastanawiał się czy np. kampania "i am nikon" to dzieło jakiejś agencji, czy nikon pl, czy może stoi za tym nikon jp. To wszystko jest NIKON i taki jest wizerunek marki.

Gdyby to była jakaś fałszywka to NP czy ich PR powinni się szybciutko i jednoznacznie od tego odciąć.

Czas gdy FB będzie rządził wszystkim bardzo mi sie nie podoba. Populizm w gospodarce to fatalna sprawa. Najlepszym dowodem - ACTA. Nie jest ważne, jak powinno być, ważna jest siła tłumu (głosy wyborców).

Nie chcę wkraczać w tematy gospodarczo-polityczne.
    No niestety, mnie też bardzo się nie podoba, że informacjami rządzą teraz FB, Google, blogi itd. Takie czasy, trzeba z tym żyć.

Domyślnie

mnie "fascynuje" tylko naiwność tego "FB'ukowego młodego pokolenia", przecież nawet nie oddychamy za darmo, a o odpłatnym deszczu to już nie wspomnę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    mnie "fascynuje" tylko naiwność tego "FB'ukowego młodego pokolenia", przecież nawet nie oddychamy za darmo, a o odpłatnym deszczu to już nie wspomnę
    oj byś się zdziwił ile te fejsbukowe pokolenie (które ma dziesiątki tysięcy wiernych fanów) dostaje i jak jest traktowane

Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    właśnie miałem to wklejać
    ale i tak zdjęcie i film Michała Głuszaka jest najlepsze "napraw, proszę you can za darmoszkę"
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    właśnie miałem to wklejać
    ale i tak zdjęcie i film Michała Głuszaka jest najlepsze "napraw, proszę you can za darmoszkę"
    ja też tu wpadłem w tym celu, ale widzę że temat już się dobrze rozkręcił.
    Mnie z całej tej sprawy najbardziej podoba się pomysł zdjęcia.

możemy się spierać czy robi słusznie nagłaśniając w ten sposób sprawę czy nie ale chyba przyznacie że za tekst "JESTEM WASZĄ EX " należy jej się 5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaliszfornijczyk Zobacz posta
    możemy się spierać czy robi słusznie nagłaśniając w ten sposób sprawę czy nie ale chyba przyznacie że za tekst "JESTEM WASZĄ EX " należy jej się 5
    ...tym bardziej sprawa wg mnie śmierdzi...

Jak dla mnie to działanie 'wrogiej agencji' przed świątecznymi zakupami...

Domyślnie

Fajnie wszystko wyglada, ale panienka sama sie przyznala ze kontaktowal sie z nia czlowiek z firmy PR, w dodatku miala juz z nim konkaty wczesniej przy innych kampaniach.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów