Close

Strona 36 z 239 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Odpowiadajac na pytanie o opcje "statyw': przyznaje, ze nie mialem w reku D800 (znam przyjemniejsze sposoby spedzania czasu niz testowanie AF i pakowanie przesylek do serwisu, i lepsze bonusy do nowo kupionych gratow za 10 tys. PLN niz frustracja), ale podejrzewam ze tak jak w staruszku D700 sa dwie opcje w LV:
    tzw. zdjecia ze statywu: po nacisnieciu spustu lustro sie podnosi, ostrosc ustawiana za pomoca detekcji kontrastu po nacisnieciu AF-ON, zdjecie wykonane po powtornym nacisnieciu spustu.
    Dla zdjec z reki kiedy bodajze lustro opada, ostrosc ustawiana jest fazowo, po czym robione jest zdjecie.
    W menu wystepuje to w opcjach podgladu na zywo.
    Ostatnio edytowane przez Zolty ; 27-11-2012 o 09:44
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Zolty, nie jest tak jak w D3/D700 -zrezygnowali z takiej opcji. Jest po prostu LV z ostrzeniem po kontraście.

Domyślnie

A to przepraszam za zamieszanie. Swoja droga to rozsadnie zrobili - nigdy w LV nie uzylem innej opcji niz "statyw".

Domyślnie

Mnie zastanawia tylko jaki jest procent rozregulowanych aparatów. Bo z jednej strony ilość relacji przytłacza, ale z drugiej strony trzeba brać poprawkę na to, że zazwyczaj odzywaja sie tylko ci poszkodowani, a zadowoleni milczą, więc kto ich tam wie ilu ich jest.

No i ciekawi mnie tez efekt sprzętowej hipochondrii (czyt. szukać usterki tak długo aż sie jakąś znajdzie i z satysfakcją powiedzieć "wiedziałem"). Testy w necie sprawdzaja aparat na 24mm 1.4. Skrajny lewy punkt. Jak sie to ma do zycia? Np ostrzac srodkiem i przekadrowujac (ja na D90 sporadycznie uzywam innego punktu niz srodkowy). Chyba mozna ustawic tylko zonę krzyzowych AF i olac boki a w razie czego przekadrowac?

Czy problem jest bardziej zlozony niz skrajne AFy? Sam juz nie wiem co robic.

Chce kupic D800... bo jest jedwabisty, szczególnie po przejściu z D90. Ale to jak skakać ze spadochronem, w którym czasami sznurki sie urywają... niby tylko czasami, ale niesmak pozostaje

Pzdr

Domyślnie

no u mnie się nieco skomplikowało ...
    niby na sigmach niehalo ale na kumpla 70-200 jest si....

nic - sigmy jadą do regulacji i zobaczymy
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Mi się wydaje że ze wszystkimi D800 jest ten sam problem, tyle że niektórzy go nie widzą. Sam przez 2 dni myślałem że jest wszystko ok. Dopiero po szczegółowych testach wyszło że jednak jest coś nie tak. Skalibrowałem obiektywy i na razie jest nieźle. Puki co nie wysyłam do serwisu chyba że będę musiał być w Warszawie to przy okazji może to zrobię.

Domyślnie

Ja jestem pewien mniej więcej od lipca, że z moją sztuką D800 wszystko jest ok -jeśli chodzi o AF naturalnie. Mam też dostęp do drugiej puchy D800 (jedna z pierwszych w PL) i w niej też AF śmiga jak trzeba.

Na 100% sprawdziłem dobrze, ja mam wręcz uczulenie jeśli chodzi o sprawdzanie/testowanie aparatów.........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    no u mnie się nieco skomplikowało ...
    niby na sigmach niehalo ale na kumpla 70-200 jest si....

nic - sigmy jadą do regulacji i zobaczymy
    Czyżby Nikon znów postanowił uprzykrzyć życie ludziom, używającym szkieł firm trzecich?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Czyżby Nikon znów postanowił uprzykrzyć życie ludziom, używającym szkieł firm trzecich?
    Można by powiedzieć, że jest to w jego (...nikona/nikkora) interesie

Domyślnie

Szkoda, ze tak sie rozpedzili ze wlasciciele Nikkorow tez sie zalapali...

Strona 36 z 239 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów