Close

Strona 31 z 239 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Widocznie jestem wariatem, ktory nie kupuje wadliwego sprzetu.
    Chcialbym zobaczyc ilu z Was kupiloby wadliwe auto. Jesli Pawel napisze, ze rowniez by kupil, to przepraszam za wszystko co napisalem.

ps. Pawel, nie lubie takich osobistych wycieczek, ale mam wrazenie ze jestes agentem Tomkiem Nikona

Co do Canona i FF. Nie interesuje mnie to
    dlatego trzeba było się wstrzymać do czasu kiedy będzie wiadomo, że sobie firma radzi z regulacją tego cuda chociaż jako/tako. dla mnie to wystarczający sygnał, że kupić można.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Twoja wiara w to że wszystkie inne produkty są pozbawione wad jest powalająca

Samochód można kupić mając świadomość jego wad, nie mając takiej świadomości, albo można go nie kupić. Jako że mi samochód był i jest potrzebny, wiele razy decydowałem go jednak kupić mimo świadomości a czasem nie mając świadomości wad
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    dlatego trzeba było się wstrzymać do czasu kiedy będzie wiadomo, że sobie firma radzi z regulacją tego cuda chociaż jako/tako. dla mnie to wystarczający sygnał, że kupić można.
    Ja pitole, jako tako? Dziekuje. Uciekam z tego watku.
    ps. Dobrze, ze nie sluchalem innych i zabralem sie za PNS/ZSF.

Milego dnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ja pitole, jako tako? Dziekuje. Uciekam z tego watku.
    ps. Dobrze, ze nie sluchalem innych i zabralem sie za PNS/ZSF.

Milego dnia
    w moim wypadku jako/tako znaczy, że daje radę tylko czasami nie za pierwszym razem
    z tego co śledziłem wątek to generalnie problem jest eliminowany choć czasem w drugim podejściu :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Nadzwyczaj cierpliwy jesteś
    ..- jedynie uważam, że zawsze można "strzelić focha" i rozważyć alternatywne możliwości, gdy nas olewają.
    Nadzwyczaj cierpliwy. I leniwy też. Albo - mający nawyki, których nie lubi zmieniać (inna obsługa body N i C - N mi bardziej odpowiada).
    Focha strzeliłem raz. Za komuny zbierałem ładnych kilka lat (liceum, studia) na japoński aparat (fotogafowac mogłem sprzetm taty - Praktica). Nie kupowałem sobie nic, wszystko odkładałem na aparat. Prawie nie chodziłem do kina, nie kupowałem lodów, rower dostałem w prezencie, zegarek też. W końcu kupiłem Canona A1 z FD 50/1.4 (i sigmą 75-250). Nikt nie miał japońskiego sprzętu, szkło 1.4 to zawodowcy oglądali u mnie z zazdrością (canona oczywiście też - większość widziała takie aparaty jedynie w czasopismach foto, internetu nie było). Przelicznik złotówki do marki niemieckiej czy USD był zabójczy. Pojechałem do Berlina Zachodniego osobiście go kupić (kusił futurystyczny T90, ale był za drogi, F1 nie miał wyświetlanych parametrów w wizjerze, co miał A1, stąd mój wybór). I wiesz co się stało rok później? Canon zmienił bagnet, nastała era AF i EOS. Wtedy strzeliłem focha. Wk .. sie niesamowicie (na firmę C). Pare lat zbierania kasy na sprzęt, który stał sie nagle mało warty na rynku wtórnym. Pozbyłem sie canona na rzecz Nikona F801. I od tamtego czasu jestem w nikonie. Teraz bym tyle nie stracił, ale .. "siedzę" w nikonie i na dziś nikon ma lepsze dla mnie D800. Nie ma tematu zmiany systemu, nie w tym momencie. Ja i tak uwazam 36 Mx za nadmiar, więc właściwie to może byc mój "ostatni aparat", kiedys kupie jakieś body zapasowe z więcej fps. Nie widzę teraz czegokolwiek co by mi sugerowało zmianę. 85/1.2 ? Nie jestem fanem przysłony 1.2, więc co - wręcz kwestia 85 mm odrzuca mnie od canona, bo po co przepłacać za 85/1.2 ? Z kolei 85/1.8 jest za słaby. Sigmę 1.4 to sobie mogę mieć także w nikonie Nie ma w C niczego - ani body, ani obiektywu, który dla mnie byłby ciekawszym wyborem od D800 i nikkorów.

Sorry za OT.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-11-2012 o 21:59
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...Nie ma w C niczego - ani body, ani obiektywu, który dla mnie byłby ciekawszym wyborem od D800 i nikkorów.

Sorry za OT.
    Ok, zgadzam się, że obecnie tak...tylko te usterki psują mi humor i powodują negatywny odbiór N.

ps. Mój pierwszy "profi" sprzęt to zenit 12xp (dotąd działa), o practkikę musiałem się starać długo (dotąd mam, nie działa). Pierwszy nowoczesny japończyk af, to Yashica 230AF (zdaje się kamera roku 1988 lub 89), a w nikona wszedłem podobnie jak Ty, od 801ki, bo...canon właśnie wprowadził eosy i obiektywy były niekompatybilne wstecz No i "nadejszła" epoka cyfry i...wszyscy wiemy co Obecnie również bardzo się cieszę z wyjścia D800 i D600, ale niech k...a, nauczą się wreszcie kontrolować jakość i regulować w fabryce...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Ludziom, którzy nie czytają forum nic nie przeszkadza w czerpaniu radości z robienia zdjęć ... Ile osób powtórzyło test video pokazany na filmie z d600 ? Naprawdę te problemy są takie masowe ? Kupiłem d800 w zeszłym tygodniu i cieszę się jak dziecko każdym zdjęciem - nawet mi do głowy nie przyszło żeby coś testować.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    nawet mi do głowy nie przyszło żeby coś testować.
    czasami nie trzeba jakoś specjalnie testować ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    (...)nawet mi do głowy nie przyszło żeby coś testować.
    Jak robisz zdjęcie celujesz w oczy, sotrość na uszach, to chyba testów nie trzeba robić. Ja niestety taką sztukę trafiłem.
    D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910

Domyślnie

Od dziś jestem właścicielem 8setki, w zasadzie na każdym szkle wychodzi mi lekki BF lub FF, S/N: 606xxxxx, kupiona w AB.
    Po przeczytaniu na tym forum wszystkich tematów o 8setce
    i tak zaliczę siebie do grona szczęśliwców i narzekał nie będę gdyż wszystko załatwiają delikatne zmiany w mikroregulacji

Strona 31 z 239 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów