Close

Strona 78 z 272 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Bierz 6100 i sie potem chwal spostrzezeniami bo ja bede go w styczniu kupowal. Tylko o 6 cali wiekszego
    Kilka słów o UE40ES6100. Pomimo 200Hz czasami obraz smuży i "skacze". Przeglądarka nie jest tak dobra jak np. Opera, ale nie jest źle. Długo trwa przełączanie między kanałami. Ustawienia fabryczne obrazu tylko odstraszają od zakupu, więc trzeba trochę przy tym posiedzieć. PIP pozwala na oglądanie telewizji w trakcie korzystania z przeglądarki, a nie na oglądanie 2 programów jednocześnie.
    Z zestawem Logitech MK 220 działa bez problemów. Nagrywanie przez czytnik kart na CF Ultra 30Mb/s również. Korzystam z czujnika światła, przez co po zgaszeniu lampy w pokoju po kilku sekundach obraz się ściemnia. "Kurza stopka" wygląda dobrze. Z przodu nie ma przycisków więc nie będzie śladów po paluchach.
    FOTOGRAFIA

Domyślnie

Myślisz że będzie coś lepszego za te same pieniądze ?

Domyślnie

Myślisz że będzie coś lepszego za te same pieniądze ?
    Przy ok 2500. Pewnie!
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Przy 3200 bo tyle mniej więcej 46es6100 kosztuje.

To chętnie się zapoznam - 46 cali, cena do 3200, ma nie mieć najmniejszych nawet problemów z odtwarzaniem plików HD wraz z napisami z podpiętego dysku. Będzie działał zarówno w dzień jak i wieczorem. Preferowane LED

Domyślnie

coś lepszego (...) Preferowane LED
    No cóż. Powinienem napisać, że to kryteria wzajemnie wykluczające się, ale to już się robi nudne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

No tu akurat masz 100% racji. Nuda.....

Domyślnie

Też zastanawiałem się nad plazmą, ale dość istotna była dla mnie przeglądarka, którą podobno Samsung ma najlepszą. Najmniejsze plazmy Samsunga z przeglądarką mają 51 cali, a to dla mnie za dużo i przede wszystkim za drogo. Przyglądając się plazmie w sklepie, także nie dostrzegałem jej przewagi.
    Co do 6100 to jeszcze na białym ekranie widać pionowe pasy o różnej jasności (ale też nieczęsto ogląda się biały ekran). Może trochę narzekam ale nie jest też tak, że nie da się oglądać. Po prostu dobrze wiedzieć o pewnych rzeczach przed zakupem. W tej cenie mimo wszystko chyba nie kupił bym nic, co bardziej by mi odpowiadało.
    FOTOGRAFIA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainbowwarrior Zobacz posta
    Też zastanawiałem się nad plazmą, ale dość istotna była dla mnie przeglądarka, którą podobno Samsung ma najlepszą.
    Najlepsze i niedrogie plazmy robi Panasonic, ale na temat przeglądarek i innych bajerów nie podpowiem, bo używam telewizora jako telewizora. Próby wykorzystania do przeglądania internetu przypominały mi czesanie się grabiami, więc nie interesowałem się dalej tematem. Trzeba zadecydować, czy ważniejszy obraz czy przeglądarka internetowa.

Co do 6100 to jeszcze na białym ekranie widać pionowe pasy
    Nierówność podświetlenia to jedna z wielu pięt Achillesowych LCD. Jeśli w jasnym sklepie Pan to widział to w domu będzie 100x bardziej.

Przyglądając się plazmie w sklepie, także nie dostrzegałem jej przewagi.
    To normalne, bo ani sprzęt nie jest normalnie ustawiony, ani warunki oświetleniowe nie sprzyjają ocenie. Plazma coraz bardziej odstaje od LCD w miarę obniżania poziomu oświetlenia. Nawet w dzień, ale w domu, nie w sklepie widać sporą różnicę, bo w domu nigdy nie jest tak jasno. Po południu i wieczorem różnica zaczyna być ogromna widoczna dla zupełnego laika z łapanki na ulicy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 21-11-2012 o 13:12

Domyślnie

Uczepiłeś się tej plazmy jak rzep psiego ogona... Mam plazmę Panasonica i Samsunga 6100, w wersji 55 calowej. Co prawda początkowo trudno mi się patrzyło na Samsunga, ale myślę, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Wydawało mi się, że plazma wyświetla obraz sd lepiej jak Samsung, a według mojego brata jest w drugą stronę. Przeglądarka jest świetna i przyjemnie się z niej korzysta. Po podpięciu klawiatury i myszki praktycznie jak zwykły komputer. Komfortowo odtwarza się z dysku. Czy to mkv. czy flac. nic nie stoi na przeszkodzie. Już nie wspomnę o 3D. I przynajmniej pobiera 5x mniej mocy w porównaniu do Panasonic, a telewizor u mnie gra praktycznie ciągle.
    Tom01 chyba za długo siedzisz w branży.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NiKtos Zobacz posta
    Uczepiłeś się tej plazmy jak rzep psiego ogona...
    A dlaczego nie?

Co prawda początkowo trudno mi się patrzyło na Samsunga
    Może Pan to rozwinie? Nie jest to czasem jeden z dowodów na wady które wielokrotnie opisywałem?

I przynajmniej pobiera 5x mniej mocy w porównaniu do Panasonic, a telewizor u mnie gra praktycznie ciągle.
    Na pewno? Mierzył Pan to? Plazma może potencjalnie więcej pociągnąć z gniazdka, ale wcale nie powiedziane, że to robi, szczególnie w domu, normalnie wyregulowana. Wynika z zasady działania. LCD za to ciągnie stale max i to też wynika z zasady działania. Wcale nie są rzadkie przypadki, kiedy się okazuje, że to LCD ciągnie więcej niż plazma przy tych samych ustawieniach. Głównie chodzi o słabe światło, wieczór i noc. W takich warunkach plazma ciągnie mniej więcej 20% tego co napisane na tabliczce, a LCD 80-100%. Problem w tym, że LCD nie można wiele przyciemniać, bo pada biel, leci na pysk dynamika. Niezależnie czy ekran jest biały czy czarny, podświetlenie musi pracować. W plazmie nie.

Tom01 chyba za długo siedzisz w branży.
    22 lata.

Strona 78 z 272 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów