Close

Strona 194 z 2397 PierwszyPierwszy ... 941441841921931941951962042442946941194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Służba! Ale po szychcie!

Każdy z nas ma podróbę gorillapodu z innego źródła, ja kupiłem na Allegro za 10zł, któryś tam nabyłże u Frippersa, inny z Allegro ale "nówkę". Nie są identyczne, różnią się w nieistotnych szczegółach, np. wształcie spustu zwalniającego "płytkę". Cechą wspólną jest takie sobie spasowanie "koralików" - ja swojego w miescach luźniejszego trzymania rozszczepiałem i przenosiłem to miejsce ma koniec nogi, gdzie siły są zwykle mniejsze i "rozdziaw" mniej prawdopodobny. Chyba ten od Frippersa trzyma najlepiej.

Aaa, mam rozmiar M (chyba). Albo L? Zmierzę.

Zdjęcie goryla po południu.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Joby ma całkiem fajne gorille, jest też wersja NEX'owa. Ja to od nich kupiłem nawet taką lampkę, która się super przydaje jak coś trzeba zrobić np. przy samochodzie po ciemku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    Wlasnie myslalem o takim mini tripodzie, chyba kupie ten: Pocket-Travel-Tripod
    Ten mój jest identyczny, poza głowicą - ma kulową. Dość fajnie się z tym pracuje, również w przypadku filmowania.
    http://www.polaroidusa.pl/produkt,2014.html

Co do goryli - nie jestem w stanie uwolnić umysłu aż tak bardzo, żeby spróbować z tego skorzystać. Całe lata używałem Goldphoto z jakąś dobrą głowicą. Teraz szukałem czegoś podobnego - przynajmniej w teorii

Co o takim kadrze sądzicie?
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Co o takim kadrze sądzicie?
    Ja bym uciął te kamienie z prawej, co mocniej podkreślić, że ten strumyk płynie dalej.

Domyślnie

Goryle bez mgły:

I żeby nie było, że tylko onany i to nie z nexa wklejam:

Wierny pies w oldskulowej mgle:

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

te nozki sa fajne, widzialam kiedys cos takiego, jutro popatrze za nimi w MM, moze beda, to kupie

ToTom, kadr mi sie podoba, moze ciut szerzej gore, ale jest, OK.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Mój ulubiony testmotyw rozdzielczości tonalnej i mikrokontrastu. Przedstawiam Wam Czarnucha.

Domyślnie

Ach, no piekny jest ten kot i poprosze o wiecej ;D (El gato negro... de Polonia..)
    a jakim obiektywem?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Ach, no piekny jest ten kot i poprosze o wiecej ;D (El gato negro... de Polonia..)
    a jakim obiektywem?
    Fujianem oczywiście. Rzadko go ostatnio odkręcam, chociaż rzeczywiście muszę chyba trochę odpuścić bo robię się monotonny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    chociaż rzeczywiście muszę chyba trochę odpuścić bo robię się monotonny.
    Nie, nie, nic nie "odpuszczaj", tylko dawaj koty.. wiecej kotow..

Strona 194 z 2397 PierwszyPierwszy ... 941441841921931941951962042442946941194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów