Close

Strona 74 z 272 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 2712

Domyślnie

Mogę się kłócić z Tom01 w temacie monitorów LCD i tego czy koniecznie i tylko muszę mieć najdroższy aby móc obrabiać fotografie ale jeśli chodzi o jego zdanie nt. TV Plasma/LCD LED to całkowicie go popieram. Pomiędzy najtańszą plazmą a najdroższym LCD jest przepaść na korzyść plazmy.
    Ekran LCD bez względu na rodzaj podświetlenia biorąc pod uwagę założenia technologiczne nie powinien być nigdy używany do prezentacji jakościowej ruchomych obrazów. Osobiście uważam, że za religię LCD LED odpowiadają koncerny, które zarabiają na tym niesamowitą kasę. Udało im się wmówić ludziom, że TV LCD są oszczędniejsze, mają lepszy obraz i są ogólnie bardziej trendy. Jako wyznawca drugiej z religii czyli plazmowej wyposażyłem prawie całą rodzinę w TV plazmowe i dokładnie tak jest, że jak się spotykamy u krewnego, który ma LCD LED to wszyscy zauważają, że ten obraz jest "jakiś taki dziwny, skacze, jakieś artefakty, przesycony i przejaskrawiony" dobry do marketu aby wyświetlać reklamy ale nie do domu.

Domyślnie

Nie przesadzajmy, ze najtansze plazmy sa lepsze od drogich lcd. Tesciowa kiedys kupila plazme LG najtanszy model, to zawsze jak u niej jestem grzebie w ustawieniach zeby obraz poprawic i nigdy sie to nie udaje. Jest poprostu kicha, No ale ten TV to byla chyba najtansza plazma ze wszystkich dostepnych. Tesciowa i tak zadowolna jest :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Nie przesadzajmy, ze najtansze plazmy sa lepsze od drogich lcd.
    Najtańsze plazmy też mają artefakty, gdzieś znika legendarna ostrość. Ogólnie szkoda pieniędzy. Mówię rzecz jasna o przedziale <2KPLN. Być może wiele opinii budowanych jest właśnie w oparciu o doświadczenia z takimi, co zresztą nie byłoby dziwne, gdyż w sklepach stoją głównie takie. Telewizory z przedziały 2 do 5 tys to już całkiem inna bajka i można z nimi zestawiać nawet hiper drogie i wybajerzone LCD za kilkanaście tys, bezskutecznie szukając przewag.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ja mam taka propozycje. Podajcie zrodla badan, ktore jednoznacznie popra te prawdy absolutne. Jesli nie jestescie w stanie takowych podac to moze po prostu piszcie że to Wasze subiektywne zdanie. Bo tak jak Tom neguje to co ja na przyklad widze golym okiem, twierdzac że albo jestem slepy albo jakies tam testy klamia, tak ja mam pelne prawo negowac to co widzi Tom, nieprawdaz ? Tyle że ja Toma ani nikogo innego na sile nie przekonuje że tort czekoladowy jest miliard razy lepszy niż tort owocowy. Wiec moze najwyzsza pora wziac to pod uwage.

Domyślnie

Panowie, jestem na etapie wyboru "szklanego ekranu" poradźcie coś, bo się zagubiłem
    wymagania, oczekiwania:
    1)plazma - niestety odpada
    2) odległość widza od TV - maksymalnie 4,5m (więc przekątna 46 - 50cali ?)
    3) kąt między dwoma widzami siedzącymi na dużej rogówce a ekranem ok. 50st
    4)nagrywanie z timerem (niby obie poniższe propozycje to mają, ale np. w Panasie w instrukcji jakoś nie napisali dokładnie, że się da zaprogramować, owszem jest nagrywanie, ale programu bierzącego, tego co oglądamy, jak to jest w innych TV?)
    5) TV służył będzie generalnie do oglądania naziemnej TV cyfrowej publicznej, żadne satelity, "blureja" i "plejstejszyn" nie posiadam i się nie zanosi
    6) obraz, jak najlepszy (oczywiście pomijając konkluzje z powyższej dyskusji, że LCD to "szit" a plazma ok
    7)do tej pory mam bańkę 100Hz, mam obawy przed tą nowoczesnością, czy nie przeżyje szoku z LCD? jak to jest z tym odświeżaniem w praktyce, w Panasie pisze o jakimś tylnym 800Hz (to taki bełkot marketingowy, czy co?) w Samsungu mamy 200HZ - wystarczy, żeby nie migotało?

a teraz propzycje, które znalazłem
    a) http://www.agito.pl/telewizor-panaso...76,1433-229594
    b) http://www.agito.pl/telewizor-samsun...14,1433-184506

pomożecie ?

Domyślnie

W Panasonicu możesz nagrywać to co leci. Po prosty naciskasz czerwony guzik i nagrywa max 3h (lub do naciśnięcia stop).
    Możesz też zaprogramować nagrywanie w banalny sposób. Włączasz EPG i na wybranym programie naciskasz Enter. Przechodzisz do timera z już wpisanymi danymi tego programu. Możesz zatwierdzić, lub coś pozmieniać (np. na nagrywanie cykliczne).
    Możesz też sobie włączyć Timeshift. Wtedy telewizor zawsze nagrywa ostatnie 30 minut programu, który możesz zatrzymać lub cofnąć. Niestety nie można tego zapisać na trwałe.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    1)plazma - niestety odpada
    3) kąt między dwoma widzami siedzącymi na dużej rogówce a ekranem ok. 50st
    Przecież to z gruntu bez sensu.

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    7)do tej pory mam bańkę 100Hz, mam obawy przed tą nowoczesnością, czy nie przeżyje szoku z LCD?
    Owszem przeżyje Pan. Naturalną "przesiadką" z dobrego kineskopu jest wyłącznie plazma.

PS. Hertze w CRT, LCD i plazmie "służą" do zupełnie czego innego.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-11-2012 o 21:49
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

rotor tak z ciekawosci tylko zapytam, dlaczego z gory przekresliles plazme?
    Ciekawy jestem argumentow
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ja !'*#!**';
    Czlowiek pisze że plazma odpada a ci swoje. No przeciez to rece opadaja. Nic, kompletnie nic nie dociera. Groch o sciane to malo powiedziane. Jaka krucjata to jest czy jak ?

Moja sugestie o jednoznacznych, obiektywnych wynikach jakis badan w celu poparcia boskosci plazmy oczywiscie wyznawcy pomijaja milczeniem. Powod jest powszechnie znany i oczywisty - takie badania nie istnieja bo nie mozna jednoznacznie i obiektywnie stwierdzic że plazma jest lepsza od LCD. Ale przyznac tego sie nie da, prawda ? Zenujace to jest naprawde. Ja sie poddaje bo szkoda nerwow i klawiatury.
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 17-11-2012 o 21:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Ja !'*#!**';
    Czlowiek pisze że plazma odpada a ci swoje. No przeciez to rece opadaja. Nic, kompletnie nic nie dociera. Groch o sciane to malo powiedziane. Jaka krucjata to jest czy jak ?
    Ręce opadają jak się widzi takie posty. Jak nie ma Pan nic do napisania to szkoda klawiatury, prądu i naszych oczu na czytanie tego. Pytający wypisuje litanię cech jakie spełni tylko plazma i pisze, że plazma odpada. Sprzeczność.

Strona 74 z 272 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów