Close

Strona 75 z 272 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2712

Domyślnie

czyli programuje nagrywanie np. na jutro, za dwa dni etc. i mi to TV realizuje na dysku zewnętrznym, jak normalny magnetowid (onegdaj), czy nagrywarka (jeszcze obecnie) ? Czy przy nagrywaniu TV się włącza na czas tego nagrywanego programu?
    Dlaczego ograniczenie 3h, inne TV tego nie mają?
    ten Timeshift, to działa w ten sposób, ze nagrywa 0,5 h każdego aktualnego programu wstecz? tzn. naciskam REC o 12.00 a nagranie mam od 11,30?

powyższa wypowiedź tyczy się kolegi TOP67, nie sądziłem, że taki szybki odzew będzie
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 17-11-2012 o 22:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    ten Timeshift, to działa w ten sposób, ze nagrywa 0,5 h każdego aktualnego programu wstecz? tzn. naciskam REC o 12.00 a nagranie mam od 11,30?
    Tylko to co aktualnie leci na włączonym kanale. Aby nagrywać wiele kanałów trzeba mieć odbiornik z tyloma głowicami ile ma być równoległych nagrań. Zewnętrzne odbiorniki DVB/SAT tak potrafią. Nie włącza się żadnego REC, tylko jeśli wyjdzie Pan do kibelka, może Pan cofnąć film do momentu kiedy Pan wyszedł. Albo, jeśli Timeshift "nadgonił" można "przewinąć" reklamy. Generalnie ciekawa opcja, przy czym wymaga cały czas pracującego dysku w odbiorniku - temperatura, szum.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-11-2012 o 22:03
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przecież to z gruntu bez sensu.

Owszem przeżyje Pan. Naturalną "przesiadką" z dobrego kineskopu jest wyłącznie plazma.

PS. Hertze w CRT, LCD i plazmie "służą" do zupełnie czego innego.
    Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    rotor tak z ciekawosci tylko zapytam, dlaczego z gory przekresliles plazme?
    Ciekawy jestem argumentow
    plazma odpada, bo niestety widzę jej migotanie
    TOM, czyli te dwie osoby, co patrzą na LCD pod takim kątem, będą niestety widziały obraz dużo gorszy? niż by patrzyły na wprost ?czy dobrze zrozumiałem?

Domyślnie

czyli programuje nagrywanie np. na jutro, za dwa dni etc. i mi to TV realizuje na dysku zewnętrznym, jak normalny magnetowid (onegdaj), czy nagrywarka (jeszcze obecnie) ? Czy przy nagrywaniu TV się włącza na czas tego nagrywanego programu?
    Dlaczego ograniczenie 3h, inne TV tego nie mają?
    Tak. Telewizor nagrywa to co zaprogramujesz. Ekran się nie włącza, tylko dysk zaczyna mrugać. Gdybyś go wtedy włączył, to musisz oglądać to co się nagrywa. Czas nagrania jednym klawiszem ustawia się w menu (2 lub 3h). Ale jak sam zaprogramujesz nagranie, to może być dłuższe.

Nie. Jak przełączysz na jakiś program, to zaczyna się jego nagrywanie w tle. Jak nagranie osiągnie 30 minut, to początek jest kasowany. Niczego się nie naciska, to się włącza na stałe w menu. W dowolnym momencie możesz zatrzymać program, lub cofnąć scenę (przydaje się jak wychodzisz na sikundę).
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

plazma odpada, bo niestety widzę jej migotanie
    Plazma migocze z częstotliwością 200Hz lub szybciej. Przy małym wypełnieniu jest szansa zauważyć migotanie ale nie bardziej niż 100Hz CRT.

TOM, czyli te dwie osoby, co patrzą na LCD pod takim kątem, będą niestety widziały obraz dużo gorszy? niż by patrzyły na wprost ?czy dobrze zrozumiałem?
    Dobrze Pan zrozumiał. Obraz na LCD pod kątem to makabra. Jeśli interesował się Pan tematyką monitorów to na pewno zauważył Pan jak duży to jest problem. W TV LCD jest to samo.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Plazma migocze z częstotliwością 200Hz lub szybciej. Przy małym wypełnieniu jest szansa zauważyć migotanie ale nie bardziej niż 100Hz CRT.

Dobrze Pan zrozumiał. Obraz na LCD pod kątem to makabra. Jeśli interesował się Pan tematyką monitorów to na pewno zauważył Pan jak duży to jest problem. W TV LCD jest to samo.
    no z tą plazmą to kicha, po prostu to widzę i już..

żeby uściślić tak do końca, te 2 osoby siedzące na rogówce, to na każdą przypada po mniej więcej 25st patrzenia na TV od prostopadłego (na wprost), między nimi jest te wspomniane 50 stopni

a coś na temat wybranych modeli powiecie?
    lepszy Panas, czy Samsung ?
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 17-11-2012 o 22:27

Domyślnie

no z tą plazmą to kicha, po prostu to widzę i już..
    A ile tych plazm Pan widział? I jak ustawione? Szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, żeby na CRT 100Hz Pan nie widział a na plazmie widział. Może zachodziła jakaś korelacja z migającym oświetleniem (CCFL, LED)? Istnieje też pewna grupa osób, która "widzi" migotanie świetlówek. To niezwykle rzadki przypadek, ale tacy ludzie mają problem w oświetleniu typu biurowego bo ich to strasznie męczy i dekoncentruje. Może Pan też coś takiego odczuwa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Tak. Telewizor nagrywa to co zaprogramujesz. Ekran się nie włącza, tylko dysk zaczyna mrugać. Gdybyś go wtedy włączył, to musisz oglądać to co się nagrywa.
    a nie da się oglądać, podczas nagrywania, innego programu z tego samego multipleksu?

Domyślnie

Nie da się. To nagrywanie jest mocno zubożone. Nie można np. przycinać nagrań itp. Można je tylko obejrzeć na tym konkretnym telewizorze.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

A ile tych plazm Pan widział? I jak ustawione? Szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, żeby na CRT 100Hz Pan nie widział a na plazmie widział. Może zachodziła jakaś korelacja z migającym oświetleniem (CCFL, LED)? Istnieje też pewna grupa osób, która "widzi" migotanie świetlówek. To niezwykle rzadki przypadek, ale tacy ludzie mają problem w oświetleniu typu biurowego bo ich to strasznie męczy i dekoncentruje. Może Pan też coś takiego odczuwa?
    widziałem kilka, może - naście, nie mogę powiedzieć ile i jakie dokładnie modele, bo nie robiłem takich notatek
    po prostu w TV markecie odróżniam te migające, od tych nie migających (nie wiedząc oczywiście co to za telewizory) dopiero później sprawdzam, jaki, który jest.

przecież ten problem jest znany w necie i można znaleźć ludzi, którzy kupili plazmę i po kilku dniach zwracali, bo ich oczy bolały
    pracę mam generalnie przy żarówce energooszczędnej, dużo mniej przy świetlówkach takich "normalnych-zwykłych" nie mogę powiedzieć, że widzę ich migotanie (bo zwykle na nie się nie patrzę), ale cholera wie, czy gro ze zmęczenia wieczorem, nie pochodzi właśnie od nich.

Strona 75 z 272 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów