Close

Strona 73 z 272 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 2712

Domyślnie

To wez sie tam zarejstruj i powiedz im że sa klamcami. Wiesz, tak dla samego szerzenia Twojej wiary.

Domyślnie

Tak, tylko, że Twoje wrażenia organoleptyczne są jedynie słuszne. Wrażenia innych to nic nie warty bełkot nieznającego się, ślepawego "przeciętnego Kowalskiego"... w tym tkwi problem w rozmowach z Tobą na każdy temat.
    Chyba tyle...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tak, tylko, że Twoje wrażenia organoleptyczne są jedynie słuszne. Wrażenia innych to nic nie warty bełkot nieznającego się, ślepawego "przeciętnego Kowalskiego"... w tym tkwi problem w rozmowach z Tobą na każdy temat.
    Załóżmy, że buduje Pan sobie garaż. "Fachowiec" ocenił na oko, że garaż mam mieć 4,2m długości wewnątrz. Pan mu pokazuje metrówką, że Pana auto ma 4,5m a on twierdzi uparcie, że widzi przecie, że się zmieści i buduje dalej. Co by Pan powiedział o kompetencjach takiego człowieka? Niby 0,3m to mało, można spokojnie się pomylić przy wzrokowej ocenie długości. Ale czy w tym przypadku nie powoduje to nonsensowności całej operacji?

Dokładnie to samo robi kilka osób w tym wątku. Nie widzicie czegoś, lub widzicie ale bagatelizujecie i wciskacie każdemu, że macie rację, pomimo, że nie macie. Niewłaściwość Waszego podejścia leży w tym, że ludzie się pytają, oczekują porady. Przebolałbym, gdyby to były tylko zwykłe subiektywne wrażenia, ale Wy wychwalacie badziewie pod sufit, piejecie na temat nieistniejących zalet i bagatelizujecie wady na widok których, każdemu człowiekowi o ciut bardziej wysublimowanej wrażliwości, robi się niedobrze.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-11-2012 o 16:39
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Przykład o tyle nietrafiony, że to Ty jesteś tym fachowcem i upierasz się, że garaż musi mieć 6 m. A tymczasem my parkowaliśmy swoim autem w garażu sąsiada, który ma 4,8 m i nie było problemów.

A tak przy okazji, to możesz poradzić jak ustawić Panasonica TX-P42G30E, żeby pokazywał dobrze zdjęcia? Na niebie mam bardzo widoczną posteryzację, jakby miał max 6 bitów na kanał.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 16-11-2012 o 16:46
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Przykład o tyle nietrafiony, że to Ty jesteś tym fachowcem i upierasz się, że garaż musi mieć 6 m. A tymczasem my parkowaliśmy swoim autem w garażu sąsiada, który ma 4,8 m i nie było problemów.
    Przykład jest doskonały, bo kol. Nowart czy Strus, upierają się że garażu wystarczy bo WIDZĄ że wystarczy i na dodatek śmieją się z kogoś kto ma metrówkę.

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    A tak przy okazji, to możesz poradzić jak ustawić Panasonica TX-P42G30E, żeby pokazywał dobrze zdjęcia? Na niebie mam bardzo widoczną posteryzację, jakby miał max 6 bitów na kanał.
    To niski model, niestety przejścia tonalne ma do kitu. Cała ta seria "G", "11-generacja" czy cośtam, to marketing. Starsze o jedno oczko były duuuużo lepsze. Z nowych trzeba wyższy model żeby miał obraz jak starsze tańsze.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przykład jest doskonały, bo kol. Nowart czy Strus, upierają się że garażu wystarczy bo WIDZĄ że wystarczy i na dodatek śmieją się z kogoś kto ma metrówkę.
    Twoje przykłady są tak abstrakcyjne i absurdalne, że szkoda klawiatury na ich komentowanie.
    Podobnie jak wyciągnie jednoznacznych wniosków z badziwnych pstryków hdtv, jakoby ostrośc była fatalna, czerń świecąca i szara oraz "plastik wylewający się z ekranu". Skoro Ty to wszystko widzisz na tych zdjęciach to pozostaje pogratulować naprawdę wyczulonych zmysłów
    A co do powyższej "wady" , którą wyolbrzymiłeś pokazując zdjęcie lcd z boku to równie dobrze to widać na pierwszym moim zdjęciu. Z plazmy i na dodatek na wprost.
    Pod kątem musi być już masakra. Niezła lipa z tej plazmy prawda?
    (oczywiście równie dobrze może być to światło odbijające się na połyskliwej podłodze niefortunnie wyciągnięte przez aparat i obróbkę zdjęcia ale coż szkodzi wykorzystać to na własną modłę i mnożyć głupoty za Twoim przykładem...)
    Dziękuję za dyskusję...

Domyślnie

Akurat tutaj Nowart nie moge sie z Toba zgodzic i niestety musze poprzec Toma. Ta fotka powyzej to zupelnie co innego jak to co przedstawiane bylo jako efekt podswietlenia wygaszonego ekranu lcd. Akurat na tych obrazkach z tym kucajacym facetem widac wg mnie przewage plazmy, obraz jest o niebo bardziej naturalny i ma wiecej szczegolow jak ten sam z lcd, spojrz co sie dzieje w cieniach, na plazmie widac cala postac, na lcd masz jakies czarne plamy w cieniach.
    Co do zdjecia powyzej, nienwiem czy zauwazyles ale to nie efekt podswietlenia na dole ekranu tylko oswietlona posadzka pod postacia, ktorej nie widac na analogicznym zdjeciu z ekranu lcd. W plazmie nie widac podswietlenia bo swieci kazdy piksel z osobna (lub nie swieci jak ma byc czarny, w lcd piksel swieci caly czas tylko jest maskowany, zeby wygladal na czarny).
    Kazdy lubi co innego, ja nie kupie napewno nigdy zadnego lcd bo daja zbyt sztuczny obraz. Na plazmie mam obraz taki przyjemny, mozna powiedziec kinowy, a nie teatralny i podkolorowany. Mam stara plazme panasa model 42S10E i jestem mega zadowolony, ale niestety musze stwierdzic, ze nowe modele panasonicow tych z 3d maja gorsza jakos obrazu niz moj staruszek, maja obraz zblizony niestety do lcd co widac szczegolnie na materiale HD bo obraz jest strasznie sztuczny, nie kinowy i naturalny jaki byc powinien.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

qualin, mam tę samą plazmę...
    natomiast co do w.w. zdjęć - jak uczestnicy fotograficznego forum mogą wysnuwać tak daleko idące wnioski na podstawie skrajnie badziewnych pstryków. Różnie naświetlonych, różnie zbalansowanych, nie wiadomo w jakich warunkach wykonywanych, nie wiadomo jak dłubanych, nie wiadomo jakimi aparatami i przy jakich ustawieniach wykonywanych. Przecież na kilometr widać, że autor raczej pojęcia zielonego o fotografii nie ma zatem skąd te wnioski o szczegółach w cieniach, ostrości czy kolorystyce? Sam nie wierzę co czytam...

Domyślnie

Nie wnikam w jakosc tych zdjec bo i tak przegladam na telefonie. Jakby nie bylo nie ufam testom i sprzedawcom w sklepach rtv bo czesto mozna sie naciac. Ci pierwsi potrafia recenzowac nieobietywnie ( jak Tom telefony), a drudzi wciskac nam towar na ktorym maja najwieksza marze. Mi najbardziej pasuje obraz jaki generuje ekran plazmowy, a telewizorow widzialem naprawde wiele, nawet pracowalem kiedys w fabryce sharpa i pomimo mozliwosci zakupu tv prosto z fabryki po preferencyjnych cenach wolalem wziasc plazme od konkurencji za wieksza kase. Fakt jest taki, ze ludzie czesto jak pisze Tom nie zdaja sobie sprawy z pewnych rzeczy i powielaja jakies glupoty ( nie mowie, ze tutaj tak jest, tylko ogolnie). Jak slucham, ze lcd jest lepszy bo zjada mniej pradu (oszczednosci zauwazymy po kilkunastu latach uzywania) albo ostatnio, ze plazma jest niebezpieczna dla dzieci bo jak sie zbije ekran to moga sie pociac to mi sie slabo robi. Wszystko generalnie zalezy do czego tv ma sluzyc. Do zdjec lepszy lcd, natomiast do filmow plazma.
    Ostatnio edytowane przez qualin ; 16-11-2012 o 18:30
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ja się całkowicie zgadzam z tym że jednemu pasuje maluch a drugiemu polonez. Tylko nigdy nie zgodzę się z prawdami absolutnymi które namiętnie produkuje Tom.

Strona 73 z 272 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów