Szukaj
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 03-11-2012 o 00:50
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Wybacz Koleżanko, ale to, co tu zapisujemy, to nie tabloidowe ploteczki, tylko zwykłe sprzętowe problemy techniczne, udokumentowane np. tutaj:
http://overclock.pl/articles/show/id...ransfer-plikow
http://overclock.pl/articles/showall...gbps-nadchodzi
... ale dobrze, że się odsłoniłaś, bo nie będę już odtąd niepokoił Twojego umysłu.
Medice, cura te ipsum.
Nic takiego nie powiedziałem, ale wyniki dla transferu wielu małych plików, czyli systemowej normy, nie są dla dysków SSD spektakularnie pozytywne, dlatego zalecałbym jednak wstrzemięźliwość w zachwytach.
Oczywiście, że tu SSD biją na głowę HDD czasem dostępu, ale wybacz, że nie sikam po nogach w euforii używając SDD na co dzień, znając ich ograniczenia i nie znając ich fizycznej trwałości.
Zresztą, temat norm, mamy już w innym wątku gruntownie omówiony, więc szkoda do tego wracać.![]()
Medice, cura te ipsum.
Dla mnie przyrost komfortu pracy między HDD a SSD (wszystkie jakie używałem to dość nowe konstrukcje) jest kolosalny. W pełni się z Tobą zgadzam, że nie ma co podniecać się rekordami transferu sekwencyjnego - dlatego dla mnie istotniejsze jest "gwarancja marki" i opinie z rynku, niż wyniki benchmarków. Dysk SSD z całą pewnością nie jest miejscem magazynowania danych, ale fantastycznie miejsce do pracy i do instalacji systemu + oprogramowania. Można do tego różnie podejść, ale dzisiejsze ceny dysków SSD (popularnych) są dla mnie tak atrakcyjne, że nawet jeśli miałbym co 3 lata (kiedy kończy się gwarancja) wymieniać odpłatnie na nowe, to nie uznałbym tego za motywację do męczenia się na klasycznym HDD, albo inwestowania w zdecydowanie droższe dyski ssd enterprise na pamięciach SLC.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Z HDD niestety trudno zrezygnować, ponieważ z mojego punktu widzenia są najlepsze do archiwizacji, więc chciał, nie chciał muszę je kupować i mieć nadzieję, że nie przestaną być produkowane.
Natomiast do roboty, od dawna używam SSD, tyle, że nie darzę ich zaufaniem, dlatego podjąłem decyzję o zakupie dysku SSD klasy Enterprise, choć cena jest w porównaniu z klasą Client wielokrotnie wyższa.
Dla mnie nie jest tu decydująca jedynie gwarancja, tylko wielokrotnie większa pewność niezakłóconej pracy.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami