Close

Strona 127 z 338 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Mam takie dziwne wrażenie, że Koleżance Mekano chodzi o to, że jakieś kosmiczne prędkości kopiowania dużych plików są potrzebne na co dzień, jak przysłowiowej koziej rzyci trąba.
    A twoja wypowiedz, to chyba z choinki jest urwana, no bo ja nie wiem o co ci chodzi w tej chwili..
    a na swoj dysk ssd to czy cos kopiuje, czy nie to i tak co to ma wspolnego?
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 03-11-2012 o 00:50
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Od ok 14-15 miesiecy uzytkuje w laptopie Intela z serii 310 (na mSATA). Uzywany codziennie, czesto zapchany na maxa (wrzucam RAWy nad ktorymi pracuje), przewalone 2,21 TB - zero problemow. Nie zwalnia przy zapelnianiu, nie psuje, zadnych BSODow itp., nawet win ciagle ten sam (co prawda zamulony i czuc roznice miedzy stanem obecnym a chwile po instalacji)
    W jakim laptopie używasz dysku? Rozumiem, że na nim jest zainstalowany główny system?
    Pytam się, bo zastanawiam się nad konfiguracją: dysk SSD na mSata + dysk HDD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A twoja wypowiedz, to chyba z choinki jest urwana, no bo ja nie wiem o co ci chodzi w tej chwili..
    Proponowałbym jedynie czytać ten wątek oraz zadawać krótkie, proste, konkretne pytania. Bez urazy, ale z Twoim sposobem przelewania myśli na tekst, naprawdę trudno Ci będzie się porozumieć.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zurkow Zobacz posta
    W jakim laptopie używasz dysku? Rozumiem, że na nim jest zainstalowany główny system?
    Pytam się, bo zastanawiam się nad konfiguracją: dysk SSD na mSata + dysk HDD.
    lenovo x220. Mam taki zestaw nad jakim myslisz - SSD na mSATA (system, programy, LR, i material nad ktorym pracuje) - reszta na HDD 7200obr

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Wybacz Koleżanko, ale to, co tu zapisujemy, to nie tabloidowe ploteczki, tylko zwykłe sprzętowe problemy techniczne, udokumentowane np. tutaj:

http://overclock.pl/articles/show/id...ransfer-plikow
    http://overclock.pl/articles/showall...gbps-nadchodzi

... ale dobrze, że się odsłoniłaś, bo nie będę już odtąd niepokoił Twojego umysłu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

A jak SSD sprawia się przy kopiowaniu drobnicy, to podejrzewam, że szaleńcy prędkości wiedzą aż nazbyt dobrze, tylko z powodu żenujących efektów pomijają te wyniki milczeniem.
    Sugerujesz że SSD (typu Samsung 830 256 GB) wolniej kopiuje drobnicę od zwykłego HDD (typu WD Blue 3,5" 1 TB)?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Sugerujesz że SSD (typu Samsung 830 256 GB) wolniej kopiuje drobnicę od zwykłego HDD (typu WD Blue 3,5" 1 TB)?
    Nic takiego nie powiedziałem, ale wyniki dla transferu wielu małych plików, czyli systemowej normy, nie są dla dysków SSD spektakularnie pozytywne, dlatego zalecałbym jednak wstrzemięźliwość w zachwytach.

Oczywiście, że tu SSD biją na głowę HDD czasem dostępu, ale wybacz, że nie sikam po nogach w euforii używając SDD na co dzień, znając ich ograniczenia i nie znając ich fizycznej trwałości.

Zresztą, temat norm, mamy już w innym wątku gruntownie omówiony, więc szkoda do tego wracać.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla mnie przyrost komfortu pracy między HDD a SSD (wszystkie jakie używałem to dość nowe konstrukcje) jest kolosalny. W pełni się z Tobą zgadzam, że nie ma co podniecać się rekordami transferu sekwencyjnego - dlatego dla mnie istotniejsze jest "gwarancja marki" i opinie z rynku, niż wyniki benchmarków. Dysk SSD z całą pewnością nie jest miejscem magazynowania danych, ale fantastycznie miejsce do pracy i do instalacji systemu + oprogramowania. Można do tego różnie podejść, ale dzisiejsze ceny dysków SSD (popularnych) są dla mnie tak atrakcyjne, że nawet jeśli miałbym co 3 lata (kiedy kończy się gwarancja) wymieniać odpłatnie na nowe, to nie uznałbym tego za motywację do męczenia się na klasycznym HDD, albo inwestowania w zdecydowanie droższe dyski ssd enterprise na pamięciach SLC.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ... to nie uznałbym tego za motywację do męczenia się na klasycznym HDD, albo inwestowania w zdecydowanie droższe dyski ssd enterprise na pamięciach SLC.
    Z HDD niestety trudno zrezygnować, ponieważ z mojego punktu widzenia są najlepsze do archiwizacji, więc chciał, nie chciał muszę je kupować i mieć nadzieję, że nie przestaną być produkowane.

Natomiast do roboty, od dawna używam SSD, tyle, że nie darzę ich zaufaniem, dlatego podjąłem decyzję o zakupie dysku SSD klasy Enterprise, choć cena jest w porównaniu z klasą Client wielokrotnie wyższa.

Dla mnie nie jest tu decydująca jedynie gwarancja, tylko wielokrotnie większa pewność niezakłóconej pracy.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla mnie nie jest tu decydująca jedynie gwarancja, tylko wielokrotnie większa pewność niezakłóconej pracy.
    Złudne nadzieje

Strona 127 z 338 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów