Close

Strona 117 z 338 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    mam taką szufladę na trzy dyski. Chieftec jakośtam... fajne toto ale niestety nie mam już wiecej miejsca... dlatego musi być zewnętrzny...
    Ludzie, ile wy dyskow uzywacie ? ^^ Przy takiej ilosci juz bym wolal miec zcentralizowany storage server na dyskach 2TB RAID1 + backup na zestawie zewnetrznych badz 2 serverze... xD

Moze zamiast uzywac starych dyskow bo" jeszcz emalo uzywane" lepiej wydac troche wiecej na psrzetktory bedzie pewniejszy i nie bedzie wymagal hop siup z ATA ktore powinno umrzec smiercia naturalna?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Kurtz ja mam dwie macierze po 2Tb każda + 500Gb dysku "roboczego" + SSD systemowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ludzie, ile wy dyskow uzywacie ? ^^ Przy takiej ilosci juz bym wolal miec zcentralizowany storage server na dyskach 2TB RAID1 + backup na zestawie zewnetrznych badz 2 serverze... xD

Moze zamiast uzywac starych dyskow bo" jeszcz emalo uzywane" lepiej wydac troche wiecej na psrzetktory bedzie pewniejszy i nie bedzie wymagal hop siup z ATA ktore powinno umrzec smiercia naturalna?
    Mam 4 X 2TB plus SSD na system i 2 X 2TB na backup najważniejszych rzeczy. Plus 2 TB trzymane w innym budynku w przenośnej obudowie na backup bardzo ważnych rzeczy. Wszystkie dyski są już w 75% zajęte. W większości są to prace 3D i trajektorie maszynowe z ostatnich kilku lat.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

amen...

niestety ja z przyzwyczajenia robię nefy 14bit bez kompresji a wtedy nef=24Mb... i miejsce szybko leci, a nie chce się segregować ale raz na miesiąc trzeba wywalić parę GB zbędnych danych...

Domyślnie

To objetosciowo nie az tak duzo. Jakie macierze? w RAID? 0 czy jakas 5,6 etc? Backup pewnie tylko tego 2x2TB? SSD systemowy + jakis szybki spinpoint/barracuda XT/raptor etc jako roboczy to calkiem mily do pracy zestaw, moze czasem troche glosny.

@rsz ale czy potrzebujesz wszystkich tych danych dostepnych od zaraz w komputerze lokalnym? czy czesc z nich nie mzoe przeniesc do archiwum bedacego nawet offline? ( ofc zdublowanego ).
    Mialem okazje troche bawic sie w "domowe" storage przy okazji malego biura zajmujacego sie produkcja video i grafika 3d, gdzei rowniez danych mieli od groma, ale jednoczesnie w jednej chwili nie potrzebowali wiecej niz 4TB danych, co w efekcie dawalo sie zrealizowac na dosc prostej macierzy RAID 10 oraz osobnym serverze uzywanym jako backup ktory spedzal wiekszosc czasu offline.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 11-10-2012 o 22:11
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

ja tam na raptora nie narzekam... systemowy padł mi po 3,5 roku rżnięcia roboczy jakimś dziwnym trafem jeszcze żyje a równolatki niby

Domyślnie

Pracowalem na raid na 2 raptorach w ciezkiej masywnej obudowie. Jak zaczynalo cos mocniej mielic to bylo to slychac i czuc ^^

Edit:
    W sumie Moze ta moja wizja zeby wszystkie dane trzymac na storage esrverach oraz backup serverach zamiast na jednostkach lokalnych i minimalizowac ilosc sprzetu pracujacego w komputerze lokalnym to kwestia zainteresowan bardziej niz praktyki... Ale z 2 strony, jak ktos potrzebuje pare TB danych backupowac, to ja bym jednak uzyl streamera do kopii calkowitej + dyskow sieciowych do przyrostowej. Tylko zabezpieczyc ta siec odpowiednio i po klopocie... xD
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 11-10-2012 o 22:17
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta

@rsz ale czy potrzebujesz wszystkich tych danych dostepnych od zaraz w komputerze lokalnym? czy czesc z nich nie mzoe przeniesc do archiwum bedacego nawet offline? ( ofc zdublowanego ).
    Mialem okazje troche bawic sie w "domowe" storage przy okazji malego biura zajmujacego sie produkcja video i grafika 3d, gdzei rowniez danych mieli od groma, ale jednoczesnie w jednej chwili nie potrzebowali wiecej niz 4TB danych, co w efekcie dawalo sie zrealizowac na dosc prostej macierzy RAID 10 oraz osobnym serverze uzywanym jako backup ktory spedzal wiekszosc czasu offline.
    Penie by się dało offline, ale lenistwo wygrywa. Kończy się miejscu, sru do sklepu po dysk i po temacie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

No to nieźle macie talerzowców w obudowach naskładane

Ja obecnie robiłem na 60GB SSD + 1TB HDD (bez backupu, o zgrozo!!!!), jak narazie 1000GB stykało na same zdjęcia + kilka stronek + prywatne rzeczy. Jednak bardzo boli mnie posiadanie tylko 1 kompa, bo rzeczy i firmowe i prywatne mam na nim równocześnie, na jednym dysku, co mnie z deka irytuje, obecnie składam stricte firmowego blaszaka i tam będzie 120GB SSD na system + 60 GB SSD na pliki nad którymi aktualnie pracuję + 2TB HDD na dane + 1TB HDD zewnętrzny na backup najważniejszych rzeczy (1TB spokojnie styknie, rawów tam chował nie będę i tak). O i taki zestawik myślę że dobrze posłuży.
    ;]

Domyślnie

HA!!!

Zaaplikowałem do Laptopa kartę CF jako dysk systemowy Miazga!

Strona 117 z 338 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów