Close

Strona 153 z 2397 PierwszyPierwszy ... 531031431511521531541551632032536531153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Bo w OMD jest wizjer elektroniczny, a to roznica..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Znów pogrążacie się w jałowych dyskusjach, niestety - zamiast np. zdjęcia wklejać

Zabaweczka? A dlaczego miało by być to zabaweczką? Ja rozumiem, że w pewnych rozrywkach rozmiar ma znaczenie - ale dalibóg, nie obudowy!

Bezlusterkowce są takimi samymi aparatami jak lustrzanki, tylko bez dwóch torów optycznych, bo postęp w dziedzinie ostrzenia przez matrycę na to pozwolił. Więc nic nie jest tu lepsze czy gorsze, kupując matrycę tej samej klasy dostaniemy to samo i z małej i z dużej obudowy. To że w większości zastosowań flange distance nie wpływa na możliwości konstrukcyjne ani jakość optyki empirycznie wiadomo było od dawna - dalmierze i ich szkła to stare i okrzepłe konstrukcje. Po co więc to całe przekonywanie?

Dbajmy o poziom forum, wskazując na różnice rzeczywiste a nie wydumane, piętnując niedoróby, czy też otwierając oczy kupującym nikona łan Ale nie bredźmy już o tym co jest lepsze luszczanka czy nex czy srex, bo świadomy to wie, nieświadomy ale tym zawstydzony doczyta co trzeba, a nieświadomy i zadowolony z tego faktu kupi i tak kupę aby z modnym logo.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

to ja zacznę :

OM-D, 12-50@12mm , f/3.5, ISO 200, 1/2000
    D90|D700|35|85|18-105|70-300|SB-700| |EM-5|12-50|45| |Manfrotto|MBPr 13"|

Domyślnie

ok. No to ostatnie pytanie.. lepsze czy gorsze, wiec zostawmy na boku..
    warto myslec jeszcze o Nikonie? np. tym d5200? ja wiem ze to okrojony model, ze kastrat, ze brak pokretel.. ze bez srubokreta, itd.. jestem swiadoma tego.. szkiel bez srubokreta nie mam, wszystkie z af-s, wiec to bez znaczenia, co byscie by mi poradzili? No bo mam szkla wlasnie i wiem, ze predzej czy pozniej mnie nie ominie pozegnac sie z Nikonem, lub nie.. a FX mi sie na pewno nie widzi, d7000 jakos tez nie, bo mam to samo w Nex.. no i..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 31-10-2012 o 10:41
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrek.S Zobacz posta
    to ja zacznę :
    Ok ok. Ale w wątku o OMG, ok? Tak, wiesz, dla porządku.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ok. No to ostatnie pytanie.. lepsze czy gorsze, wiec zostawmy na boku..
    warto myslec jeszcze o Nikonie? np. tym d5200? ja wiem ze to okrojony model, ze kastrat, ze brak pokretel.. ze bez srubokreta, itd.. jestem swiadoma tego.. szkiel bez srubokreta nie mam, wszystkie z af-s, wiec to bez znaczenia, co byscie by mi poradzili? No bo mam szkla wlasnie i wiem, ze predzej czy pozniej mnie nie ominie pozegnac sie z Nikonem, lub nie..
    Moje zdanie już wyraziłem: zamienianie jednego aparatu na drugi niedający żadnego WYRAŹNEGO progresu w żadnej domenie (jakość obrazka, dostęp do obiektywów, gabaryt, znacząco niższa cena) jest objawem chorej zakupofilii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ok ok. Ale w wątku o OMG, ok?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Moje zdanie już wyraziłem: zamienianie jednego aparatu na drugi niedający żadnego WYRAŹNEGO progresu w żadnej domenie (jakość obrazka, dostęp do obiektywów, gabaryt, znacząco niższa cena) jest objawem chorej zakupofilii.
    No to bede musiala to przemyslec, na powaznie.

Domyślnie

Metabones obiecali wypuszczenie przelotki nex-nikkor G z działającym AF - cena pewnie podobna do tej obecnej NEX-EOS/AF czyli 250$.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

No to ode mnie modelka z dość nietypową urodą:

C3 + N85/1.8D w okolicach pełnej dziury; prosto z puszki, tylko zmniejszone.
    to be a rock and not to roll

Strona 153 z 2397 PierwszyPierwszy ... 531031431511521531541551632032536531153 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów