Bo w OMD jest wizjer elektroniczny, a to roznica..
Szukaj
Bo w OMD jest wizjer elektroniczny, a to roznica..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Znów pogrążacie się w jałowych dyskusjach, niestety - zamiast np. zdjęcia wklejać
Zabaweczka? A dlaczego miało by być to zabaweczką? Ja rozumiem, że w pewnych rozrywkach rozmiar ma znaczenie - ale dalibóg, nie obudowy!
Bezlusterkowce są takimi samymi aparatami jak lustrzanki, tylko bez dwóch torów optycznych, bo postęp w dziedzinie ostrzenia przez matrycę na to pozwolił. Więc nic nie jest tu lepsze czy gorsze, kupując matrycę tej samej klasy dostaniemy to samo i z małej i z dużej obudowy. To że w większości zastosowań flange distance nie wpływa na możliwości konstrukcyjne ani jakość optyki empirycznie wiadomo było od dawna - dalmierze i ich szkła to stare i okrzepłe konstrukcje. Po co więc to całe przekonywanie?
Dbajmy o poziom forum, wskazując na różnice rzeczywiste a nie wydumane, piętnując niedoróby, czy też otwierając oczy kupującym nikona łanAle nie bredźmy już o tym co jest lepsze luszczanka czy nex czy srex, bo świadomy to wie, nieświadomy ale tym zawstydzony doczyta co trzeba, a nieświadomy i zadowolony z tego faktu kupi i tak kupę aby z modnym logo.
to ja zacznę :
OM-D, 12-50@12mm , f/3.5, ISO 200, 1/2000
D90|D700|35|85|18-105|70-300|SB-700| |EM-5|12-50|45| |Manfrotto|MBPr 13"|
ok. No to ostatnie pytanie.. lepsze czy gorsze, wiec zostawmy na boku..
warto myslec jeszcze o Nikonie? np. tym d5200? ja wiem ze to okrojony model, ze kastrat, ze brak pokretel.. ze bez srubokreta, itd.. jestem swiadoma tego.. szkiel bez srubokreta nie mam, wszystkie z af-s, wiec to bez znaczenia, co byscie by mi poradzili? No bo mam szkla wlasnie i wiem, ze predzej czy pozniej mnie nie ominie pozegnac sie z Nikonem, lub nie..a FX mi sie na pewno nie widzi, d7000 jakos tez nie, bo mam to samo w Nex.. no i..
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 31-10-2012 o 10:41
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Metabones obiecali wypuszczenie przelotki nex-nikkor G z działającym AF - cena pewnie podobna do tej obecnej NEX-EOS/AF czyli 250$.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
No to ode mnie modelka z dość nietypową urodą:
C3 + N85/1.8D w okolicach pełnej dziury; prosto z puszki, tylko zmniejszone.
to be a rock and not to roll
Skontaktuj się z nami