Close

Strona 151 z 2397 PierwszyPierwszy ... 511011411491501511521531612012516511151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ja bym chciala 14-50 ze swiatlem 2.8 i w normalnej cenie..
    Ważący 5 razy więcej niż aparat czy tylko 3, a za to mydlany?

Kompletny bezsens.

Na APS-C zoomy 2.8 realizować się mogą jako armaty reporterskie w profesjonalnych lustrzankach, do fotografowania rzeczy które "muszą wyjść". Jak na razie bezlusterkowce marnie nadają się do takich zastosowań.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Podoba mi sie 16-50, taka wielkosc.. zeby tylko swiatlo bylo inne.. ale jakby nawet mial swiatlo takie jak ma teraz, ale mial troche szerszy za to kat jeszcze, to bym zamienila swojego zooma na taki..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Podoba mi sie 16-50, taka wielkosc.. zeby tylko swiatlo bylo inne.. ale jakby nawet mial swiatlo takie jak ma teraz, ale mial troche szerszy za to kat jeszcze, to bym zamienila swojego zooma na taki..
    Ja bym chciał dużo rzeczy, ale zawsze sobie w porę przypominam, że na tym świecie, w mojej skali, obowiązują prawa fizyki klasycznej.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

a ja mam jeszcze pytanie.. Wy stad.. ktorzy macie Nexy, macie tez Nikony? czy pozegnaliscie sie z Nikonem, pozostawiajac sobie tylko Nex-a?
    Bo ja za jakis rok, majac jeszcze Nikona, moge pomyslec o zamianie na jakiegos nowego Nex-a, albo wlasnie na jakiegos Nikona np. d5200
    ale na razie nie czuje potrzeby zadnej zmiany, czy mysleniu o czyms nowym, naprawde ten Nex mi jak na razie calkowicie starcza, czasem narzekam, ale przeciez nic nie jest idealne..
    a ten nowy Nikon zaczyna kusic i tak chociaz jeszcze go nawet nie ma.. ;D tak samo jak -6 hehe
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Nikona można mieć różnego. Sensu kupowania AD 2012 amatorskiej lustrzanki APSc ja osobiście nie widzę, Nikona czy nie Nikona. Inna sprawa jak się już ją ma - trzeba robić nią zdjęcia, a nie wymyślać sobie niewiele dające sprzętowe upgrady.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Ja mam tylko nex'a, D90 się pozbyłem, bo gabaryty mi przeszkadzały, a matryca nie spełniała moich potrzeb pod kątem iso.
    Teraz jeżeli zmiany, to na nex 6 lub dokupienie d600 + 35/1.8
    .

Domyślnie

Mam Nikona ale prawie nie używam.
    Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    ...dokupienie d600 + 35/1.8
    dokładnie tak myślę, kolejny krok to pełna klatka, ale jeszcze nie teraz. Poczekam, aż ceny i aparaty zmaleją

Domyślnie

a ja jakos nie mysle o wyzszym modelu niz d7000, wole i tak d90 niz d300 (podobny i tak obrazek) a ergonomia w d90 i tak mi wystarcza. I nawet nie marza mi sie d700 i inne FX, nie mam takiej potrzeby, slubow nie robie.
    O innych kastratach tez nigdy nie myslalam d3000/d3100/d5100, ale odkad pojawil sie d3200, zaczelam sie nim interesowac i przygladac, pojawila sie nawet mysl zeby moze zamienic Nikona.. no ale niestety sami wiecie jaki obrazek mydlany daje d3200 na 100% rozdzielczosci w porownaniu do Nex-a-7, ja teraz nic nie poradze na to, ze wszystko porownuje do Nex-a i jezeli cos jest gorsze po prostu odpada. Lubie Nikona, fajnie mi sie nim zdjecia robilo, a d5200 bedzie mniejszy od d90 a to dla mnie na plus, wtedy uzywalabym zamiennie i Nexa i Nikona np. 16 mm lub kit, w Nexie i np. 70-300 jesli potrzeba by bylo to w Nikonie, albo stalke jakby trzeba bylo jakis reportaz zrobic itp.. nie wiem tak sobie tylko mysle, bo obecnie tez Nikona "prawie" nie uzywam..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 30-10-2012 o 23:12

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Mekano to już było... nex7 ma świetną matrycę, ale nic poza tym, ci Cię interesuje nie ma...

Przecież nie chcesz wydawać kasy na zeissa 24/1.8, a tylko z nim, jak szkłem systemowym obrazek jest ostry... przestań w końcu dywagować, bo się mieszasz. Lepszy jak już to nex 6

Poza tym 70-300 super jasne nie jest, więc jaki reportaż? Serio pytam.

Skoro piszesz, że nikona prawie nie używasz, to znaczy, że czasem używasz. A skoro używasz, to obrazek nie jest do dupy... porównanie do 7ki odpada.
    Ostatnio edytowane przez matys ; 30-10-2012 o 23:41
    .

Domyślnie

Nie, no ja nie mysle o -7 gdzie ja napisalam ze mysle? Napisalam tylko o Nikonach, ze zaczely mnie interesowac najpierw d3200, ale odpadl bo mydlo, a teraz moze d5200
    a reportaz, to czytaj uwaznie, napisalam ze ze stalka, (35mm jesli juz), a 70-300 ogolnie jakby potrzeba bylo duzy zoom.. i tyle..
    No Nikon sie przydal w ostatecznosci do timelapsow, choc teraz ciagle i tak pada..

Strona 151 z 2397 PierwszyPierwszy ... 511011411491501511521531612012516511151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów