Close

Strona 9 z 51 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Ma ktos moze z Was jakies porownanie jakosci zdjec, iso nexa z np. 5d mk2 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez catintheflat Zobacz posta
    A miałaś kiedyś jakiego Nikona w ręce ?

Przewijanie powiększeń polega na tym, że powiększamy sobie jakiś fragment zdjęcia a przewijając na kolejne zdjęcie będzie ono już powiększone w tym samym miejscu co poprzednie. Jest to szczególnie przydatne przy portretach gdy robimy kilka takich samych ujęć i chcemy sprawdzić które wyszło najostrzej i nie musimy po przełączeniu na kolejne zdjęcie znów go powiększać na wybrany fragment.
    Dla mnie rzecz zbedna akurat, to moze powiesz, jak to sie robi w d90?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

W d90 ? nie pamiętam którą ale którąś tarczą nastaw. Przybliżasz w dane miejsce i kręcisz bodajże tarczą od czasu naświetlania.
    D90|D700|35|85|18-105|70-300|SB-700| |EM-5|12-50|45| |Manfrotto|MBPr 13"|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrek.S Zobacz posta
    W d90 ? nie pamiętam którą ale którąś tarczą nastaw. Przybliżasz w dane miejsce i kręcisz bodajże tarczą od czasu naświetlania.

Faktycznie, dzieki.. Byc moze to naprawde sie przydaje, jak ktos robi ze statywu takie same ujecia i potem chce wybrac na szybkiego najostrzejsze..
    Ja zazwyczaj robie zdjecia w terenie i nie ogladam nawet miniaturek, bo nie mam na to czasu, dopiero w domu na monitorze na spokojnie przegladam zdjecia, ale jak mam wiecej czasu, to ogladam miniaturki, czasem jakies powieksze, ale nie mialam potrzeby, zeby ogladac w ten sposob powiekszenia kazdego kolejnego zdjecia..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach Awatar marcus777
    Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

Mekano kupuj nex6, pytalas o szybkosc af

działanie AF

http://www.youtube.com/watch?v=sGyR266TW2Y

http://www.youtube.com/watch?v=Ns0bLn4e_b4

Domyślnie

marcus777, dzięki za filmy, wreszcie widzę jak działa AF podczas filmowania -dobrze jest

Domyślnie

Te czarne punkciki to obszar działania detekcji fazy?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcus777 Zobacz posta
    Mekano kupuj nex6, pytalas o szybkosc af

działanie AF
    Jezeli stwierdze przez najblizszy rok, ze Nikon nie bedzie mi potrzebny i malo go bede uzywac, to pewnie tak sie stanie, za rok, bede myslec o drugim Nexie ale fajna zabawka, nie ma co, ma dobry af i ma wizjer na czym mi zalezalo, jeszcze przed wakacjami, a tu prosze pare miesiecy minelo i jest nastepca.. podejrzewam, ze niedlugo bedzie nastepca Nex-7 i to bedzie ideal..

Domyślnie

A potem będzie NEX 8, 9, 10 itd. i za każdym razem będzie nowy ideał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A potem będzie NEX 8, 9, 10 itd. i za każdym razem będzie nowy ideał...
    No wlasnie, trzeba cieszyc sie tym co sie ma, a nie myslec o zmianie..

wiecie co.. wlasnie przeczytalam ze Sony zamyka swoja fabryke z obiektywami?
    840 pracownikow, straci prace.. a od zaufanych zrodel jest wiadomosc, ze bedzie szukal rozwiazania gdzies indziej, inne firmy ktore beda w stanie wyprodukowac wiecej takich obiektywow z mocowaniem E..

http://www.sonyalpharumors.com/sony-...-lens-factory/

Strona 9 z 51 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów