Close

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barkowx Zobacz posta
    .W teście na fotopolis piszą że do stopki będzie można podłączyć dowolną lampe to ta do nikona też będzie działać?
    Działać będzie, ale nie spodziewaj się automatyki czy TTL, bo Nikon i Sony mają inny system błysku. Lampa będzie odpalać pracując w trybie M lub w A (jesli lampa ma ten tryb).
    Tak samo mozna używać lamp canona z nikonami czy odwrotnie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barkowx Zobacz posta
    A jak się te powiększenia przewijia bo coś nie moge do tego dojść
    No normalnie, kolkiem sterujesz przyblizenia i oddalenia, wtedy na ekranie pojawiaja sie 4 trojkaty z lewej, prawej, gornej i dolnej strony i rowniez kolkiem po nacisnieciu danego boku, ma sie przewijania... gora przewija ci na gore, lewa strona przewija do strony lewej.. idt.. proste..

No i ktos mi odpowie na post #68
    co to za farmazony z tym:
    6000 x 4000 ???

;D
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Pewnie tutaj prawde pisza:
    http://www.sony.co.uk/product/dsb-ne...ifications#tab

Image Size L - JPEG (pixels)
    4912 X 3264 (16M)

Image Size M (pixels)
    3568 X 2368 (8.4M)

Image Size S (pixels)
    2448 X 1624 (4M)

Nex 7
    Image Size L - JPEG (pixels)
    6000 X 4000 (24M)

Image Size M (pixels)
    4240 X 2832 (12M)

Image Size S (pixels)
    3008 X 2000 (6M)

Dlaczego sklepy nie robia w cenach pomylek na nasza kozysc
    Ostatnio edytowane przez d5000 ; 14-10-2012 o 16:24
    NEX- 5R

Domyślnie

Ma może ktoś z Was linka do filmu nagranego za pomocą NEX-6 pokazującego działanie AF (podczas filmowania) ?

Domyślnie

@Mekano;

...serio? uważasz, że w 'przewijaniu powiększeń' chodzi właśnie o to co opisałaś?
    łoł - czasem jest tu na prawdę zabawnie, nie mogę...

pozdr.
    ...tu był link do mojej galerii, bo przecież chodzi o fotografię, huh?

Domyślnie

Ciekaw jestem jak wypadnie w testach na optycznych, no i co z czasem ludzie na forach będą o nim pisać. Jak nie będzie niespodzianek to może przejdę z N na S .
    Coraz bardziej robię się wygodny i wielkość - masa tego co mam na garbie robi różnicę szczególnie podczas wyjazdów.
    Martwi mnie tylko skuteczność AF. D300s+N17-55 tu zawsze jest szybko i celnie i obawiam się że mogę się rozczarować nexem.
    Poczekamy, poczytamy i kto wie....
    nic...

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

pil74 mam nadzieję, że AF będzie na serio dobry, bo podobno ma być właśnie hybridAF [mix fazowy+kontrasowy] coś co sie pojawiło w A99, więc może będzie miazga, nie wiem tylko jak szkła nadążą za AF'em sam chętnie zmienią 5n na 6.... ale zestaw z 17-55 może byc nie do pobićia, tym bardziej, że tam masz stałe światło...
    .

Domyślnie

ostrze sobie zeby na niego i Sony Carl Zeiss Sonnar T* E 24mm F1.8...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompsl Zobacz posta
    @Mekano;

...serio? uważasz, że w 'przewijaniu powiększeń' chodzi właśnie o to co opisałaś?
    łoł - czasem jest tu na prawdę zabawnie, nie mogę...

pozdr.

A co, jest jakies inne jeszcze przwijanie powikszen? ;D Ktorego nie da sie faktycznie przewijac? No to moze sprostujesz?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co, jest jakies inne jeszcze przwijanie powikszen? ;D Ktorego nie da sie faktycznie przewijac? No to moze sprostujesz?
    A miałaś kiedyś jakiego Nikona w ręce ?

Przewijanie powiększeń polega na tym, że powiększamy sobie jakiś fragment zdjęcia a przewijając na kolejne zdjęcie będzie ono już powiększone w tym samym miejscu co poprzednie. Jest to szczególnie przydatne przy portretach gdy robimy kilka takich samych ujęć i chcemy sprawdzić które wyszło najostrzej i nie musimy po przełączeniu na kolejne zdjęcie znów go powiększać na wybrany fragment.
    D610, V1, FM2n

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów