Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No normalnie, kolkiem sterujesz przyblizenia i oddalenia, wtedy na ekranie pojawiaja sie 4 trojkaty z lewej, prawej, gornej i dolnej strony i rowniez kolkiem po nacisnieciu danego boku, ma sie przewijania... gora przewija ci na gore, lewa strona przewija do strony lewej.. idt.. proste..
No i ktos mi odpowie na post #68
co to za farmazony z tym:
6000 x 4000 ???
;D
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Pewnie tutaj prawde pisza:
http://www.sony.co.uk/product/dsb-ne...ifications#tab
Image Size L - JPEG (pixels)
4912 X 3264 (16M)
Image Size M (pixels)
3568 X 2368 (8.4M)
Image Size S (pixels)
2448 X 1624 (4M)
Nex 7
Image Size L - JPEG (pixels)
6000 X 4000 (24M)
Image Size M (pixels)
4240 X 2832 (12M)
Image Size S (pixels)
3008 X 2000 (6M)
Dlaczego sklepy nie robia w cenach pomylek na nasza kozysc![]()
Ostatnio edytowane przez d5000 ; 14-10-2012 o 16:24
NEX- 5R
Ma może ktoś z Was linka do filmu nagranego za pomocą NEX-6 pokazującego działanie AF (podczas filmowania) ?
@Mekano;
...serio? uważasz, że w 'przewijaniu powiększeń' chodzi właśnie o to co opisałaś?
łoł - czasem jest tu na prawdę zabawnie, nie mogę...![]()
pozdr.
...tu był link do mojej galerii, bo przecież chodzi o fotografię, huh?
Ciekaw jestem jak wypadnie w testach na optycznych, no i co z czasem ludzie na forach będą o nim pisać. Jak nie będzie niespodzianek to może przejdę z N na S.
Coraz bardziej robię się wygodny i wielkość - masa tego co mam na garbie robi różnicę szczególnie podczas wyjazdów.
Martwi mnie tylko skuteczność AF. D300s+N17-55 tu zawsze jest szybko i celnie i obawiam się że mogę się rozczarować nexem.
Poczekamy, poczytamy i kto wie....![]()
nic...
pil74 mam nadzieję, że AF będzie na serio dobry, bo podobno ma być właśnie hybridAF [mix fazowy+kontrasowy] coś co sie pojawiło w A99, więc może będzie miazga, nie wiem tylko jak szkła nadążą za AF'emsam chętnie zmienią 5n na 6.... ale zestaw z 17-55 może byc nie do pobićia, tym bardziej, że tam masz stałe światło...
.
ostrze sobie zeby na niego i Sony Carl Zeiss Sonnar T* E 24mm F1.8...
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
A miałaś kiedyś jakiego Nikona w ręce ?
Przewijanie powiększeń polega na tym, że powiększamy sobie jakiś fragment zdjęcia a przewijając na kolejne zdjęcie będzie ono już powiększone w tym samym miejscu co poprzednie. Jest to szczególnie przydatne przy portretach gdy robimy kilka takich samych ujęć i chcemy sprawdzić które wyszło najostrzej i nie musimy po przełączeniu na kolejne zdjęcie znów go powiększać na wybrany fragment.
D610, V1, FM2n
Skontaktuj się z nami