Close

Strona 78 z 129 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

ok, marekb dzięki za cynk. wydawało mi się że śledzę go w miarę na bieżąco - ale widać mi umknęło. pozdrawiam
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

27 strona - na razie nie znalazłem. szukam dalej
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mizerek Zobacz posta
    mnie nurtuje inna sprawa. po imporcie zdjęć do LR i przeglądaniu ich w Library jest moment że zdjęcie wygląda ok (tzn jego nasycenie, kontrast a przede wszystkim ostrość są ok - to trwa 2 sek i tak jakby LR wprowadza jakąś swoją korektę wyświetlania i wszystko leci na łeb - spada kontrast, zdjęcie staje się ciemniejsze i staje się nieostre. Może ktoś miał podobny problem i ma ochotę podzielić się rozwiązaniem? z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam
    LR po załadowaniu zdjęcia, albo jak ma to ustawione stosuje Auto Tune, albo przy nefch profil kolorów z programu (edycja ->Kalibracja aparatu fotograficznego -> profil)

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Może inaczej: nie da się zrobić prosto, łatwo, przyjemnie i automatem żeby zdjęcie w LR na stałe wyglądało tak jak te parę sekund podczas ładowania.

Domyślnie

No da się Przekonwertować masowo ViewNX do TIFF i zaimportować je w LR bez żadnych domyślnych presetów.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

no ale skoro przez kilka sekund obraz jest taki jak powiedzmy bym chciał żeby był, a następnie LR go kaszani to jak to rozumieć?
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mizerek Zobacz posta
    no ale skoro przez kilka sekund obraz jest taki jak powiedzmy bym chciał żeby był, a następnie LR go kaszani to jak to rozumieć?
    No tak, że przez te kilka sekund, nie mając jeszcze przygotowanego własnego podglądu wyświetla ten zaszyty w rawie.

Fajnie to widać, jak ustawiłeś sobie w aparacie BW - zdjęcia importują się BW, a potem po kilku/kilkunastu sekundach nabierają barw

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Kika sekund musisz poczekać aż LR zacznie ingerować w zdjęcie. Na początku masz gołe zdjęcie z aparatu.

Domyślnie

Mariusz, dzięki - to wiele mi wyjaśniło i jednocześnie dało do myślenia. yyyyyyyyyy późno - idę w kime. pozdrawiam
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

jest też inny sposób, ustawić podgląd 1:1 przy imporcie, trwa to dłużej ale później o wiele szybciej wszystko się robi
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Strona 78 z 129 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów