Close

Strona 79 z 129 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    No da się Przekonwertować masowo ViewNX do TIFF i zaimportować je w LR bez żadnych domyślnych presetów.
    Oprócz tego, że to będzie TIFF, a nie RAW, to masz rację...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Oprócz tego, że to będzie TIFF, a nie RAW, to masz rację...
    Wiele osób (w tym ja) powie, że to że NX demozaikuje a nie ACR, to zaleta nie wada. LR nie zdradzę, ale rzeczywiście NX robi to lepiej.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Wiele osób (w tym ja) powie, że to że NX demozaikuje a nie ACR, to zaleta nie wada. LR nie zdradzę, ale rzeczywiście NX robi to lepiej.
    w 100% się zgadza, ale niestety korekta WB w LR i zaimportowanych TIFFach nie jest tak elastyczna jak w RAWAch.
    Czas najwyższe, żeby NX2 mógł działać także jako plugin do LR
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Tu się zgodzę, od paru lat próbuję bezskutecznie polubić ACR i jego kolejne wersje, ale zawsze, choćbym miał poświęcić 5 razy więcej czasu, pierwsze wywołanie robię w CNX. Jak dla mnie Adobe tak masakruje kolory z nikona, że nie da się tego opanować. No dobra, Czornyj i jego sztuczki może zdają egzamin, ale mnie i tak nie przekona
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Przyznam, że trochę mi się nie chce wszystkiego czytać a mam jedno pytanie. Czy dobra karta graficzna (geforce z CUDA) znacznie przyśpieszy eksport z RAW do JPG w LR4? atulanie mam i5 2600 i 4 GB RAM i jakąś strasznie gównia.... kartę graficzną
    D300s + S17-50 + N70-300VR + SB-600 + graty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KwaK410 Zobacz posta
    Przyznam, że trochę mi się nie chce wszystkiego czytać a mam jedno pytanie. Czy dobra karta graficzna (geforce z CUDA) znacznie przyśpieszy eksport z RAW do JPG w LR4? atulanie mam i5 2600 i 4 GB RAM i jakąś strasznie gównia.... kartę graficzną
    Niestety, nie.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Niestety, nie.
    Czyli co LR4 nie wspiera technologii CUDA ? Co zrobić w takim razie, żeby było szybciej. Przy eksporcie 500 zdjęć to już trochę czasu zamuje niestety

Domyślnie

Czyli co LR4 nie wspiera technologii CUDA ? Co zrobić w takim razie, żeby było szybciej. Przy eksporcie 500 zdjęć to już trochę czasu zamuje niestety
    Czytać szybciej

Eksport czyli konwersja jednej prezentacji do drugiej to czynność stricte obliczeniowa. Żeby było szybciej, musisz mieć większą wydajność obliczeniową komputera. Obliczenia wykonywane są w LR jedynie przez procesor główny, nie wykorzystywane jest GPU. Nie sądzę, aby operacje dyskowe były tu wąskim gardłem. Więc wiesz co musisz zmienić.

Domyślnie

no dobra rozumiem to czemu CS5 działa dużo lepiej z dobrym GPU z CUDA ?

Domyślnie

no dobra rozumiem to czemu CS5 działa dużo lepiej z dobrym GPU z CUDA ?
    Nie wiem, nie używam.

GPU mogą być wykorzystywane do obliczeń, a przy niektórych z nich (i to właśnie przy takich, które są realizowane przy konwersji bitmap; są po prostu pod takie operacje profilowane) dają dramatycznie lepsze efekty od klasycznych CPU.

Strona 79 z 129 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów