ok, marekb dzięki za cynk. wydawało mi się że śledzę go w miarę na bieżąco - ale widać mi umknęło. pozdrawiam
Szukaj
ok, marekb dzięki za cynk. wydawało mi się że śledzę go w miarę na bieżąco - ale widać mi umknęło. pozdrawiam
i co ja mam tu napisać?
27 strona - na razie nie znalazłem. szukam dalej![]()
i co ja mam tu napisać?
Może inaczej: nie da się zrobić prosto, łatwo, przyjemnie i automatem żeby zdjęcie w LR na stałe wyglądało tak jak te parę sekund podczas ładowania.
No da sięPrzekonwertować masowo ViewNX do TIFF i zaimportować je w LR bez żadnych domyślnych presetów.
no ale skoro przez kilka sekund obraz jest taki jak powiedzmy bym chciał żeby był, a następnie LR go kaszani to jak to rozumieć?
i co ja mam tu napisać?
Kika sekund musisz poczekać aż LR zacznie ingerować w zdjęcie. Na początku masz gołe zdjęcie z aparatu.
Mariusz, dzięki - to wiele mi wyjaśniło i jednocześnie dało do myślenia. yyyyyyyyyy późno - idę w kime. pozdrawiam
i co ja mam tu napisać?
jest też inny sposób, ustawić podgląd 1:1 przy imporcie, trwa to dłużej ale później o wiele szybciej wszystko się robi![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Skontaktuj się z nami