Close

Strona 115 z 338 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Tylko żeby później nie było niedomówień, mówimy o legalnym (aktualizowanym) Windows 7.
    Oczywiście Zaktualizowany, oryginalny (uczelniany) Win7PRO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Może to trochę pomoże: Klik

Nawiasem mówiąc, u mnie plik stronicowania ostatni zapis miał 5 dni temu sądząc po dacie, to może nie przesadzajmy z tą ilością zapisów.
    Bo panuje jakieś takie powszechne przekonanie, że windows to nie robi nic innego jak tylko w tym pliku rzeźbi. A jak rzeźbi to go przecież całego w kółko i w całości nadpisuje. Psuje dysk i zwalnia kompa. A jak się go wywali to Winda śmiga jak potłuczona.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    ...

Bzdura od "A" do "Z". Użyj google, wpisując: "SSD wear leveling". Nadal widzę nie rozróżniasz tego co widzi/jak widzi plik system, a jak jest od widoczny z poziomu elektroniki SSD, czyli jak plik fizycznie jest na kościach pamięci FLASH. Jak wyłączysz plik strony przy SSD to nie ma żadnej "współpracy z CPU dysku SSD" w kwestii operowania plikiem strony, bo on kurna nie istnieje. Ja pierdziele.

...
    Nie rób z siebie nad inteligenta a z innych głupców, bo to bardzo ale to bardzo niestosowne.

Oczywiście, że znam technologię wear levelingu, tylko że ona ma dwie odmiany, gdzie jedna jest statyczna, a druga dynamiczna.
    Statyczna, przenosi wszystkie dane do innych komórek pamięci, co potwornie obciąża wydajność dysku, a dynamiczna szuka najmniej używanych komórek do utrwalenia częściej zapisywanych plików.
    Co dość ciekawe, rzadziej używane pliki przenosi do obszarów, które zostały już mocno nadwyrężone.

I wszystko niby wydaje się piękne i bezproblemowe, ale nadal nie rozwiązuje specyfiki pliku wymiany, który stanowi wydzieloną przestrzeń dyskową, choćby był złożony i z tysiąca fragmentów i przenoszony wear levelingiem w sposób statyczny co jakiś czas do innego obszaru.

Zresztą ta technologia działa na dobra sprawę jedynie wtedy, kiedy zajętość dysku mieści się w przedziale 30-40%, inaczej jest po prostu zwykła qpa i im mniej wolnej przestrzeni, tym sprawa bardziej skomplikowana.

I nie sil się na złośliwości, boć to po prostu nie przystoi, szczególnie żem jest wieku sędziwego i praktycznie przyswojona przeze mnie wiedza o dzisiejszych technologiach powinna u młodzieży budzić szacunek, a nie kpiny.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Panowie
    ostrzegam - bez wycieczek osobistych.
    dzisiaj mam dobry dzień, mimo że powinienem "nagradzać".
    na razie upomnienie "wzrokowe".
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Żeby nie tworzyć kolejnych tematów zapytam tutaj.

Potrzebuję podłączyć dysk wewnętrzny ale nie mam już w środku gdzie... Kiedyś były reklamowane takie stacje dokujące na biurko, że wkłada się, włącza i działa...

Czy warto takie coś ogarniać? Bo dysk jest na Zwykłe ATA ale jest świeży (tzn baaaaardzo mało używany)...

Jak polecacie to podłączyć?

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Jako, że ostatnio brakło Tobie kasy na dysk, to polecę coś taniego, a bardzo dobrego - sam używam i jestem zadowolony
    http://allegro.pl/pc29-adapter-usb-s...673805815.html

Domyślnie

brakowało brakowało ale jednak wolałem dołożyć i mieć z głowy Teraz myślę że też jeśli znajdzie się coś lepszego w niewiele większej cenie to zepnę się i wchłonę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Bo dysk jest na Zwykłe ATA ale jest świeży (tzn baaaaardzo mało używany)...

Jak polecacie to podłączyć?
    Możesz kupić kontroler ATA na PCI, na przykład: KLIK
    (nie używałem tego, ani podobnego - podsuwam rozwiązanie)
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    brakowało brakowało ale jednak wolałem dołożyć i mieć z głowy Teraz myślę że też jeśli znajdzie się coś lepszego w niewiele większej cenie to zepnę się i wchłonę
    Obudowa dysku 3,5" SATA Welland ME-752S USB 3

Wkładasz dysk jak kiedyś dyskietkę i już. USB 3.0 z dużą nawiązką nadąża za SATA. Kurdę, tylko jak masz ATA to musisz poszukać innej obudowy, pod ATA.

Wygląda to tak:

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

no właśnie niestety ATA jeszcze ale dysk zacny więc szkoda wyrzucać

Strona 115 z 338 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów