Close

Strona 63 z 272 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 2712

Domyślnie

Tom ale w moim przypadku nie do zrealizowania - może za parę lat będę miał wiedzę żeby tworzyć zestawy z 2 ręki. Teraz muszę bazować na w miarę na jakości sprzęcie ale chcę też nieco wygody. Od stereo potrzebuję aby powrócić trochę do młodości i nadrobić stracony czas. Od KD efektów. Myślałem ze uda się to szybko i że technika poszła do przodu jak w telefonach a tu d..a. Odsłuchałem mnóstwo zestawów i niestety ciężko usłyszeć coś w normalnych pieniądzach. Kolumny będą polskiego producenta ale obudowy zrobię sam, wzmacniacz primare I21 o ile zagra tak jak się spodziewam do tego podłącze dotykowy laptop dell z obrotowym ekranem i odpowiednim oprogramowaniem - zastąpi on osobne klocki jak CD czy Bluray. Potem będę kombinował z KD. Albo będzie to dobry ampli albo myślałem zrobić to tak jak piszesz. Docelowym wzmacniaczem będzie Struss a primare może do efektów.

Strus nie da się zastąpić KD stereo i odwrotnie, jak masz dobry materiał w 5.1 do na stereo obcinasz sporo mięsa. Z ampli ładnie grają marantz - ale niestety to nie ta droga i jestem bardzo zawiedziony że znowu muszę tyle czasu poświecić aby to ładnie zgrać
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    do tego podłącze dotykowy laptop dell z obrotowym ekranem i odpowiednim oprogramowaniem - zastąpi on osobne klocki jak CD czy Bluray.
    Komputer jako źródło to bardzo dobry pomysł, ale podam pod rozwagę nieco inną wariację. Nie laptoka. Zamiast kompa z ekranem, jakikolwiek inny, cichy, np miniaturowy na Atomie i do tego wtyczka do Foobara umożliwiająca zdalne sterowanie. Plusy są bezsprzeczne. Kompa można złożyć lub kupić całkiem bez wiatraków. Foobar jako odtwarzacz jest lepszy niż iTunes czy jakikolwiek Mediacenter a steruje się tym z Iphone albo Ipada zdalnie z kanapy, mając albumy i listy przed oczami. Wygoda niesamowita.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-09-2012 o 01:36
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A mnie ostatnio coś drażni komputer jako źródło. Mój ampli odtwarza muzyczkę z USB, łącznie z FLACzkami i coraz częściej mam wrazenie że gra lepiej niz kiedy muzyczka leci z kompa. Dużej róznicy nie ma ale jednak. Minusem jest upierdliwe wyszukiwanie utworów...dlatego czasem sobie wrzucę na pen drive jakies 2 płytki Sade i i pen przez kilka dni siedzi w amplitunerze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    mam wrazenie że gra lepiej niz kiedy muzyczka leci z kompa
    Zależy jak leci. Jeśli z pokładowej dźwiękówki nic dziwnego. Z reguły koszmar. Jeśli z spdif lub toslinka przez wewnętrzny DAC wzmacniacza, też najczęściej nie jest najlepiej. Optymalnie jest jeśli z spdif lub toslink przez zewnętrzny DAC a potem do wzmacniacza. W skrajnym wypadku można przez USB do DAC, przetwornik robi wówczas jako karta dźwiękowa i do wzmacniacza, ale wtedy gęste FLAC będą okrojone do 16bit 44,1KHz czyli do jakości CD.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Spdif. Żeby to wyszukiwanie utworow bylo szybsze i proste w obsludze to po prostu podpialbym dysk z cala muzyczka na stale. Ale wygoda obslugi playerow na kompie jest jednak nie do zastapienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Komputer jako źródło to bardzo dobry pomysł, ale podam pod rozwagę nieco inną wariację. Nie laptoka. Zamiast kompa z ekranem, jakikolwiek inny, cichy, np miniaturowy na Atomie i do tego wtyczka do Foobara umożliwiająca zdalne sterowanie. Plusy są bezsprzeczne. Kompa można złożyć lub kupić całkiem bez wiatraków. Foobar jako odtwarzacz jest lepszy niż iTunes czy jakikolwiek Mediacenter a steruje się tym z Iphone albo Ipada zdalnie z kanapy, mając albumy i listy przed oczami. Wygoda niesamowita.
    Myślę jednak o laptopie z dobrą baterią. Jest duża różnica w jakości nagrań i dużo mniej zakłóceń gdy działa na baterii. Wydaje mi się jako jeden z ważnych elementów. Kolejny plus to mobilność będę mógł zabrać do kumpla czy w góry bez zabawy w kolejny sprzęt.

Domyślnie

Jest duża różnica w jakości nagrań i dużo mniej zakłóceń gdy działa na baterii.

Nie, no aż tak nie jestem walnięty żeby słyszeć różnicę kiedy komputer gra na baterii a kiedy na zasilaczu.

A poważniej, dobry zasilacz z przetwornicą impulsową o dużej częstotliwości nie ma szans wprowadzać słyszalnych zakłóceń. Na oscyloskopie widać oczywiście różnicę w nieidealnym przebiegu napięcia w stosunku do ogniwa, ale jeśli ktokolwiek słyszy wpływ na zachowanie sygnału na wyjściu spdif, to po prostu sądzę, że ma uszkodzony komputer. Poza tym nie tu leżą najgorsze wąskie gardła.

Kolejny plus to mobilność będę mógł zabrać do kumpla czy w góry bez zabawy w kolejny sprzęt.
    Jestem zwolennikiem większej ilości sprzętu ale wyspecjalizowanego w konkretnych zadaniach. Komputer który z powodzeniem może robić za audiofilskie źródło to koszt kilkuset zł. Stawia się wśród klocków audio, konfiguruje i zapomina/korzysta. Nie widzę sensu zaprzęgania do tego notebooka. A co jeśli żona zechce posłuchać muzyki a Pan będzie u kumpla?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-09-2012 o 02:33

Domyślnie

Być możne słuchałem walniętego sprzętu ale słychać było różnicę zdecydowanie w utworach gdzie prym wiodły instrumenty. Masz racje za kilka stów nie ma co kombinować. Laptopa mam we firmie - praktycznie nie używanego, znaczy robi teraz czasami za stację do prezentacji. Nie będzie TV tylko projektor wiec musiałby być dodatkowy monitor a to mi nie pasuje do koncepcji mebli. Jak nie wyjdzie z laptopem poproszę cię o podpowiedz jak takiego blaszaka dobrze złożyć.

Domyślnie

Kurde nie będę oryginalny ale pomóżcie wybrać, bo się miotam:

Samsung LED 46cali UE46EH5450 - będzie za 2597
    czy plazma Panasonic TX-P50UT50E 3D, za jakieś 3450?

Różnica w cenie jest istotna. Pokój 20m2, do TV jakieś 4m. Dekoder Cyfra+ i DVD, żadnych bluryjów, konsol itp.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Jak różnica w cenie jest istotna to bierz Samsunga. Zapewne z obu będziesz zadowolony przy czym Samsung jest bardziej multimedialny i czyta wszystkie ważne formaty z USB

Strona 63 z 272 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów