Close

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 377

Wątek: IO

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Tak sobie poczytalem ostatnia strone i jedyne co mi przychodzi do glowy to - wrzuccie na L U Z (nie wszyscy, ale ci co placza) Marudzicie jakby przez ta przegrana zabrali Wam mieszkania, wyrzucili z pracy, itd... Jacek chcial banowac pol swiata, myczek marudzi jak zawsze po co te nerwy?

Przegrali, takie jest zycie. Raz sie wygrywa, raz sie przegrywa. Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc (i to nie jest Wasze zadanie) i isc do przodu. End of story

Czekamy na innych zawodnikow, w koncu to nie koniec Olimpiady (a przypominam, ze watek jest o tej imprezie, a nie o siatkarzach ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Tak sobie poczytalem ostatnia strone i jedyne co mi przychodzi do glowy to - wrzuccie na L U Z (nie wszyscy, ale ci co placza) Marudzicie jakby przez ta przegrana zabrali Wam mieszkania, wyrzucili z pracy, itd... Jacek chcial banowac pol swiata, myczek marudzi jak zawsze po co te nerwy?

Przegrali, takie jest zycie. Raz sie wygrywa, raz sie przegrywa. Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc (i to nie jest Wasze zadanie) i isc do przodu. End of story

Czekamy na innych zawodnikow, w koncu to nie koniec Olimpiady (a przypominam, ze watek jest o tej imprezie, a nie o siatkarzach ).
    Shao, myczek nie marudzi, tylko stwierdza fakt...
    Jakoś tak na IO Polakom brakuje tego czegoś do wygrania...

Domyślnie

"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka..."

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paablitos Zobacz posta
    Zastanawia mnie to... ze co chwila nasi 'mocni' kandydaci ... dostają ostro w d...
    Coś chyba nie tak ... ( no chyba, ze jest takie podejście jak Radwańskiej... jest kasa, gram... nie ma kasy, szkoda zdrowia)
    Oglądam IO tylko wieczorem, ale co nie zerknę, to pasmo porażek i to często zawodników o wielkim potencjale.
    Należy na to spojrzeć trochę szerzej. Nasi kandydaci często zostali zrobieni "mocnymi" przez media, zazwyczaj portale internetowe i niekompetentnych komentatorów. Inne kraje też mają swoich "mocnych" kandydatów. Dla części sportowców to najważniejsza impreza w życiu. Konkurencja jest wielka.

Co do podejścia Radwańskiej to nie wiem - może specjalnie się na olimpiadę nie przygotowywała, dla niej sportowo i finansowo są ważne turnieje. Państwo polskie chyba niezbyt wiele dołożyło do jej treningów, trenerów, wyjazdów, więc nie ma takiego moralnego obowiązku jak choćby lekkoatleci, którzy na okrągło żyją ze stypendiów sportowych.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Shao, myczek nie marudzi, tylko stwierdza fakt...
    Jakoś tak na IO Polakom brakuje tego czegoś do wygrania...
    Stwierdza fakt marudzac

Oczywiscie, ze brakuje tego czegos i nie dotyczy to tylko siatkowki, ale nie robmy z tego tragedii narodowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To kwestia psychiki, mentalności.
    Puchar Świata - nie potrafimy dokończyć meczów z Brazylią i Rosją. Wystarczył nam awans na Olimpiadę.
    IO - Australia - mamy już ćwierćfinał. Nasi nie wchodzą w mecz. Swoją drogą Australia zagrała pewnie najlepszy mecz w historii swego kraju. Mieli kupę szczęścia.

Każe się zawodnikom natychmiast wyrzucać porażki z głowy. A bo ja wiem czy to takie dobre? Możdżonek zawsze mówi: trener to, trener tamto. Czy oni sami nic sobie nie analizują?
    Nie wiem, czy trener z Włoch poznał na tyle naszą mentalność, by wiedzieć, co się dzieje w Polakach.
    Strasznie ważne jest to, co się dzieje w głowach siatkarzy i ja już mniej więcej wiem, kto brnie w niemocy, a kto gra radząc sobie dobrze z ciśnieniem.
    Bartman był do zmiany, dlaczego trener nie spróbował Jarosza? Ruciak jak wchodził na zagrywkę to (statystycznie) było super, ale w Lidze Światowej. Na olimpiadzie - nie bardzo, miał chyba jednego asa w jednym z pierwszych meczów. Potem albo siatka, albo aut, albo zbyt słabo, bezpiecznie. Jarosz psuł mniej. No i by wkurzył Ruskich obijając im blok. Dlaczego trener nie postawił na Zagumnego? Kurek - jak ma dzień to fajnie, ale jak go nie ma, to ani nie za bardzo szkodzi w ataku, a zagrywka głównie aut lub siatka. Przyjęcie u Kurka kiepskie, a z Ruskimi trzeba było je mieć. Skoro Kurek nie dawał nam kończącego ataku to dlaczego nie wszedł Kubiak? Kosok dawał więcej niż Możdżonek - szkoda, że więcej grał kapitan. Nazwiska nie grają.

Jacku, bardzo trafne spostrzeżenie...

Domyślnie

Dziś kolejni zawodnicy startują Nie marudzić tylko kibicować!!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nasze dziewczyny zdobyly braz w K2 na 500m!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Dziś kolejni zawodnicy startują Nie marudzić tylko kibicować!!
    A propos, słyszałem swego czasu opinię, że Polacy nie kibicują swojej drużynie, a jedynie wynikowi spotkania. Jeżeli jest dobry, gotowi są wszystkich ozłocić, jeżeli zły, to dla zawodników nie mają litości.

Irlandczycy są chyba inni.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-08-2012 o 15:44 Powód: pis. ("a pro pos")

Domyślnie

Wydaje mi się że masz rację...

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów