postawiłem na 35 1.8 i filtr pl B+W 72![]()
Szukaj
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Kwestia priorytetów... Nasi w przeświadczeniu o swojej 'mocy' wybrali memoriał Wagnera....
Zastanawia mnie to... ze co chwila nasi 'mocni' kandydaci ... dostają ostro w d...
Coś chyba nie tak ... ( no chyba, ze jest takie podejście jak Radwańskiej... jest kasa, gram... nie ma kasy, szkoda zdrowia)
Oglądam IO tylko wieczorem, ale co nie zerknę, to pasmo porażek i to często zawodników o wielkim potencjale.
Skąd się to bierze?... Psycholog slaby ?
Ostatnio edytowane przez ASAHI ; 09-08-2012 o 00:19 Powód: lit.
Prosta sprawa. Większość kasy na trenerów i treningi zgarniają działacze... Wybudowali nam orliki. No i co z tego jak jedyną osobą jaka tam pracuje to cieć który otwiera, zamyka i sprząta ten bajzel. Jest wielu zawodników którzy musieli przerwać treningi bo nie mieli na to kasy. Sponsorów brak a związki mają ich w głębokim poważaniu. Ktoś kto zasuwa na etacie ma automatycznie mniej czasu na trenowanie. Dlatego jest jak jest :/
!BLOG
Może brak wsparcia psychicznego, może " spalenie " się przed ważnym startem. Ale ma spore znaczenie fakt przekazywania informacji. Nie słyszymy że nasza załoga c4 zdobyła 4 miejsce na igrzyskach, tylko że znowu nie mamy medalu, przegraliśmy medal itp. Albo 3 koła są dobre albo jedno zepsute![]()
No tak... ale oprocz tego dziwnym trafem najwieksze porazki odnosza zawodnicy, druzyny, ktorym kasy az nadto...(Radwanska, siatkarze, Gruchala, Dolega itp itd.)...
Za to tacy jak Adrian Zielinski, ktorzy nawet na wlasna kase i za cene 'srogiej kary nalozonej przez Zwiazek' trenuja tam gdzie sie da najlepiej przygotowac (za znacznie mniejsza kase)...udowadniaja nam sens Olimpiady ... i filozofie podejscia do niej.
To kwestia psychiki, mentalności.
Puchar Świata - nie potrafimy dokończyć meczów z Brazylią i Rosją. Wystarczył nam awans na Olimpiadę.
IO - Australia - mamy już ćwierćfinał. Nasi nie wchodzą w mecz. Swoją drogą Australia zagrała pewnie najlepszy mecz w historii swego kraju. Mieli kupę szczęścia.
Każe się zawodnikom natychmiast wyrzucać porażki z głowy. A bo ja wiem czy to takie dobre? Możdżonek zawsze mówi: trener to, trener tamto. Czy oni sami nic sobie nie analizują?
Nie wiem, czy trener z Włoch poznał na tyle naszą mentalność, by wiedzieć, co się dzieje w Polakach.
Strasznie ważne jest to, co się dzieje w głowach siatkarzy i ja już mniej więcej wiem, kto brnie w niemocy, a kto gra radząc sobie dobrze z ciśnieniem.
Bartman był do zmiany, dlaczego trener nie spróbował Jarosza? Ruciak jak wchodził na zagrywkę to (statystycznie) było super, ale w Lidze Światowej. Na olimpiadzie - nie bardzo, miał chyba jednego asa w jednym z pierwszych meczów. Potem albo siatka, albo aut, albo zbyt słabo, bezpiecznie. Jarosz psuł mniej. No i by wkurzył Ruskich obijając im blok. Dlaczego trener nie postawił na Zagumnego? Kurek - jak ma dzień to fajnie, ale jak go nie ma, to ani nie za bardzo szkodzi w ataku, a zagrywka głównie aut lub siatka. Przyjęcie u Kurka kiepskie, a z Ruskimi trzeba było je mieć. Skoro Kurek nie dawał nam kończącego ataku to dlaczego nie wszedł Kubiak? Kosok dawał więcej niż Możdżonek - szkoda, że więcej grał kapitan. Nazwiska nie grają.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-08-2012 o 09:39 Powód: pis. (meczy-->meczów)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
!BLOG
Skontaktuj się z nami