Close

Strona 63 z 129 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

sote dzięki pytanie jeszcze jedno - Kurpielem wersje 4.0 i śpiewa o aktualizacji do 4.1 - klikam update i wyskakuje error strony. czy ta instalka nałoży się na obecnie zainstalowaną starszą wersje?
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

dzięki. tak też się stało pozdrawiam
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    jesteś pewien że desktopowy, 4 rdzeniowy Q9300 jest mniej wydajny niż mobilny i3 2330m ?
    2 generacje różnicy - jest wolniejszy, a dokładniej ma mniejsza wydajność jednego rdzenia. W aplikacjach, które wykorzystają więcej niż dwa wątki, Q9300 bdzie miał przewagę, w pozostałych - i3.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

marchec
    Gość

Domyślnie

Więc w przypadku LR 4.1 Q9300 powinien być wydajniejszy? Z tego co widzę równomiernie obciąża mi 4 rdzenie...
    No chyba że czegoś nie rozumiem...

Domyślnie

Tak z innej beczki: bawił się ktoś FancyCache i sprawdzał, czy to coś daje Lightroomowi?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

mam takie pytanko. jestem laik ale zadam to pytanie. pije do tej wymiany zdań stiga z resztą co do różnicy kolorów rawa w lightrówme a CNX. też mnie to troche wpienia że są skopane. Czy gdyby zrobić zdjęcie jakiejś palecie kolorów i porównać je do siebie w dwóch oknach. Jedno otworzyć w cnx a to z lightrooma dostosować do niego i zapisać w presecie. któryś z kolegów tam o tym pisał tyle że nie wiem czy to robił w taki sam sposób. sory jak bredzę
    same graty!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez regnal Zobacz posta
    mam takie pytanko. jestem laik ale zadam to pytanie. pije do tej wymiany zdań stiga z resztą co do różnicy kolorów rawa w lightrówme a CNX. też mnie to troche wpienia że są skopane. Czy gdyby zrobić zdjęcie jakiejś palecie kolorów i porównać je do siebie w dwóch oknach. Jedno otworzyć w cnx a to z lightrooma dostosować do niego i zapisać w presecie. któryś z kolegów tam o tym pisał tyle że nie wiem czy to robił w taki sam sposób. sory jak bredzę
    ktos juz wczesniej na to wpadl
    http://xritephoto.com/ph_product_overview.aspx?ID=1257

Domyślnie

Działa to niestety tylko w pewnych zakresach temperatur. Czyli dla każdego nowego oświetlenia należy teoretycznie przeprowadzić proces... dopasowania kolorów, że tak powiem. Szczególnie w plenerze ma to znaczenie (inaczej będzie w trawie, w ogrodzie, przy budynkach itp.), bo w domu czy studio mamy tylko kilka wersji oświetlenia, więc raz zrobione profile, łatwo użyć ponownie. Jednak tych sytuacji aż tak wiele w ogóle nie ma i poruszamy się w pewnym rejonie temperatur co i rusz. Zatem przy odrobinie konsekwencji (i pewnego nakładu finansowego niestety) można sobie bardzo ładnie przygotować wyjściowe profile barwowe.

Domyślnie

Ja mam pytanie też w kontekście kolorów - tylko trochę obok.

Miałem LR3 i wszystko z kolorami było ok (pomijając moje braki) raw w lightroomie był taki sam na jpegu (oczywiście w obrębie mojego komputera).

Razem zainstalowaniem LR4 wychodzą mi inne kolory na jpg niż pokazuje podgląd lightrooma. Można temu coś zaradzić ? (oprócz oczywiście inwestycji w odpowiedni monitor - to raz że odpada a dwa że na poprzednim L było ok.)

Strona 63 z 129 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów