Szukaj
Testy robiłem na "świeżynce" - zainstalowałem na laptopie z domyślnymi ustawieniami i zgrałem kilkadziesiąt RAW-ów z D300. Stacjonarny testowałem w podobny sposób - świeży system, nowy katalog i kilkadziesiąt zdjęć.
Myślałem że mojej stacjonarce SSD doda skrzydeł, a trochę się zawiodłem - porównując do "zwykłego" HDD w laptopie..
Co do wyższości i3 nad q9300 - wydawało mi się że q9300 jest szybszy, stąd moje zdziwienie.
Moim zdaniem problem tkwi pewnie w jakiś bibliotekach czy konfiguracji windows albo w nieprzewidywalności LR4, a nie w sprzęcie. Q9300 jest szybszy niż i3 2330m, SSD m4 128GB też jest zdecydowanie szybszy niż jakikolwiek 2.5" hdd z notka, ram-u masz więcej.
Zawiedziony powinieneś być raczej całością instalacji a nie jednym elementem.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
gdzieś kiedyś znalazłem darmowy plik do korekcji Samyanga 14/2.8 do Canona i teraz jakoś nie widzę, prócz tego za 25baksów?? może ktoś się natknął??
cześć. jest problem z pobraniem wersji 4.1 ze strony adobe. Ktoś może wie o co chodzi?
i co ja mam tu napisać?
Wczoraj zainstalowalem na nowym systemie (ssd na sataII) LR4.1. Cache Lightrooma, prevki i katalog tez leza na ssd.
Katalog i zdjecia leza tak jak lezaly na zwyklym HDD.
Teraz mozna normalnie pracowacmam nadzieje, ze tak juz zostanie!
mizerek - wlasnie probowalem i sciaga sie, sproboj skopiowac ten link:
http://download.adobe.com/pub/adobe/...11_win_4_1.exe
hehehe cos nakrecilem faktycznie
a wiec zeby byla jasnosc: wszystko co zwiazane z LR (cache, prevki, katalog (lrcat) ) sa na SSD,
zdjecia zostaly tam gdzie byly, czuli na zwyklym HDD
Skontaktuj się z nami