Close

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 108

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magnum43 Zobacz posta
    Niestety jak kupisz D80 to zatęsknisz za D50 w D80 owszem jest kupę dupereli ale generalnie D50 to lepszy aparat.
    Od miesiaca uzywam D80 rozczarowanie to zbyt delikatne słowo ,po prostu klęska .
    Nie polecam tego wynalazku,załuję że nie dołożyłem paru złotych na coś lepszego,uzasadnienie? co by nie pisać zawsze ktoś jest za a ktoś przeciw ......po prostu aparat nie jest wart swojej ceny.
    Tyle, ze nie podajesz ŻADNEGO KONKRETU dlaczego nie pasuje Ci D80.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Dlatego częściej używam D70s , a D80 służy do zadań i tematów gdzie z 70s w ręku sobie nie poradzę.
    Robin102 mógłbyś napisać w skrócie jakie tematy obrabiasz 80 w których nie poradzi sobie 70s? No, chyba, że używasz manuali (wizjer) lub robisz odbitki metr na pół (matryca) to nie było pytania
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Mam d50 i bardzo chetnie bym sie przesiadl na d80 - dla wizjera i lepszego dostepu do konkretnych funkcji pod przyciskami na obudowie.

Podkreslam po raz kolejny - KAZDĄ lustrzanka da sie osiagnać dany efekt tyle ze sa takie na ktorych dojdzie sie do niego latwiej i takie na ktorych bedzie to bardziej wymagajace dla posiadacza.
    Ostatnio edytowane przez DXT ; 01-05-2007 o 11:16
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Ja tez sie troche zlosliwie usmiechnalem czytajac o przewadze D70 czy nawet D50 nad 80ka
    Bo jak komu mora nie przeszkadza na ubranku i wlosach
    jak nie dokucza blooming
    jak hybrydowa migawka pokaze czasem UFO - smuge swietlna z kosmosu - i to nie przeszkadza
    jak nie wykorzystuje "protezy" wstepnego podniesienia lustra
    jak nie wyczuwa roznicy pracy lustra (D70/50 kopia w porownaniu do pracy lustra D80) i nie potrzebuje tego w sytuacjach przekraczajacych krytyczne czasy
    jak nie zalezy na poprawnosci odwzorowania niektorych barw (fiolety i zielenie)
    jak nie szkodzi zmiana czerni w bordo-brazy przy specyficznym oswietleniu
    jak mu nie przeszkadzaja silniejsze (D70) lub bardziej kolorowe (D50) szumy
    To jasne, ze D50 czy 70 beda OK

Inne fjuczery sa dla mnie pomijalne.
    Choc jeszcze wizjer - jak sie fotografuje od czasu do czasu na analogu, to potem boli przejscie na ten oslawiony "tunelik"

A ze D80 jest krnabrny ze swoim pomiarem matrycowym? No jest.
    Ostatnio edytowane przez marusek ; 01-05-2007 o 11:23
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek Zobacz posta
    A ze D80 jest krnabrny ze swoim pomiarem matrycowym? No jest.
    Zostało juz to zresztą pokazane w innym temacie, ze wyniki sa powtarzalne. Kwestia wprawy i "załapania" jak to działa w D80

Domyślnie

To mi o tym piszesz?

Domyślnie

To mi o tym piszesz?
    Ogólnie, zeby wątek znów nie poszedł w kierunku matrycowego w D80...

Domyślnie

Prz3mo?!

Wypisalem caly katalog zalet 80ki, a Ty sie mnie czepiasz o to jedno zdanie? Wybacz, ale to Ty kierujesz dyskusje w tym kierunku.

Domyślnie

Prz3mo?!

Wypisalem caly katalog zalet 80ki, a Ty sie mnie czepiasz o to jedno zdanie? Wybacz, ale to Ty kierujesz dyskusje w tym kierunku.
    Stary, wyluzuj, przeciez wcale sie nie czepiam... Dodalem tylko jedno zdanie do Twojego i tyle. Nic ponadto. Niedawno byl fajny temat, gdzie autor zrobił testy pomiaru matrycowego i o tym wspomniałem... Nic wiecej....Geeeezzzz...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Robin102 mógłbyś napisać w skrócie jakie tematy obrabiasz 80 w których nie poradzi sobie 70s? No, chyba, że używasz manuali (wizjer) lub robisz odbitki metr na pół (matryca) to nie było pytania
    Proste :
    Focę sobie ślub/: Dwa aparaty na ramieniu. Do D70s przyczepiona SB800 i tym robie foty , Do D80 przypięta jasna stałka 35 mm albo 50mm i tym robię fotki bez flesza chcąc zachować trochę klimatu z naturalnego oświetlenia. W wizjerze widzę znacznie lepiej (czesto stałką ostrze manualnie) , a i z większego wzmocnienia ISO bez stresu mogę skorzystać nap ISO 1000 jak jest taka konieczność. Do D80 przypinam też częściej zooma 70-210 F4 .(szybciej kreci też AF) Mogę pojechać troszkę na wyższej czułosci zapewniajac sobie krótsze czasy co by fota nie wyszła nie poruszona , poza tym z 10 MPx matrycy zawsze sobie przekadruje rekompensując za krótką ogniskową obiektywu.

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów