No i dobrze. D80 to bardzo przyjemna puszka. Miłej zabawy.
M.
Szukaj
No i dobrze. D80 to bardzo przyjemna puszka. Miłej zabawy.
M.
Po D40 rozważałem D80, D90 i D200. Wybrałem D200 za niecałe 1200. Warto dołożyć te 300 zł i zamiast D80 mieć D200.
D200 | N35
Kamil_ols rozumiem Cię doskonale, ale takim torem doszlibyśmy do D4. Chciałem kupić proste, małe body, tak za 500zł, no ale że w sumie lepiej było dołożyć do D50, to D40 pominąłem w końcu. No ale gdy już na D50 byłem zdecydowany, to lepiej było dołożyć troszkę do D70s, i td, itd, aż w końcu z 500zł lepiej było dołożyć do D80 :], który kosztował mnie 870zł. Wychodzi na to, że z D40 psychologicznie podchodząc do sprawy, dołożyłem tylko 100zł do D80 :], bo mniej więcej o tyle trzeba było za każdym razem do "lepiej" dołożyć
. A D200 trochę za wielki dla mnie i obecnie, na moje potrzeby to i D80 to sporo. Ja zwyczajnie lubię sobie popstrykać
dla siebie, rodzinki. A jeśli m,nie kiedyś bardziej foto wciągnie, to pewnie zainwestuję w lepszy sprzęt, jeśli poczuję potrzebę i będzie mnie stać :].
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Panasonic GX7 + D750 - jako backup
W takim razie D80 będzie doskonałym wyborem. Przyznam szczerze, że po kilku dniach nadal nie umiem w 100% wykorzystać jego potencjału![]()
D200 | N35
Dostałem dziś. Wygląda - jak nowy. Wekend spędzę w lesie
. Ja 100% na pewno nie wykorzystam, gdyż mam tylko manualne obiektywy
i jedyne, gdzie mogę ustawić kółko wyboru to - M
![]()
Udanych kadrów
P.S. Szacun za manualne obiektywy.
D200 | N35
zmień matówke![]()
D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR
kurcze, wczoraj właśnie trafiłem gdzieś, na linka do strony z matówkami. Byłem zdziwiony, nie wiedziałem, że można takie cyrki robić. 150 dolców - to jednak spora cena. Zobaczę, może kiedyś się rzucę na to. Muszę najpierw poczytać, co i jak u użytkowników takich przeróbek.
Skontaktuj się z nami