Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 108

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    W temacie puszki czekaj spokojnie na nowości.
    Śledząc poczynania Nikona, wydaje się pewnym, że w niezbyt odległej przyszłości, możemy
    sie spodziewać ciekawych, nowych rozwiązań w zakresie matryc i puszek.
    Imo warto czekać. Natomiast dobre szkło, nigdy nie będzie złe
    pozdrawiam.
    Zastanawiałem się czy nie założyć nowego wątku o nowościach nikona, ale nie wiem MELISZIPAK-u czy wiesz coś "więcej" o ewentualnych nowościach, czy tylko masz na nie nadzieję?

Czyżby jednak nikon chciał niedługo wypuścić d60-tkę? Za dwa, trzy, pięć miesięcy (czyli w "niezbyt odległej przyszłości"?

Gdybyś mógł nieco rozwinąć swoją wypowiedź....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Proste :
    Focę sobie ślub/: Dwa aparaty na ramieniu. Do D70s przyczepiona SB800 i tym robie foty , Do D80 przypięta jasna stałka 35 mm albo 50mm i tym robię fotki bez flesza chcąc zachować trochę klimatu z naturalnego oświetlenia. W wizjerze widzę znacznie lepiej (czesto stałką ostrze manualnie) , a i z większego wzmocnienia ISO bez stresu mogę skorzystać nap ISO 1000 jak jest taka konieczność. Do D80 przypinam też częściej zooma 70-210 F4 .(szybciej kreci też AF) Mogę pojechać troszkę na wyższej czułosci zapewniajac sobie krótsze czasy co by fota nie wyszła nie poruszona , poza tym z 10 MPx matrycy zawsze sobie przekadruje rekompensując za krótką ogniskową obiektywu.
    No nie, nie o to pytałem - zalet posiadania drugiej puszki w pracy nie musisz mi tłumaczyć bo znam je doskonale. chodziło mi o to co zrobi D80 czego nie zrobi D70s? I nie piszmy o mniejszych szumach na wysokich iso w D80 bo to nieprawda - to też skierowane do maruska - zróbcie sobie porównanie w Rawie a zobaczycie, że D70 z 4 mln pix na tej samej matrycy szumi mniej - wynika to z samej fizyki. Jeśli myśli za nas puszka i pstrykamy w jpeg to owszem - jest przewaga bo w D70 wcale odszumiania w puszce nie ma - ale na ślubie nie wyobrażam sobie stosowania tego formatu.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Stary, wyluzuj, przeciez wcale sie nie czepiam... Dodalem tylko jedno zdanie do Twojego i tyle. Nic ponadto. Niedawno byl fajny temat, gdzie autor zrobił testy pomiaru matrycowego i o tym wspomniałem... Nic wiecej....Geeeezzzz...
    No nie irytuj sie tak D80 kupilem dla znajomej z Boliwii u Hesji, z pierwszej chyba nawet partii, poczatkiem wrzesnia ubieglego roku. Potem jeszcze raz kupowalem D80 dla kogos. Mialem wiec okazje, zeby D80 dobrze poznac. Wiec conieco o jego pomiarze wiem.
    No to sie poirytowalem, ze akurat do mnie odnosisz swoja uwage a nie do tych, co sobie z tym nie radza, albo uwazaja ze jest do kitu.
    No to pax! Bo sie w ten piekny majowy dzien nie mam zamiaru droczyc!
    A dodam jeszcze, ze kupuje znow D80 - moze tym razem dla mnie. Sorrki za tupniecie noga

Ps.
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    I nie piszmy o mniejszych szumach na wysokich iso w D80 bo to nieprawda - to też skierowane do maruska - zróbcie sobie porównanie w Rawie a zobaczycie, że D70 z 4 mln pix na tej samej matrycy szumi mniej - wynika to z samej fizyki.
    A w porownaiu do 4 mln pix u D80? Jakies takie troche bez sensu chyba to odniesienie?
    To tak troche, jak stara dyskusja o zakres dynamiki u fujiS3. Wielu udowadnialo, ze jak sie dobrze NEFa obrobi z D200 np. to bedzie to samo. No a jak sie dobrze RAFa z fuji obrobi, to bedzie jeszcze lepiej, no nie?
    Ostatnio edytowane przez marusek ; 01-05-2007 o 12:13
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez big lebowski Zobacz posta
    Zastanawiałem się czy nie założyć nowego wątku o nowościach nikona
    Taki wątek już jest na forum.

Domyślnie

"zróbcie sobie porównanie w Rawie a zobaczycie, że D70 z 4 mln pix na tej samej matrycy szumi mniej"

Ze niby coooo???
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

a co? nie wyraźnie coś napisałem?

gdzieś te rawy mam z porównania - jak nie to spytaj Fatmana - robił na cyberfoto takie porównanie niegdyś. Zresztą nie tylko on...

Domyślnie

Ty sie nie domyslaj, czy ja sie domyslam, tylko napisz czytelnie "co autor mial na mysli", bo narazie nic z tego nie kojarze, a z wariatkowa nie ucieklem.
    I naprawde malo wazne, czy wyraznie.

Forum czytaja setki osob z kraju i zagranicy. Jesli chcesz sie osmieszac, to ja ci w tym przeszkadzal nie bede, ale fajnie jest tez czasem umiec sie wyslowic
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

no cóż, jeśli masz zamiar dyskutować na tym poziomie to znajdź sobie równego. Ja nie mam problemu z wysławianiem się i formułowaniem wypowiedzi choć oczywiście nie jestem nieomylny, czasem tylko znajdzie się jakiś zaczepny arogant, który zrobi wszystko aby sobie na innych poużywać zamiast podjąć konstruktywny dialog...
    Jeśli nie zrozumiałeś krótkiego zdania, iż " D70 z 4 mln pix na tej samej matrycy szumi mniej - wynika to z samej fizyki" to sam się ośmieszasz ale ja z błędu podczas takiego dialogu wyprowadzał Cię nie będę. Nie mam zamiaru rozkładać tego na czynniki pierwsze i tłumaczyć Tobie co chciałem powiedzieć bo każdy kto chciał zrozumieć i tak zrozumiał.
    a czego Ty się domyślasz lub nie domyślasz to już nie moja sprawa

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nowart moje sprzęciki nie znają rejestracji w JPG . Dla mnie D80 mniej szumi , albo inaczej ,ma bardziej akceptowalny szum dla mego oka. (subiektywnie rzecz jasna ) To, że można zrobić słabszym sprzętem "piękniejsze" fotki to też oczywistea, baaa nawet przysłowiowym pudełkiem od butów z dziurką .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Nowart moje sprzęciki nie znają rejestracji w JPG . Dla mnie D80 mniej szumi , albo inaczej ,ma bardziej akceptowalny szum dla mego oka. (subiektywnie rzecz jasna )
    o robin 102, to rozumiem jak napisałem - każdy z nas ma inne odczucia, inną percepcję i postrzeganie szczegółów - mnie się wydawał przy wyłączonej NR w D80 większy - tyle.

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów