Close

Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 270

Domyślnie

Tak czytam ten wątek i śmiać mi się trochę chce
    Męczycie się z tymi zamiennikami, zamiast dołożyć te 7 stówek i kupić oryginał, który na pewno będzie działał i nie będzie niespodzianek.
    W stopkach macie zacne szklarnie, same Nikkory i to nie tanie, a kupujecie gripy za 250zł...

Nie zdziwię się, jak za moment będą posty, że aku padło, że nie ładuje itd itd... Ciekawe z jakiego powodu?
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Ja narazie sie wyleczylem z kupna gripa, myslalem kiedys o zamienniku ale czytajac ten watek i ogladajac podrobki na targach i w sklepie sobie poprostu odpuscilem.

Zastanawialem sie nad podrobka ale nie odpowiadala mi jakosc wykonania i efekty dzialania opisywane tu na forum.

Do zakupu orginalu przymierzalem sie jakis czas planujac go, lecz tu wspaniala firma nikon olewajac temat problemow D7k z niedzialajacym dobrze autofocusem utopila ten pomysl w rowie marianskim oceanu zakupow...

Nie wydam przeciez tysiaca na grip do aparatu z problemem af, firmy ktora lekcewarzy klientow i probuje osmieszac tych co maja ten problem, wiedza o nim i widza ten problem podczas uzytkowania, aby wiec go kupic w takiej sytuacji musialbym byc skonczonym idiota. Moze jak zmienie body na fx kiedys to kupie grip ale to juz inna bajka.

Narazie luzne gacie w tym temacie.
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Tak czytam ten wątek i śmiać mi się trochę chce
    Męczycie się z tymi zamiennikami, zamiast dołożyć te 7 stówek i kupić oryginał, który na pewno będzie działał i nie będzie niespodzianek.
    W stopkach macie zacne szklarnie, same Nikkory i to nie tanie, a kupujecie gripy za 250zł...

Nie zdziwię się, jak za moment będą posty, że aku padło, że nie ładuje itd itd... Ciekawe z jakiego powodu?
    No bo 1000 zł za kawałek plastiku to trochę dużo, nieprawda? Szkło musi kosztować, grip jest prosty w budowie.
    To efekt paskudnej polityki cenowej Nikona i nie dziwię się, że ludzie szukają czegoś tańszego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    No bo 1000 zł za kawałek plastiku to trochę dużo, nieprawda? Szkło musi kosztować, grip jest prosty w budowie.
    To efekt paskudnej polityki cenowej Nikona i nie dziwię się, że ludzie szukają czegoś tańszego.
    Owszem - sporo - jeżeli jeszcze doliczyć dodatkowy oryginalny akumulator wychodzi jakieś 1200zł z groszami...
    Ale... taki zestaw daje spokój ducha i poczucie, że ma się sprzęt, który nigdy nie zawiedzie...
    Każdy, kto miał zamiennik i przesiadł się na oryginał powiedział, że nie żałuje tych wydanych pieniędzy...

Ja miałem zamiennik w D70 - masakra totalna... Już wiem, że kupie oryginał...

Domyślnie

Myślę, że działający zamiennik za 500 zł można by zrobić. Za 1000 zł nie kupię.

Oszczędny w słowach Awatar JanTarn1
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Gwoli uzupełnienia opinii o zamiennikach MB-D11 dodam, że kupiłem grip Phottix. Wykonanie OK, oba kółka chodziły prawidłowo, brak skosów na wybieraku, ale to detal. Lekką szczelinę pomiędzy gripem i body "uszczelniłem" naklejając na wewnętrzną część gripa (płaszczyzna łącząca się po dokręceniu z body) 3 warstwy czarnej taśmy izolacyjnej, co też nieco usztywniło całość przy pracy z cięższymi szkłami. Natomiast grip pożerał mi mocno prąd z aku i baterii. Dodatkowo po jednokrotnym rozładowaniu baterii "paluszków" (nowych aku i zwykłych) odmówił wspłópracy z bateriami i tolerował tylko oryginalny aku Nikona. Oddałem go na gwarancji i dostałem nowy egz. Poza zwiększonym zużyciem energii (ale nie wyłączam gripa po wyłączeniu przycisku zasilania na body) - wszystko pracowało OK. Więc jest tu jakaś losowość nawet w ramach produktu tej samej firmy. Natomiast ergonomia obsługi puszki z gripem istotnie wzrosła.

Domyślnie

Czy używacie w gripie Eneloopek 2000? Ile fotek możecie zrobić na tych aku?

Domyślnie

No więc skuszony opiniami użytkowników, że jakoby grip Meike jest taki super kupiłem i ja Wiem, wiem - wcześniej pisałem, że nie kupię zamiennik, ale potrzebowałem gripa na sesję a nie miałem chwilowo kasy na oryginał...

Dzisiaj dotarł do mnie ów grip i... pierwsze wrażenia całkiem pozytywne. Plastik, z którego jest wykonany jest w porządku. Gumy super. Ogólnie nic nie trzeszczy, nie skrzypi i siedzi w miarę solidnie... Kólką kręcą się w odpowiednią stronę, krzyżak działa prawidłowo nawet po skosie, spust całkiem przyjemny... Aku siedzi sobie w gripie i jest prawidłowa komunikacja...

Jak za 200zł nie żałuję na razie. Zobaczymy jak z czasem się będzie wpisywał

Domyślnie

gdzie zakupiles grip?
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów