Close

Strona 21 z 27 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 270

Domyślnie

Ja też wybrałem zamienik i na ostatnim ślubie dzięki niemu byłem gwiazdą...
    Podczas wejścia MP do kościoła z gripa wyleciał wsad z zapasowym aku- kiedy obracałem puchą obrócił się dzyngiel , który otwiera ten "wsad" i było wesoło ( tylko szkoda że nie mi).
    Teraz mam to zalepione taśmą i jest ok, ale jeżeli miałbym drugi raz wybierać nie zastanawiałem się ani chwili i poszedłbym w oryginał

Domyślnie

Gratuluję bujnej wyobraźni. Akurat w te rzeczy nie uwierzę. Czym się różni oryginał od zamiennika w zamykaniu, niczym, konstrukcyjnie to samo. Nie mówię o całości. Mam zamiennik i nie widzę możliwości żeby się mógł sam otworzyć, na dodatek dwa razy, zmyślasz, takie jest moje zdanie.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

nie zamierzam się spierać - myślisz że nie mam nic lepszego do roboty tylko wymyślać takie historyjki ?!
    nie mam też żadnego interesu żeby przekonywać do zakupu oryginału, sam uważam że są "troszkę" za drogie ... dlatego też kupiłem zamiennik.
    pierwszy zamiennik, który kupiłem okazał się uszkodzony - nie łączyło coś na stykach, ale sprzedawca nie robił problemu i szybko go wymienił.
    na drugi egzemplarz ogólnie nie mogę narzekać poza wspomnianą historią z kościoła - możliwe że oryginał też mógłby się poluzować i sprawić taką niespodziankę ... zastanawiam się czy to może kwestia tego jak trzymam puchę - możliwe że podczas jej obracania paluchami sam spowodowałem poluzowanie wkładu na drugi akumulatorek.
    w każdym razie po zaklejeniu taśmą nieszczęsnego dzyngla na ostatnim ślubie nic się nie poluzowało i nie wypadło

ps. muszę przyznać rację XXL - mój wpis dotyczył MB-D10 a nie MB-d11 przepraszam za pomyłkę
    Ostatnio edytowane przez sonsiad ; 08-10-2012 o 09:53

Domyślnie

Po części może i ja się pospieszyłem z osądem Twojego posta. Ja mam gripa firmy "Newell" i on ma zamykanie troszkę inne niż np. "alpha" W moim żeby podnieść złożony "dzyndzelek" trzeba dobrze zahaczyć paznokciem gdyż to pokrętełko ciasno się odchla, również żeby go zamknąć trzeba dosyć mocno dociskać. W gripach "alpha" to składane pokrętełko lata luźno (przynajmniej przy moim MB-D80) i przy odwróceniu aparatu w pion ten "dzyndzelek" otwiera się samoczynnie i faktycznie można go przypadkowo przekręcić i wkład wypadnie.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

no to jesteśmy kwita
    co do tego nieszczęsnego dzyngla to polecam zalepić badziewie taśmą ,jeżeli posiadacie wersję z luźnym dzynglem

Domyślnie

Czy ma ktoś grip Vertax D11 (Pixel) i może coś o nim powiedzieć?
    Nikon system...

Domyślnie

Od jakiegoś czasu interesuje mnie zakup battery packa do Nikona D7k, jednak wątek ten bardziej odstrasza niż zachęca. Masa problemów i kłopotów, reklamacje...słowem chaos i anarchia. Aż dziw, że ludzie w ogóle je kupują.
    No cóż, jako że jestem wewnętrznie rozdarta pomiędzy pragnieniem posiadania tego cuda a ewentualnymi problemami i wyrzucaniem pieniędzy w błoto - muszę zapytać.
    Obecnie rozważam zakup Meike lub nieco droższego Aperture MP-D11. Który? Co jest z tym droższym, że jest droższy?

Domyślnie

Ogólnie poza Nikonem MB-D11, to wszystkie są warte tyle samo... Możliwe, że nawet są robione w jednej fabryce, tylko mają różne naklejki.

Mam Meike i wszystko działa jak powinno, nie ma żadnych luzów, które wpływałyby na pracę.

Grip schodzi z aparatu w 3 sytuacjach: 1) rozładowana bateria w body, 2) deszcz, 3) czasami statyw, jeśli szkło nie ma własnego mocowania.

Domyślnie

własnie nie wszystkie wyglądają jednakowo. Większość moge się zgodzić, że wychodzą z jednej fabryki i tylko różnią się pudełkami, ale zdarzają się też gripy, np z wbudowanym odbiornikiem IR, czy też nieco innymi okładzinami, jak np. pixel.
    Nikon system...

Domyślnie

Nikt nie ma takiego Pixel'a?
    Nikon system...

Strona 21 z 27 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów