Close

Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 270
    Oszczędny w słowach Awatar JanTarn1
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Byłbym wdzięczny za informację, czy lepiej radzi sobie Newell czy Phottix. Chodzi mi w pierwszej kolejności czy nie wyczerpują nadmiernie baterii w stanie spoczynku, czy nie ma innych istotnych problemów we współpracy z body, a w dalszej kolejności jakość wykonania i zgodność kierunku pracy pokręteł z tymi z body. Byłbym wdzięczny za uwagi osob, ktore już trochę korzystają ze swych gripów, bo wtedy wiadomo czego się po nich spodziewać.

Domyślnie

Przeczytaj kolego cały wątek.
    Zamienniki to loteria. Jedne działają dobrze, a inne nie.
    Ja miałem okazję sprawdzić dwie sztuki Newell'a.
    Przy pierwszym wariowalo ustawienie AF, drugi zjadał baterię.
    Zwróciłem do sklepu i zbieram na oryginał
    Phottixa nie miałem, więc się nie wypowiadam.

Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Wątek oczywiście czytałem, nie tylko zreszta ten n/t gripów, ale ostatnio brak nowych głosów co do Newella i Phottixa. Stąd moja prośba o aktualne opinie. Niemniej dzięki i za powyższe uwagi.

Domyślnie

W październiku zakupiłem gripa Newell-a i ... grip nie widział oryginalnego aku wsadzonego do koszyka (bez wsadzonego aku do body). Ten sam aku wsadzony bezpośrednio do body przy podpiętym gripie działał bez zarzutów( również przy obsadzonym koszykiem bateriami AA). Sprzedawca twierdził,że gripy Newell-a przy zastosowaniu jednego aku tak mają dlatego też wówczas nie zdecydowałem się na reklamację. Ale jakieś 2 tygodnie temu dokupiłem sobie drugi oryginalny aku i niestety okazało się ,że przy wsadzonym aku do body + drugi aku do koszyka, D7k widzi tylko zasilanie z body.Oczywiście zareklamowałem gripa, sprzedawca przysłał nową sztukę w której wszystko działa - nawet zasilanie tylko z aku z koszyka ! Muszę przyznać, że grip z tej partii jest lepiej wykonany, mniej trzasków plastiku, guma jakby lepsza no i dorzucili nawet kropkowanie w stylu nikona.

Odnośnie szybszego rozładowywania się aku lub też baterii przy podczepionym gripie to przy starym gripie muszę to potwierdzić, w przeciągu tygodnia uciekało nawet 30% mocy. Jak jest z tym nowym wypowiem się za jakieś 2 tygodnie bo mam go od wczoraj

Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Bardzo dziękuję za rzeczową relację. Włanie na podobne czekam. Ostatnio pojedynczy użytkownicy byli zadowleni z pracy ogólnej gripa Newella, czyli jakby poprawiono nowe partie, ale nie wiem, czy z kolei nie rozładowują nadmiernie aku. Użytkownicy Phottixa na to się nie skarżą, oceny oscylują wokół soldnej czwórki. Przeciętny amator, jak ja (bo i body D7000 jest stricte amatorskie), nie wyda na grip więcej niż 500 zł, więc gdy oryginał kosztuje min. 950 zł, to w braku używek pozostają wyłącznie zamienniki. Chyba nie tylko ja - patrząc na allegro - jestem zainteresowany aktualnymi opiniami co do zamienników gripa. Za wszystkie z góry dziekuję.

Domyślnie

Po kilku dniach użytkowania nie zaobserwowałem aby grip rozładowywał aku. Jednakże zauważyłem ,że body nie zawsze po włączaniu widzi gripia, pomaga wyciągniecie kasetki z aku z gripa i ponowne wsadzenie. W ciągu tygodnia 2 razy tak mi się zdarzyło.

Domyślnie

Ale po co Wy jakieś tam newelle i inne gripostwo kupujecie??? Jedyne zamienniki w miare konkretne to ALPHA/MEIKE
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Phottix zwykle robi dobre gripy, i zdziwiło mnie ze aż tyle z nimi problemów. Moim zdaniem można też śmiało polecić Aputure : http://allegro.pl/battery-pack-aputu...164599146.html .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemoslaw Zobacz posta
    Phottix zwykle robi dobre gripy, i zdziwiło mnie ze aż tyle z nimi problemów. Moim zdaniem można też śmiało polecić Aputure : http://allegro.pl/battery-pack-aputu...164599146.html .
    Byś się nie zdziwił.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Po wyczerpaniu "paluszków" w gripie próba ich ponownego użycia (po naładowaniu, wymianie na inne) kończy się na mruganiu ikony wskazującej rozładowanie baterii. Body ani grip nie wykrywają zasialania. Z akumulatorem Nikona całość pracuje bez żadnych przeszkód - niezależnie od umieszczenia aku w body lub gripie. Czy ktoś miał podobną przypadłość i ją pokonał?

Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów