Close

Strona 71 z 2397 PierwszyPierwszy ... 21616970717273811211715711071 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Dobrym wyjściem jest wg mnie np. Hahnel - bo to sprawdzona marka, i znacznie tańszy od oryginału. Nie słyszałem żeby ktoś na niego narzekał.
    To bede miala na uwadze, tez zaczne sie rozgladac.. za bateria..
    Z tego co widze (tak na szybkiego) orginalna Sony NP-FW50, kosztuje € 74.99, wiec duzo, zamiennik z chipem NP-FW50 1080 mAh, ktory starcza na 4h (ale nie widze nazwy marki) to koszt € 24.99, wiec roznica spora..
    W nazwie wymienili model Nex-5, bez N, ale to ta sama bateria chyba? No bo patrze na swoja i jest NP-FW50, wiec to to..
    ale trzeba poszukac wiecej..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No wlasnie czesto brakuje w opisie modelu 5n
    Jak mialem Nexa 5 to kupilem ta baterie i nie bylo zadnych problemow.
    NEX- 5R

Domyślnie

No wlasnie, czytalam o bateriach, ze to bardzo wazne, musi byc: LITHIUM, wtedy ma sie bezpieczenstwo, bo te niektore zamienniki, nie sa LITHIUM, przez co ladowarka nie pasuje.
    Znalazlam cos takiego od Duracel: http://www.duracelldirect.es/camara-...o/np-fw50.html
    ma tylko 900mAh, ale to pewnie i tak lepsze niz jakas chinska podrobka za 15 euro na ktorej jest napisane 1080/1500 mAh
    Tutaj sa jeszcze jakies: http://s.dealextreme.com/search/fw50
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Zamówiłem hahnela, jak go przetestuje to napisze co i jak

edit:
    jakoś do tych niby "original" nie jestem przekonany....
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant

Domyślnie

opisz, opisz wrazenia "mañana"

Domyślnie

Mekano mam pytanie: od jakiego numeru masz zdjecia na karcie?
    NEX- 5R

Domyślnie

Mekano mam pytanie: od jakiego numeru masz zdjecia na karcie?
    Pierwsze zdjecie, mam od numeru DSC00001, a Ty?
    Tylko, ze dzis wlozylam czysta karte i mam od DSC00014.. wiec chyba to licznik..

a wiesz, gdzie w opandzie moge sprawdzic total number of shutter? No bo jakos nie widze tego ze zdjecia z Nex? A z Nikona jest.. wiec o co chodzi?
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 10-06-2012 o 00:23

Domyślnie

U mnie DSC03824 ale mam nadzieje, ze tylko dlatego bo karta byla uzywana w poprzednim Nexie.
    Co do sprawdzenia przebiegu aparatu to niestety nie mozna tego zrobic jak w Nikonie Chyba, ze sie myle ale watpie.
    NEX- 5R

Domyślnie

U mnie DSC03824 ale mam nadzieje, ze tylko dlatego bo karta byla uzywana w poprzednim Nexie.
    Wydaje mi sie, ze to nie ma znaczenia.. w sumie dla przykladu wczoraj zrobilam parenascie zdjec tylko i licznik mialam od DSC00001, ale gdy wlozylam sformatowana karte od nowa, to licznik mi znowu pokazywal od DSC00001, a dzis jak wlozylam znowu czysta karte, to mi pokazuje od wczorajszego zdjecia z kolejnym numerem...
    ciekawe czy mozna sprawdzic jakims programem rzeczywista liczbe? Szkoda, ze sie nie da opanda, tak jak w Nikonie..

Domyślnie

Od kilku dni mam E50/1.8.

Obiektyw spełnia obietnice wynikające z parametrów, jest wystarczająco ostry w centrum od f1.8 i nie ma parszywego bokeh, także skupię się na jego niedomaganiach, również tych ze współpracy z 5n.

- ma wielkość E18-55
    - stabilizację szacuję na 2EV, w porywach nieco więcej
    - ostrzenie nie jest już tak bezproblemowe jak u ciemnych kolegów; zaczynają trochę boleć duże obszary próbkowania CDAF w nexach, łatwo wyrzucić "bliskie oko" poza DOF
    - precyzję ostrzenia odpłaca w szybkości - to mniej więcej prędkość ogniskowania E30
    - kolorowo aberruje na kontrastowych krawędziach, również poza DOF więc właściwie bez możliwości programowego usunięcia
    - pożera słabą baterię nexa zachłanniej niż naleśnik

Kilka mało artystycznych klatek, exify zachowane.

Dość oczywiste zastosowanie, ciasny portrecik. Nerwowe ruchy celu raczej nie pomagają, za to bardzo się przydaje dotyk (kadrowanie-wskazanie-ostrzenie)

Na tej klatce zdjąłem CA, ustawiając "defringe" na maksimum. Efekt można zauważyć na bransoletce, choć chyba raczej na cropie niż w tej rozdzielczości.

Przed.

Po "defringe".

Ładnie renderuje kolory i nie daje ciała w kontrastach (chociaż i na naleśnika nie narzekam pod tym względem)

Łapie pojedyncze bliki, ale jedynie w ekstremalnych sytuacjach.

Pełne otwarcie i dalekie cele nie są wyzwaniem, trzyma rozdzielczość na f1.8.

j.w., również na granicznym czasie otwarcia. Dobrze że jest 1/4000s, mniej kłopotów.

Desaturacja na deser.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 71 z 2397 PierwszyPierwszy ... 21616970717273811211715711071 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów