Close

Strona 70 z 2397 PierwszyPierwszy ... 20606869707172801201705701070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    hehe,
    Ladny jest, wyglada jak wydmuszka, ktora zaraz ma sie rozleciec.. a przynajmniej sprawia takie wrazenie..
    ja topowiadają: mały, chydy ale byk

Domyślnie

foli na pewno nie mam, a ekran wystarczy ze dotke i juz palce widac.. w sumie nie przeszkadza mi to, ale jakas folia by sie przydala, poki jest nowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A ile godzin ladowaliscie pierwszy raz baterie?
    U mnie dokladnie 4h i dioda zgasla.
    NEX- 5R

Domyślnie

No to jutro trzeba porobic jakies fotki i wyprobowac Nexa co on potrafi..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

W tamacie folii czy też ochrony wyświetlacza to polecam Sony PCK-LH1AM.
    Tanie to nie jest ale wykonanie super.

Domyślnie

Zalozylem GGS(29pln na alle) do NEX-5 (bez N) i dziala.
    Dotyk delikatnie mniej czuly ale mi nie przeszkadza
    a czesto uzywam do powiekszania przy MF.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Co do plastikowej ochrony, to sobie dam spokoj jednak, bo jak wyciagne aparat, to nie bede zakladac tego co pare minut w czasie nie uzywania.
    Chyba, ze sa takie foliowe jakies, ktore dzialaja w czasie wlaczonego aparatu.. no wlasnie chyba cos takiego GGS
    Moja opinia na temat Nex-a. Bardzo wygodny w trzymaniu, LCD w sloncu nie sprawialo raczej problemow, myslalam, ze bedzie gorzej, zmienianie funkcji w menu, nie jest takie najgorsze, aczkolwiek trzeba sie przyzwyczaic. Zmiana kolkiem przyslony i czasu (jak ma sie wiecej czasu) mysle ze nie bedzie sprawiac wiekszych problemow, bo z tego co widze, dziala bardzo wygodnie,
    w ogole jak dla mnie, to myslalam ze ergonomia w nexie, raczej nie bedzie uzywalna, tymczasem jest inaczej.. na + bo robiac zdjecia, nawet nie potrzeba sie zaglebiac w pelny manual, zeby zdjecie wyszlo ladne, ustawia sie i wychodzi od razu piekne..
    Myslalam o filtrze polaryzacyjnym, jak to zawsze bywa w sloncu bardzo czesto uzywam razem z Nikonem, tutaj calkowicie uzycie filtra odpada, zdjecia wygladaja bardzo dobrze bez filtra, a nawet mysle, ze po zalozeniu polara, bylo by strasznie zle i ciemno..
    Ogolnie jestem jak na razie zadowolona i nie zaluje ani jednego wydanego euro.
    Dwie rzeczy do ktorych moge sie przyczepic, (reszta wyjdzie w praniu pewnie)
    1. Bardzo slaba bateria, wyszlam na spacer mialam jakies 95 %, po powrocie, mam tylko 40%, tutaj to bez dodatkowej baterii sie nie obejdzie.
    2. W menu wyskakujace instrukcje co do czego sluzy, za kazdym razem, troche zenujace, na poczatku przez pierwsza godzine bylo ok.. ale potem denerwowalo. Chyba, ze mozna to wylaczyc, ale nie znalazlam..
    No to jest na razie tyle, co uznalabym za wade.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Bateria to faktycznie porazka. Trzeba kupic druga i jakas przenosna ladowarke najlepiej.
    Co do punktu 2-go to chyba w Ustawienia - Ekran pomocy

Dzisiaj podpinalem obiektywy Nikona 35, 50, 85 i Sigme 10-20 z ktora wyglada jak bron na duchy
    Ostatnio edytowane przez d5000 ; 09-06-2012 o 18:07
    NEX- 5R

Domyślnie

W baterie to najchetniej w dwie bym sie zaopatrzyla..
    Punkt 2 - dzieki, (chociaz, to wolalabym zeby finkcjonowalo jak w Nikonie, kiedy jest mi potrzebne, to przyciskiem sobie wlaczam, ale wiadomo pewnie to tylko na poczatku robi roznice),
    czyli jedna jak na razie wada, to bateria..
    A jeszcze jedno, gdzie w opandzie moge sprawdzic total number of shutter? No bo jakos nie widze tego ze zdjecia z Nex?

Domyślnie

Też jestem na etapie poszukiwania drugiej baterii. Z tego co sie dowiedziałem to z zamiennikami Nex lubi strzelić focha i nie chciec działać. Dobrym wyjściem jest wg mnie np. Hahnel - bo to sprawdzona marka, i znacznie tańszy od oryginału. Nie słyszałem żeby ktoś na niego narzekał. Co prawda są na Allegro "oryginały" od około 90-130 zł, ale coś mi tu pachnie chińszczyzną miernej jakości.
    Jeśli ktoś ma jakieś doswiadczenia co do konkretnych zamienników to również będe wdzieczny za opinie.

Strona 70 z 2397 PierwszyPierwszy ... 20606869707172801201705701070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów