Close

Strona 25 z 102 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1011

Domyślnie

nie tlumacz sie, dawaj wiecej fot

Domyślnie

Robiąc ciasne portrety szkłami poniżej 35mm należy zbliżyć się do modelki, a następnie obniżyć punkt widzenia do poziomu biustu. Zasada zniekształcenia perspektywy, mówiąca że bliskie nam (czyli osi aparatu) przedmioty i kształty, będą wydawać się na zdjęciu większe, pomoże w uzyskaniu korzystnych efektów.

Całkiem niezły bokeh na tym ostatnim przykładzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Robiąc ciasne portrety szkłami poniżej 35mm należy zbliżyć się do modelki, a następnie obniżyć punkt widzenia do poziomu biustu. Zasada zniekształcenia perspektywy, mówiąca że bliskie nam (czyli osi aparatu) przedmioty i kształty, będą wydawać się na zdjęciu większe, pomoże w uzyskaniu korzystnych efektów.

Całkiem niezły bokeh na tym ostatnim przykładzie.
    Hehe, ale sie usmialem... naprawde dobrze kombinujesz.B-)
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

Gdyby ktos szukal to w FJ jest za 2666 PLN. Dzisiaj w BBA macalem, jest na stanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Przecież to nie miał być przykład portretu...
    Hehe, ja mu komplement, a ten się tłumaczy
    Widzisz, ja tak mam, że mniej mnie interesują techniczne "bzdury", a bardziej zwracam uwagę na to, czy zdjęcie jest fajne czy nie. To jest fajne, i jest fajnym przykładem, że nawet szerokim szkłem można zrobić fajny portret.
    Tym bardziej mi się to szkło właśnie podoba, ładnie da się tło rozmyć itd.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

karolt, bo ja jestem (często) niekumaty i Cię nie zrozumiałem

Chciałem dziś od rana ganiać z aparatem, ale niestety mam kilka twarzy do "wyczyszczenia" i muszę to jeszcze zrobić. Ale jak już skończę pobiegam trochę z żonką i coś dziś wrzucę i z bliska i z daleka.

Himi coś sie nie odzywa, albo jest załamany po zakupie i nie może się otrząsnąć albo na jakieś dalekie zlecenie pojechał, ze od piątku cisza ciekawe jak tam jego sztuka.
    ;]

Domyślnie

Polecam obejrzeć video test zrobiony przez Jareda (Fro Knows Photo) -> http://www.youtube.com/watch?v=Hffe8D-Xqr8&feature=plcp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R.i.P. Zobacz posta
    Polecam obejrzeć video test zrobiony przez Jareda (Fro Knows Photo) -> http://www.youtube.com/watch?v=Hffe8D-Xqr8&feature=plcp
    Było...

WyTapatalkowane

Domyślnie

Obiecane foty (kliknąć, żeby powiększyć) Nie jestem jakimś urodzonym testerem więc nie bijcie za kadry :P AF w body na 0 czyli bez korekcji, jeszcze nie sprawdzałem czy może być lepiej, na tygodniu sprawdzę. Wszystkie JPG prosto z puszki, exif zachowany. Enjoy

1. Bokeh na przysłonie 1.8:

2. Bokeh na przysłonie 2.8:

3. Ostrość na 1.8 z bliska:

Mój mały bombel

4. Ostrość na 1.8 z kilku metrów:

5. Rozkład ostrości w kadrze na 1.8 (nie zwracajcie uwagi na cegły bo to dość krzywy mur :P dystorsję i winietę sprawdzę osobno):

6. Rozkład ostrości w kadrze na 2.8:

7. Aberracje chromatyczne (w miejscu gdzie jest ostrość nie ma aberracji, pojawiają się dopiero poza GO, obiekty bliżej nas mają aberracje fioletowe, obiekty dalej nas zielone):

8. Pod światło (do bani mi ten kadr wyszedł, powinienem dać słońce w kadrze, ale jak już zrobiłem to wstawię):

9. Widoczek na f/8:

10. Widoczek na f/16:

Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 27-05-2012 o 17:00
    ;]

Domyślnie

hmmmmmm po tym co pokazałeś to całkiem ładnie się prezentuje , kupiłeś gdzieś w Rzeszowie ??
    Ostatnio edytowane przez bil78 ; 27-05-2012 o 17:10

Strona 25 z 102 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów