Close

Strona 22 z 29 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 290

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Obecnie siedzę na Pentiumie G620 - wiem że to szajs w porównaniu z iX ale narazie wsadziłem kase w inne części, procka wymienię na czasie na i5, liczę też na obniżki po wejściu Ivy, bo podobno ma być ciut taniej.
    Dobre wybrałeś rozwiązanie (kupić G620 i przejście w przyszłości na i5) ... ale na SandyBridge i5 bym nie zmieniał, no chyba że tanio wyrwiesz jakiegoś używanego i5 non K (model K możesz trafić *zajechany). Przede wszystkim obniżek nie będzie (chyba że z powodu kursu walut). Tak więc jeśli nie używka i5 non K to ivy bridge.

* zajechany = procesory ostro kręcone tracą czasem swoje dawne parametry, tzn. nie pracują stabilnie na tak niskim napięciu przy danym taktowaniu jak dawniej. Możesz sobie poczytać na PurePC o praktycznych przypadkach użytkowników.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Na mojej maszynie (i5@3,7 GHz, 8 GB RAM 1600 MHz) wszystkie programy (m.in. Nkon Capture NX2, Photoshop z ACR (ver. 5 i 6), zapierniczaja az sie kurzy, a LR 4 -- muli tak, ze praca w nim nie ma najmniejszego sensu.
    Jakiś powód tego być musi. Może ten program szybciej pracuje jak ograniczy mu się koligację na mniej rdzeni? Podrąż, to moze znajdziesz co jest powodem.

ps. pamięci chodzą Ci na standardowym napięciu 1,5V przy 1600 MHz ?
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 29-03-2012 o 12:13

Domyślnie

podepne sie pod watek bo mam podobny problem
    chce wymienic bebechy w moim kompie
    generalnie pierwotnie zastanawialem sie pomiedzy AMD czy INTEL lecz po przeczytaniu benchmarkow i opinii ludiz wiem ze powinienem dolozyc do Intela (wychodzi mi jakies 350 roznicy)
    jestem prawie zdecydowany na:
    1. INTEL CORE_I5-2500K
    2a. Corsair Vengeance 2x4GB, DIMM,1600MHz, DDR3,CL9,XMP,Non-ECC,with Heatsink (blue)
    lub
    2b. Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL9 Grey XMP KHX1600C9D3X2K2/8GX
    3. Samsung 128GB SSD830 SATAIII MZ-7PC128D/EU 2.5'' Desktop kit

mam dylemat co do plyty
    moze ktos cos polecic? chodzi mi o to aby byla za rozsadna cene (300-400zl) lecz aby miala to co powinna czyli: USB 3.0, SATA III, wbudowana grafike, HDMI, byloby idelanie jakby miala IDE (sa jeszcze takei plyty)
    bede wdzieczny za pomoc.
    czytalem o
    MSI Z77A-G43 Intel Z77 LGA 1155
    lub
    ASUS P8Z68-V LX Z68 ATX s.1155
    a moze ktos jeszcze doradzi cos innego? bede wdzieczny za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda Zobacz posta
    2a. Corsair Vengeance 2x4GB, DIMM,1600MHz, DDR3,CL9,XMP,Non-ECC,with Heatsink (blue)
    Ten RAM ma pewien minus, jest wysoki i moze przeszkadzac w zalozeniu pozadnego chlodzenia, upewnij sie, ze nie bedzie to wchodzilo sobie w droge.

byloby idelanie jakby miala IDE (sa jeszcze takei plyty)
    Wszystkie plyty na rynku maja IDE (ale tylko jedno a nie jak kiedys dwa) co daje dwa napedy na IDE, wtedy albo dysk, albo DVD, podpinanie ich na jednej "szelce" nie ma sensu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ten RAM ma pewien minus, jest wysoki i moze przeszkadzac w zalozeniu pozadnego chlodzenia, upewnij sie, ze nie bedzie to wchodzilo sobie w droge.

Wszystkie plyty na rynku maja IDE (ale tylko jedno a nie jak kiedys dwa) co daje dwa napedy na IDE, wtedy albo dysk, albo DVD, podpinanie ich na jednej "szelce" nie ma sensu
    nie wszystkie
    powiedziałbym że już większość nowych nie ma( i prawidłowo, te wielkie taśmy to zło)
    ja w asus rampage 3 gene nie mam
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda Zobacz posta
    jestem prawie zdecydowany na:
    1. INTEL CORE_I5-2500K
    lub
    2b. Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL9 Grey XMP KHX1600C9D3X2K2/8GX
    3. Samsung 128GB SSD830 SATAIII MZ-7PC128D/EU 2.5'' Desktop kit
    Mam te greye kingstona, wporządku pracują, index wydajności komputera w Win7 pokazuje mi wydajność 7,5 dla ramu (7,9 to max), grafikę bym sprawdził ale ram nie wiem jak by go jeszcze przetestować żeby jakieś wyniki wydajności Ci podać.. Co do Vengeance to widziałem wersję niską, z radiatorem nie wystającym ponad kości. Jak jednak chcesz te wysokie kupić to sprawdź czy na nowej płycie nie będzie slotów pamięci na wprost slotu PCI-E, bo jak zechcesz włożyć dużą kartę to może być problem, ja mam GTXa który długością zajmuje całe miejsce od dziury na śledzia karty po drabinkę z dyskami, jakikolwiek ram by pod to nie wszedł, chyba nawet niski by się nie zmieścił.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Bo to LR jest do dupy. Na niektorych wolniejszych konfiguracjach chodzi podobno blyskawicznie, a na teoretycznie znacznie szybszych potrafi tak mulic, ze nie mozna w nim pracowac. Jest jeszcze inna mozliwosc -- ci, ktorzy twierdza, ze na ich wolnych komputerach LR zasuwa -- moga tez klamac, albo ich pojecie "zasuwania" jest zgola odmienne od chociazby mojego. Na mojej maszynie (i5@3,7 GHz, 8 GB RAM 1600 MHz) wszystkie programy (m.in. Nkon Capture NX2, Photoshop z ACR (ver. 5 i 6), zapierniczaja az sie kurzy, a LR 4 -- muli tak, ze praca w nim nie ma najmniejszego sensu.
    Właśnie zdziwiło mnie to że w prędkości pracy na Lr różnica praktycznie znikoma była po przesiadce, fakt, export dużo szybszy, ale samo ruszanie suwakami dalej powoduje czekanie na efekt... wkońcu na Athlonie czekałem 1-1.5s, to czemu tu mam czekać 1s? Wkońcu to przepaść między tymi procesorami... :/ Jak mam kupić i5 i mieć to samo to już wolę zostać na G620 a zainwestować w obiektyw, bo obecnie PS i wszystko inne chodzi bardzo szybko.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Poza tym ASUS Rampage 3 np. ASRock Extreme 4 P67 też nie ma, a takich modeli jest jeszcze więcej ... i bardzo dobrze że nie mają, bo utrzymywanie przestarzałych standardów to wyrzucanie kasy w błoto (i tak używają ich tylko anty-postępowi zbieracze złomu). Ja od kilku lat nie używam LPT, COM, IDE, PCI, FDD, D-SUB, PS/2 .
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 30-03-2012 o 10:56

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Poza tym ASUS Rampage 3 np. ASRock Extreme 4 P67 też nie ma, a takich modeli jest jeszcze więcej ... i bardzo dobrze że nie mają, bo utrzymywanie przestarzałych standardów to wyrzucanie kasy w błoto (i tak używają ich tylko anty-postępowi zbieracze złomu). Ja od kilku lat nie używam LPT, COM, IDE, PCI, FDD, D-SUB, PS/2 .
    Jak kupisz sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy zł (nowy), który będzie miał tylko RS-232 to inaczej będziesz pisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    nie wszystkie
    powiedziałbym że już większość nowych nie ma( i prawidłowo, te wielkie taśmy to zło)
    ja w asus rampage 3 gene nie mam
    Poza tym ASUS Rampage 3 np. ASRock Extreme 4 P67 też nie ma, a takich modeli jest jeszcze więcej ....
    Coz widocznie jestem troche do tylu, nadrobie przy kolejnej zmianie sprzetu

Prawda jest taka, ze kolega chce plyte w granicach 300-400zl gdzie spokojnie znajdzie taka z jednym IDE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Jak kupisz sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy zł (nowy), który będzie miał tylko RS-232 to inaczej będziesz pisał
    Albo producent sprzętu za kilkadziesiąt tys. powinien zrobić to USB, albo powinni dodawać kontroler RS232 na PCI-E ... za darmo (tak czy inaczej można coś takiego kupić).

Tak czy inaczej nie ma sensu by 100% ludzi płaciło za coś (RS232), czego używa tylko 0,01%.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 30-03-2012 o 13:41

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Albo producent sprzętu za kilkadziesiąt tys. powinien zrobić to USB, albo powinni dodawać kontroler RS232 na PCI-E ... za darmo.

Tak czy inaczej nie ma sensu by 100% ludzi płaciło za coś (RS232), czego używa tylko 0,01%.
    Powinien, powinien, ale dopiero modele od zeszłego roku mają USB, choć u konkurencji nadal bywa tylko szeregowy. Wiesz, możesz sobie zadzwonić do producenta, powiedzieć co "powinien", a oni Cię oleją, bo i tak kupisz od nich ten sprzęt

Strona 22 z 29 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów