Szukaj
jak mawia znajomy "..musi być POWER" ale aż tak mi nie zależy. Poza tym do szaleństwa mi jeszcze daleko, a już tak zupełnie serio to z tym raid0 to już bardziej pod kątem ogólnie komputera, a nie ps ( trochę się zagalopowałem )
Walory ssd, znam i zapewne będzie to kolejny etap ( kiedyś tam )
Świnka Maciorka w Betoniarce
k5photoproject.wordpress.com
Tylko cały widz w SSD polega na ultra krótkim czasie dostępu i operacjach odczyt na małych plikach. To sprawia że system i programy reagują błyskawicznie.
Ew. jak masz dużo ramu, to tempa i cache dajesz na ramdisk. Przy 16GB pamięci (która teraz DDR3 kosztuje typu 40zł/gb) masz 8gb na photoshopa, 4gb na ramdisk i zostaje jeszcze 4 na system z innymi aplikacjami. Wyjdzie znacznie taniej niż SSD, a dopóki nie przekroczysz 8gb samym programem i 4gb cache to 99% shopa będzie działało w ramie, czyli bardzo szybko. Na dniach postaram się zdać relację z działania takiego właśnie configa.
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Też mnie to zastanawia. Tym bardziej, że mam taką obserwację, iż w praktyce do maksymalnego żyłowaniu komputerów w większości dążą osobniki, które ani za bardzo w tym Szopie nie potrafią dobrze pracować, ani de facto tej wydajności do niczego nie potrzebują. Ot, najwidoczniej taki cel sam w sobie, wręcz hobby można powiedzieć.
Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 16-01-2011 o 16:35
I'm one of those bad things that happen to good people
...możliwe, że to właśnie dzięki takim osobnikom wiadomo w co doinwestować by poprawić działanie, a co kompletnie nic nie daje a kosztuje majątek.
Zadałem pytanie w wątku i tego się nie dowiedziałem, zamiast tego odnoszę wrażenie jakby to komuś przeszkadzało....jeśli się mylę, możecie sprostowaćSwoją drogą nie mam wielkiego parcia na super szybkość ps'a, tym bardziej, że faktycznie to bardziej ja nie nadążam...czy system po prostu kuleje jako taki.
W innych wątkach wszyscy radzą jaki laptop do obróbki, a tu....ehh no chyba, że się faktycznie mylę.
jak uda się sprawdzić, to chętnie dowiem się o wyniku tych prób...tak z ciekawości
pozdrawiam.
Świnka Maciorka w Betoniarce
k5photoproject.wordpress.com
Skontaktuj się z nami