Close

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 290

Domyślnie

No niemożliwe, w czymś się w pełni zgadzam ze Stigiem Dołóżmy do tego, że dopiero najnowsze Szopy są jakoś tam zoptymalizowane pod wielordzeniowość (CS4 Win, CS5 Mac), a i tak nie do końca perfekcyjnie (np. w czasie intensywnego liczenia 4 rdzenie zajęte tylko w 40-50%), jak również mało który amator wykracza z bazową wielkością pliku ("na płask") poza jakieś ~100-200 MB, a do takich wielkości nie trzeba mieć "najdroższego procka na wiosce" oraz że niewielu normalnych ludzi zapuszcza na raz: set akcji w Szopie, ripowanie DVD, zipowanie dużego archiwum, przyprawione renderingiem 3d, dalej tu rządzi stara zasada: mniej rdzeni, byle jak najszybsze.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Nie, faken prehistoria sięgająca czasów jaskiń. No ale wedle niektórych Szop to friłer, więc pewnie niemal każdy ma najnowszą wersję.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

i czemu się burzysz, chcesz mnie zakrzyczeć? przecież to nie ja wypisuję niezgodne ze stanem faktycznym informacje i to tonem wszechwiedzącego. i co ma do tego cena?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Jakby ktos jeszcze pyta o liczbe rdzeni, to zapraszam na chwilke do AfterEffects. Wlasnie pisze tego posta, a w tle na X3 renderuje sie bardzo prosta 10-cio sekundowa "animacja" (w cudzyslowie, bo to raptem kilka napisow i zdjecia).
    Przydaloby sie z 6/8 rdzeni.
    ps. Ciekawe, jak to mieli na i5/i7 z HT. Moze w domu sprawdze.
    hmn.. a co to ma wspolnego z Komputer do Photoshopa i Lightrooma ? meczysz mnie probowaniem udowodnienia na sile pewnych rzeczy po kilku tygodniach. wez sprawdz a pozniej deliberuj ze moze by sie cos przydalo.
    moglbym Ci jeszcze powiedziec, ze zapraszam do grafikow na stacje graficzne bo takie zwykle i7 to sie do takiego renderingu nie nadaje bo za wolne, ale po co.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Nie chodzi mi o Twoje zakupy, ale o generalizowanie stiga, ktory mowi: (parafrazujac) "po co komu matryca z D3s, skoro wystarczy D700".
    Dziekuje za OT. Udanych zakupow (bez sarkazmu, bo sam przy budzecie 2.5kzl nie wzialbym i7).

Domyślnie

Nie chodzi mi o Twoje zakupy, ale o generalizowanie stiga, ktory mowi: (parafrazujac) "po co komu matryca z D3s, skoro wystarczy D700".
    Ale po co parafrazujesz, skoro mogles napisac wprost -- co neguje? "Po co komu 8-watkowe i7 do obrobki zdjec?". Udowodnij prosze w koncu, ze jest potrzebne (czytaj, bedzie wykorzystywane z widocznym policzalnym i majacym sens, przyspieszeniem, ktore przelozy sie na oszczednosc czasu pracy).

Udanych zakupow (bez sarkazmu, bo sam przy budzecie 2.5kzl nie wzialbym i7).
    No wiec wlasnie. W sporze ze mna na temat procesora, caly czas jakos o tym zapominales.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

to nie sa moje zakupy w tym watku. ja ostatnio napalony wzialem do swojego kompa i7. mozna przyjac, biorac pod uwage koszt, ze mialem go prawie za darmo. tylko poza sama satysfakcja za cholere nie znalazlem powodu dla ktorego mialbym go miec. a ze nie chcialo mi sie sciagac przejsciowki na nowa podstawke do mojego wiatraka to go dalem za niewielkie pieniadze koledze, ktory gra namietniej niz ja i do tego czasem robi jakies wizualizacje. kupic mozna wszystko, tylko po co ?
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Dlatego mowie, kazdemu wedlug potrzeb. Jeden kupuje Leice, drugi produkty Apple, a trzeci niepotrzebnie mowi, ze te obie firmy produkuja g... w ladnie zapakowanym sreberku. Ja nie potrzebuje ani Aira ani M9 (no, w tym przypadku ciezko byloby z budzetem , ale nie pisze namietnie, ze sa calkowicie do bani wtracajac przy tym populistyczne frazy typu "wiekszosc/i tak sie nie przyda/nie ma potrzeby/". To wszystko sa subiektywne odczucia, ktore chce sie z konsekwencja przelac na reszte uzytkownikow.
    A wystarczy napisac "mi sie nie przyda"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Zasze myslalem, ze roznica miedzy wydajnoscia wspolczesnego komputera stacjonarnego a laptopem, dla nikogo nie bedzie zaskoczeniem...
    To zalezy od laptopa...

Czytam wątek i zastanawiają mnie dwie kwestie. Pierwsza: prawdopodobnie oczywista, ale chyba warto napisać, że więcej niż 3,5GB obsłuży wyłącznie wersja 64 bitowa windowsa. Druga, odnośnie konfiguracji dysków - dawno się przesiadłem na lapka, więc się nie orientuję czy to droga sprawa,ale z moich obserwacji wynika, że dołożenie kontrolera raid i ustawienie dwóch dysków w strippingu daje gigantycznego kopa, np w LR3, przy przeglądaniu setek miniatur - kolosalna różnica.

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów