Close

Strona 35 z 129 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    nie czepiaj się... wiesz o co mi chodziło.
    No właśnie wiem. Serio. Bo to, że inaczej się działa to wiem, ale nie wiem czego brakuje. Na pewno nie warstw.

Domyślnie

Warstw oczywiście takich typowych jak w PS nie ma... jednak PSE jest świetnym i niedrogim uzupełnieniem LRa tak by warstwy mieć i móc łączyć fotografie.

Jest jeszcze plugin do LRa umożliwiający pracę na warstwach.
    http://www.ononesoftware.com/product...ct-layers/?ind

Domyślnie

Z góry chciałem powiedzieć, że jeśli ktoś ma PSa w rozsądnie niestarej wersji i spróbuje tego pluginu z layerami - to się gorzko zawiedzie. To jest dla kogoś, kto nigdy layerów nei widział, to może wtedy mu się spodoba. Jak dla mnie to taka spora lipa się z tego wyłania, a nei poważne layery do normalnej pracy.

Może należy poczekać jeszcze ze dwie, trzy wersje, żeby mu się polepszyło - bo pomysł, żeby LR wyposażyć w layery zły nei jest - byle to miało jakieś ręce i nogi.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 13-03-2012 o 14:34
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Po zmianie na proces 2012 krzywa się zmienia na liniową. Zobacz, czy to nie jest przyczyną.
    Faktycznie, krzywa się zmienia na liniową... z tego co piszecie wynika, że nie tylko ja z tym mam problem. Czy to jest zgłoszone jako bug, czy też to już ma być normą? Przecież trudno teraz każde zdjęcie poprawiać zaraz po wgraniu do LR...

No i pytanie jak sobie z tym radzić?
    | N

Domyślnie

Zostawić w spokoju w starym procesie. Po co miałbyś poprawiać wszystkie byłe zdjęcia? Jak je zostawisz w starym, nie zmienią się nawet odrobinkę - poza nieslawnym już bugiem z krzywymi, wiec trzeba poczekać na poprawkę.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

niestety potwierdzam to co pisze 2pompony zainstalowalem i szybko odinstalowalem (soft onone)
    za to z lr4 mam inny problem, kupuje place karta (plaska visa z mbanku, debetowa) transakcja przechodzi
    a mi blokuje na koncie 1zl i pozniej nic sie nie dzieje, a po paru dniach jak dzwonie do adobe to mowi ze jest problem z platnoscia
    pomyslalem ze moze cos namotalem patnosciami internetowymi, kazalem anulowac poprzednia i zrobilem drugi zakup
    pilnujac zeby wszystkie ustawienia na koncie byly ok
    i znowu zablokowalo mi 1zl czyli pewnie historia bedzie podobna ;(
    co moze byc przyczyna? placilem ta karta w miedzy czasie pare razy i bylo ok
    poczekam jeszcze dzien dwa i chyba zaplace paypalem

Domyślnie

Oj tak, ja jeszcze z wersji full 4ki nie próbowałem eksportu, ale beta była piekielnie powolna. Widac w "finalnej" tak zostało.
    No nowy process tez mi sie bardzo widzi więc liczę na poprawe szybkości wraz z updatem.

Chyba z ciekawości zainstaluje (znowu) NX'a może teraz na i7 jakos bedzie to chodziło.

Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    niestety potwierdzam to co pisze 2pompony zainstalowalem i szybko odinstalowalem (soft onone)
    za to z lr4 mam inny problem, kupuje place karta (plaska visa z mbanku, debetowa) transakcja przechodzi
    a mi blokuje na koncie 1zl i pozniej nic sie nie dzieje, a po paru dniach jak dzwonie do adobe to mowi ze jest problem z platnoscia
    pomyslalem ze moze cos namotalem patnosciami internetowymi, kazalem anulowac poprzednia i zrobilem drugi zakup
    pilnujac zeby wszystkie ustawienia na koncie byly ok
    i znowu zablokowalo mi 1zl czyli pewnie historia bedzie podobna ;(
    co moze byc przyczyna? placilem ta karta w miedzy czasie pare razy i bylo ok
    poczekam jeszcze dzien dwa i chyba zaplace paypalem
    Ja płaciłem paypalem, do którego mam podpiętą wirtualna vise z ING i poszło bez problemu.

Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    (...)
    Chyba z ciekawości zainstaluje (znowu) NX'a może teraz na i7 jakos bedzie to chodziło.

Tomek
    NX2 po ostatnich aktualizacjach nieźle przyspieszył, nawet na moim C2D. Pojawił się też w wersji 64 bit.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    Ja płaciłem paypalem, do którego mam podpiętą wirtualna vise z ING i poszło bez problemu.

Tomek
    to chyba tez tak zrobie, najgorsze ze takiej "transakcji w trakcie" nie da sie samemu anulowac tylko trzeba dzwonic na infolinie ;(

Strona 35 z 129 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów