Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56
    Oszczędny w słowach Awatar Paweł Krystek
    Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Niejaki Lucroit chwali się, że ma w ofercie uchwyt także do wielkich filtrów np. Hitech 165 mm: http://lucroit.com/SHOP/category.php?id_category=4#. Uchwyt powinien pasować na 14-24, ale niestety to plastik (drogi), a nie metal.
    A ile to ma kosztować? Przeglądałem tę stronę, ale tam nic nie piszą szczegółowego, jakieś ogólniki. Podana cena 175€ + VAT, ale żadnych konkretów. Ja osobiście pytam z ciekawości, bo już wyposażyłem się w Lee SW150, natomiast obecnie jestem na etapie kompletowania (czekania) dodatkowych filtrów 150mm. Ostatnio dowiedziałem się, że firma Hitech w lutym czy marcu ma wprowadzić filtry połówkowe 150mm (podobno pasujące do holdera Lee) z tymże cena ma być porównywalna do Lee. W tego wynika, że skoro filtry będą w podobnej cenie to holder nie może zbytnio odbiegać, chyba, że jakość będzie niższa (w tym przypadku sprawdza się zasada, coś za coś).

Ja osobiście, również po konsultacjach z osobami, którzy używają obecnie rozwiązań Lee, nie będę eksperymentował i pozostanę przy filtrach Lee (tym bardziej, że cena ma być podobna).

Swoją drogą czytałem ostatnio wyjaśnienia ze strony przedstawicieli Lee, dlaczego mają takie opóźnienia i pośrednio są jednak stosunkowo kosztowne. Większość rozwiązań (filtry, holdery) są wykonywane ręcznie (w dużym stopniu) i w tym przypadku trudno jest posiadać natychmiast na tyle wykwalifikowanych pracowników, aby mogli samodzielnie uczestniczyć w procesie produkcji.
    Ostatnio edytowane przez Paweł Krystek ; 31-01-2012 o 09:55
    D750, F100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Niejaki Lucroit chwali się, że ma w ofercie uchwyt także do wielkich filtrów np. Hitech 165 mm: http://lucroit.com/SHOP/category.php?id_category=4#. Uchwyt powinien pasować na 14-24, ale niestety to plastik (drogi), a nie metal.
    ciekawe jak te hitechy będą wyglądać jakościowo? bo patrząc na ceny zestawów startowych Hitecha i LEE wychodzi mi podobna kwota
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kfoto Zobacz posta
    Swoją drogą czytałem ostatnio wyjaśnienia ze strony przedstawicieli Lee, dlaczego mają takie opóźnienia i pośrednio są jednak stosunkowo kosztowne. Większość rozwiązań (filtry, holdery) są wykonywane ręcznie (w dużym stopniu) i w tym przypadku trudno jest posiadać natychmiast na tyle wykwalifikowanych pracowników, aby mogli samodzielnie uczestniczyć w procesie produkcji.
    A tu jako dowod slow ludzi z LEE filmik

Tak sie robi jedne z najlepszych filtrow na rynku
    Ceny, coz a po co super szklo jak zalozysz kawal pleksi na to, placi sie za jakosc tak samo jak ze szklem, ceny filtrow sa porownywalne do cen sredniego szkla, wiec bez przesady, mamy 14-24 i problem z kupnem pozadnych filtrow
    Polecam

Domyślnie

Podejrzewam, ze nie planuja Big stoppera do SW150, bo kosztowalby z £600.

Domyślnie

Mysle, ze jak by SW150 byl bardzo popularny to by zrobili
    Jezeli zestaw podstawowy kosztuje 300£ to BS by kosztowal ok 200£, porownuje z cena zwyklego zestawu 100mm i cena BSa......oczywiscie w Polsce bedzie to dwa razy tyle a beda tlumaczyc to cena euro

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy filtrów Lee SW150 - zzy macie jakieś ciekawe rozwiązania do przechowywania (noszenia) filtrów 150mm (Lee SW150), czy korzystacie ze standardowych etui, w których przychodzą te filtry. Wiem, że to sprzęt niszowy, nie mogę jakoś nic znaleźć
    D750, F100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kfoto Zobacz posta
    Mam pytanie do posiadaczy filtrów Lee SW150 - zzy macie jakieś ciekawe rozwiązania do przechowywania (noszenia) filtrów 150mm (Lee SW150), czy korzystacie ze standardowych etui, w których przychodzą te filtry. Wiem, że to sprzęt niszowy, nie mogę jakoś nic znaleźć
    Ja korzystam ze standardowych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Ja korzystam ze standardowych.
    Tym bardziej, ze standardowe sa naprawde dobrej jakosci

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tym bardziej, ze standardowe sa naprawde dobrej jakosci
    Ja też używam standardowych , ale myślałem, że obiło Wam się o uszy, czy któraś z firm pokusiła się
    na stworzenie jakiegoś etui z przekładkami z miękkiego materiału (wszystkie razem).
    D750, F100

Domyślnie

Lee robi bardzo fajne etui na filtry , ale jak widac robia to tylko pod 100mm

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów