Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Domyślnie

Ja natknąłem się na taki wynalazek Cokina: http://goo.gl/fFX06, ale bezsens, że winietuje na FX. Chyba niewielu jest takich, co używa 14-24 na DX...

Oszczędny w słowach Awatar Paweł Krystek
    Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Zaplacilem £309 z WEX. Robert White ma podobna cene. Kiedys ktos sprzedawal na Ebayu za £290, wiec tam tez warto sprawdzac, jesli cena jest rozsadna.
    Dla zainteresowanych:
    Robert White w UK posiada w chwili obecnej na stanie jeszcze kilka zestawów (LEE SW150 kit) od ręki, ja zamówiłem dziś i przesyłka jest już w drodze. Filtrów np. 0.9 soft niestety nie ma. Cena £354 z przesyłką. Jestem w 7-ym niebie, gdyż nie muszę czekać kilku miesięcy
    Ostatnio edytowane przez Paweł Krystek ; 17-01-2012 o 21:53
    D750, F100

Domyślnie

Troche szkoda, ze nie ma slotu na drug na filtr. Trzeba pokombinowac, moze cos sie wymysli...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Troche szkoda, ze nie ma slotu na drug na filtr. Trzeba pokombinowac, moze cos sie wymysli...
    trzeba dokupić uchwyt na drugi slot; przykręca się go do pierwszego - tak więc jest ale nie w zestawie.

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    trzeba dokupić uchwyt na drugi slot; przykręca się go do pierwszego - tak więc jest ale nie w zestawie.
    Czekajcie, ale przecież jest drugi slot. Tzn. ja odebrałem wczoraj zestaw SW150 i tam w takim małym woreczku (osobno) są te dwie zakładki sloty z z tworzywa, śrubki i podkładki - tak jakby do przykręcenia nad te przegrody piewszego slotu. Nie miałem czasu jeszcze od wczoraj siąść i zająć się sprzętem, ale zaraz to sprawdzę Nie zwróciłem uwagi, może to zapasowe części.
    Ostatnio edytowane przez Paweł Krystek ; 21-01-2012 o 14:01
    D750, F100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kfoto Zobacz posta
    Czekajcie, ale przecież jest drugi slot. Tzn. ja odebrałem wczoraj zestaw SW150 i tam w takim małym woreczku (osobno) są te dwie zakładki sloty z z tworzywa, śrubki i podkładki - tak jakby do przykręcenia nad te przegrody piewszego slotu. Nie miałem czasu jeszcze od wczoraj siąść i zająć się sprzętem, ale zaraz to sprawdzę Nie zwróciłem uwagi, może to zapasowe części.
    tak, to są części na drugi slot
    już nie pamiętam-widocznie jest w zestawie.

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    tak, to są części na drugi slot
    już nie pamiętam-widocznie jest w zestawie.
    Sprawdziłem - to są prowadnice do drugiego slotu podkłada się go pod mietalową ostatnią podkładkę i przykręca tymi dołączonymi śrubkami które są ciut dłuższe - oryginalne byłyby za krótkie
    D750, F100

Domyślnie

Tez myslalem, ze to zapasowe podkladki do zamontowania oslon. Mowia o tych dodatkowych prowadnicach na "filmiku instruktarzowym", ale gdzie to kupic? No i podobo, z dodatkowym slotem, moze byc to widoczne w kadrze na szerokim koncu.

Domyślnie

Kupić można np. tutaj: http://www.stopfoto.pl/Filtry-czworo...(1,8896,).aspx, łącznie z śrubkami.

Domyślnie

Niejaki Lucroit chwali się, że ma w ofercie uchwyt także do wielkich filtrów np. Hitech 165 mm: http://lucroit.com/SHOP/category.php?id_category=4#. Uchwyt powinien pasować na 14-24, ale niestety to plastik (drogi), a nie metal.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów