A ile to ma kosztować? Przeglądałem tę stronę, ale tam nic nie piszą szczegółowego, jakieś ogólniki. Podana cena 175€ + VAT, ale żadnych konkretów. Ja osobiście pytam z ciekawości, bo już wyposażyłem się w Lee SW150, natomiast obecnie jestem na etapie kompletowania (czekania) dodatkowych filtrów 150mm. Ostatnio dowiedziałem się, że firma Hitech w lutym czy marcu ma wprowadzić filtry połówkowe 150mm (podobno pasujące do holdera Lee) z tymże cena ma być porównywalna do Lee. W tego wynika, że skoro filtry będą w podobnej cenie to holder nie może zbytnio odbiegać, chyba, że jakość będzie niższa (w tym przypadku sprawdza się zasada, coś za coś).
Ja osobiście, również po konsultacjach z osobami, którzy używają obecnie rozwiązań Lee, nie będę eksperymentował i pozostanę przy filtrach Lee (tym bardziej, że cena ma być podobna).
Swoją drogą czytałem ostatnio wyjaśnienia ze strony przedstawicieli Lee, dlaczego mają takie opóźnienia i pośrednio są jednak stosunkowo kosztowne. Większość rozwiązań (filtry, holdery) są wykonywane ręcznie (w dużym stopniu) i w tym przypadku trudno jest posiadać natychmiast na tyle wykwalifikowanych pracowników, aby mogli samodzielnie uczestniczyć w procesie produkcji.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami