Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 103

Wątek: york - pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    to nie są psy które można zamknąć same w mieszkaniu na cały dzień.
    Byłeś szybszy - też miałam to pisać. Yorki bywają też szczekliwe - co w połączeniu ze złą tolerancją samotności w mieszkaniu i sąsiadami tuż za ścianą, może być dość konfliktogenne.

Psa nie kupuje się ze względu na wygląd czy wielkość, najpierw należy dopasować daną rasę pod względem "charakterologicznym" do sytuacji w istniejącym "stadzie", oraz potrzeb tego "stada". Dopiero potem można patrzeć na wygląd i wielkość.

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Sto razy bardziej polecam kota, zakładam, że dziecko potrafi uszanować godność futrzastego indywidualisty.
    Pod warunkiem, że wiadomo na 100%, że nikt z domowników nie jest alergikiem! Sierść kota uczula znacznie bardziej niż sierść psa. York nie ma sierści i z tego co wiem to jedyna rasa dla alergików.
    Z tym, że jeśli istnieje cień podejrzenia, że dziecko (lub inny domownik) jest uczulone, to naprawdę lepiej zrezygnować z powiększenia stada, niż potem skazywać merdacza na dramat rozstania.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 16-02-2012 o 22:32
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Lhasa apso tez nie uczula..

Domyślnie

A dlaczego chcesz yorka?
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    Nie miałbym sumienia trzymać takiego psa w bloku, pomimo całkiem sporego metrażu.
    Kiedyś jak mieszkałem w domu to miałem Rottweilera i gdybym jeszcze miał kiedyś zamienić mieszkanie na dom to byłby to mój pierwszy zakup i sądzę, że córka byłaby też szczęśliwa
    to zamiast labradora pomyśl nad goldenem - są spokojniejsze od labradorów (ale jak wiadomo każdy jest inny), nad wyraz delikatne a szkolenie (profesjonalne) zapewni ułożonego, spokojnego psa. York to z pozoru taka mała, fajna, słodka, psinka - to jak to napisano niżej teriery a to baaardzo roztrzepane, żywiołowe, silne w pysku (często hałaśliwe) psy. Potrafią nawet dziabnąć natrętne dziecko, które będzie je traktować jak "zabaweczkę"... Dominant york to częsty widok - a najśmieszniejsze jest to że spoooro właścicieli tych piesków nawet nie zdaje sobie sprawy kto rządzi w rodzinie i są święcie przekonani, że to oni... nie pies (a jest, niestety, wręcz na odwrót).

Jedno jest pewne - co by to nie było - czas, towarzystwo i maaasa poświęcanej uwagi to minimum przy posiadaniu psa. Czy ktoś z domowników jest w domu czy wszyscy na "wychodnym za chlebem"?

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    York nie ma sierści i z tego co wiem to jedyna rasa dla alergików.
    nie jedyna... jest parę innych... Chociażby sławetny, czworonożny rezydent Białego Domu - Bo.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 16-02-2012 o 22:43
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

No to i ja się czegoś tu dowiem -
    Jak to mówią - człowiek uczy się całe życie ....
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Kup/weź kundla i będziesz miał spokój...bo inaczej bez kynologicznych studiów podyplomowych czuję, że się nie obędzie...
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Onsajt Zobacz posta
    Kup/weź kundla i będziesz miał spokój...bo inaczej bez kynologicznych studiów podyplomowych czuję, że się nie obędzie...
    Czy kolega ma yorka? jeśli nie ma to polecam sobie zakupic do zabawy. Czasem chyba nie warto się udzielać, pisać odpowiadać bo i tak ktoś to potraktuje jako wymądrzanie się..

Domyślnie

Kundel to też pies - żywa istota i członek rodziny - zatem wszystko wyżej napisane pozostaje w mocy!
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Kupno/przygarnięcie psa to jest decyzja na długie lata. Trzeba to wszystko przemyśleć. To nie taka prosta sprawa. Nie można opierać się tylko na wyglądzie. Yorki mają swoje charaktery.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

hej.
    właśnie o ten link chodziło

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    A dlaczego chcesz yorka?

chociażby dlatego, że moja córka jest alergikiem, poza tym chciałem się dowiedzieć czegoś czego nie jestem do końca pewien, a zostałem zbombardowany wykładami na temat odpowiedzialności związanej z posiadaniem psa.

Nie trudno sie domyślić, że kupując psa 4 letniemu dziecku jestem świadom tego, że większość obowiązków spadnie na mnie i nie potrzba mnie w tym utwierdzać .-(
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów